pozdnishev3
profili

  • mehmet ali erbil'in acun ılıcalı söylemi

    burdaki bebeler bilmezler ama acun’un ilk yaptığı survivorlar (türkiye-yunanistan, kadın-erkek, aslan-kanarya) tutmamıştı bile. ben türkiye-yunanistan’ı severek izlerdim o yüzden gayet iyi hatırlıyorum koca sınıfta benden başka izleyen yoktu. sonrakileri ben bile izlemedim ve o zamanki aklımla bile hala neden devam ettirildiğini anlayamıyordum. resmen acun’un bir programı tutana kadar program yaptırılmaya devam edildi, patlamayı ancak kutu yarışmasında yapabildi acun, sonra survivor’ı format değişiklikleriyle revize ederek tutturabildi. kimin reyting’i az olmasına rağmen bu kadar pahalı prodüksiyonları yayınlamaya devam edebiliyor allah aşkına, tamam sonrasında yürüdü gitti ama ilk tutmayan (büyük ödülü dahi 250.000 euro olan) survivorları nasıl yapabildi orası merak konusu. david rockefeller’a atfedilen bir söz var aklıma o geldi. ''bana kazandığım ilk bir milyonun hesabını sormayın daha sonra kazandığım her centin hesabını verebilirim''

  • 11 ocak 2022 akdeniz depremi

    bu alanya ne allah’ın belası bir yer yahu. her yerden izoleliği, il olamamışlığı, koca nüfusuna rağmen kışları boşaltılan bir sahil kasabası muamelesi görmesi beni çileden çıkarıyor. bir haftadır 99’da marmara bölgesinde tecrübe ettiğim depremlerden sonraki en sarsıcı depremleri yaşıyorum haber bile olmuyor ve şaka değil bu depremler 5 üzeri ve 1 dakika civarı sürüyor, istanbul üç saniye sallansa büyük olay olurken yalandan bir deprem uzmanı çıkarılıp şu deprem şu fay hattındandır devamı olacaktır gibi bir açıklama bile yaptırılmıyor, sanırsın burası türkiye değil. antalya merkezde uyanık olup hissetmeyen bile var ancak alanya’da böyle bir şey mümkün değildi.

    edit: bir de antalya’da hissetmedik bile niye her şeye başlık açıyorsunuz diye fırça atanlar olmuş, allah’ım ya sen sabır ver, iyi paşam be merkezde değiliz ağır şekilde hissettik diye suçlu olalım. herkesi uyandırdı, hani bir iki sallar da emin olamayıp sürahiye ışığa bakarsın ya öyle değildi işte, önce kuzeyden güneye sonra doğudan batıya beşik gibi salladı da salladı, allah aşkına şu depremleri antalya diye yazıp durmayın, bu depremler dümdüz alanya depremleriydi.

  • makyaj yapan türbanlı kız

    aslında hiç karışmak istemediğim bir mevzu, umrumda olan bir konu da değil ama başlıktaki analoji cahilliğini görünce düzeltmeden duramadım. bunu oruç tutan ama namaz kılmayan müslümana benzetmişler, hayır orada iki farklı ibadet var. oysa örtünme (ziynetlerini örtme) bir bütündür yani örtündüğü halde koca koca küpesini, makyajını, dolgulu ve rujlu dudağını özellikle fenomenlik adı altında maddi kazanç uğruna sergileyen kişi daha ziyade donla namaz kılan ya da alkolle orucunu açan bir kişiye benzetilebilir.