otripsi2
profili

  • kadınların yarısının teşhirci olması

    bunun sebebinin bir moda akımı olduğu açık ama asıl soru bu moda akımı neden oluştu? hiçbir akım rastgele oluşmaz, biliçli yapılmasa bile hepsi başka bir şeye tepki olarak doğar.

    eskiden erkeklerin sokakta laf atma veya taciz etme olaylarının bastırılmış cinsellikten kaynaklandığı düşünülürdü ama aslında bu bir alan belirleme davranışıydı. oraya buraya işemek yerine sokaktaki kadını rahatsız ederek benim alanımdasın hissiyatını verme çabası. açık veya kapalı giyinmenin bu davranıştan kaçınmak için yeterli olmaması en büyük kanıt sanırım.

    bu moda akımı kadınların karşı hamlesidir. kendi alanına tekrar sahip çıkmak. "iyi" niyetli yorumlar "zarif durmuyor", bu şekilde dikkat çekmeye ihtiyacın yok, zaten güzelsin", vb veya kötü yorumlar "basit, bayağı duruyor", "değerini düşürüyor" vb yorumlara kulak asmadan kendi bildiklerini okuyorlar. "taciz de etseniz, hakkımda iyi de konuşsanız kötü de konuşsanız umrumda değil, çıplaklık da değerimi düşüremez ayrıca bu kötü davranışlarınızı hak ettim diyip sineye de çekmem." şeklinde ifade edilebilecek kadınların kendi alanının kontrolünü belirleme davranışı.

    peki duvalarından ve bilgisayarlarından yarı veya tam çıplak kadın fotoğrafı eksik olmayan erkekler neden bu durumdan bu kadar rahatsız? olay yine kontrolle alakalı. öncelikle duvarına astığı ya da internette baktığı kadın onun için hazırlanıp ona sunulmuş bir imge. onun için orada ve o istediği sürece orada. ama sokaktaki teşhirci kadını kontrol edemiyor. ne ulaşabiliyor ne de tam olarak kaçınabiliyor. bu da onu gücünü kaybetmiş bir alana itiyor. eleştirilere, tacizlere rağmen bu akım devam ediyor. sanki biri onların kulağına "you have no power here, jon snow. deal with it." diye fısıldıyor. sonuç olarak olay bir güç savaşı.

  • nesnenin kimse onu gözlemlemediğinde var olmaması

    benim de başıma gelmiş durumdur. bir gün bir baktım kimse beni gözlemlemiyor, yok olmuşum. sonra dedim kendi kendime "saçmalama lan, düşünüyorsan varsındır" yavaş yavaş var oldum da kendime geldim. şansa yaşıyoruz yeminlen.