virtufortuna2
profili

  • akp seçmeni ikna edilemez

    ya bi siktirin gidin be kardeşim. yok chp'liler de aynıymış da, olay akp değilmiş de...

    chp iktidara gelip ülkenin içinden geçsin bak bakalım chp'li seçmen bir daha oy veriyor mu.

    aptal aptal buraya entry girmeyin. akp seçmeni direkt kötü insanlardan oluşuyor. olan biten her şeyi biliyor, ve zaten bu olan bitenleri onayladıkları için oy veriyorlar. adaletsizlik, yalancılık, sahtekarlık, kaypaklık bunların hayat tarzı zaten.

    2007'de akp'ye oy veren insana kimse bir şey diyemezdi, ama artık geldiğimiz noktada bunlar kötü insanlar, bildiğin kötüler. zorlama laflarla bu gerçeği değiştiremezsiniz.

  • iphonedo

    hangi teknoloji sitesinde/kanalında apple'ın ürettiği telefonları gömen bir içerik gördünüz ki bugüne kadar?

    iphone'ları gömmek yasaktır arkadaşlar. gömerseniz bunu 1 kez yapabilirsiniz, sonrasında size cihaz gelmez, göndermezler. göndermedikleri zaman da bu kadar pazar payı olan bir markayı inceleyememiş olursunuz. dolayısıyla gömemezsiniz. formül bu kadar basittir.

    bunun tek yolu çıkan tüm cihazları kendi paranızla alıp incelemektir. bu da sürdürülebilir değil. dolayısıyla adamın yapabileceği fazla bir şey yok. kanalın adı iphonedo zaten.

    apple değil de başka bir telefonda 2000 küsür mah batarya olsa yerden yere vurulur hatta muhtemelen çeşitli esprilerle dalga konusu olur. ama cihaz apple ise olmaz.

    mesela batarya kıyaslaması yapıyor ve 3 saat netflix açtıktan sonra oneplus 9 pro'da %77 pil kaldığını, aynı sürede çok daha ufak pile sahip iphone 12 mini'de %75 kaldığını söylüyor.

    bunu yaparken şunları söylemiyor:

    oneplus 9 pro, 525ppi değerine sahip bir ekran kullanıyor. ekranın yineleme hızı 120hz. ayrıca çok daha büyük bir ekran olmasına rağmen bu değerler 12 mini'den daha yüksek. dokunmatik ekranın tepki oranı ise 360hz. bu özellikleri kapatsanız bile ekranın büyüklüğü ve çözünürlüğü daha yüksek. daha çok pil tüketmesi çok doğal.

    bu gerçeklerin tümünü atlayıp "bak mükemmel optimizasyon" dediğin zaman o iş olmaz :)

    fanboy mudur bilmem, takip ettiğim bir kanal değil ama apple'ı istese de gömemez. kanalı kapatmak zorunda kalır. mevzu bu kadar basit.