dralper2
profili

  • sütaş muzlu pudingde 1000'de 1 oranında muz olması

    canın muzlu puding mi istiyor? 1 kutu süt, yarım kilo muz alıyorsun, eve gelip muzları bir güzel eziyorsun. ardından sütün içine biraz şeker, biraz nişasta ve muzları atıp kaynayana kadar karıştırıyorsun. kaynadıktan sonra kaselere boşaltıp biraz soğuduktan sonra da ağzını kapatıp buzdolabına koyuyorsun. buzdolabında dinlendirdikten sonra açıp bir güzel yiyorsun. afiyet olsun. muz oranı %100. diğerine göre çok daha sağlıklı ve lezzetli.

    edit: %100 olmadığı yönünde mesajlar gelmeye başladı. evet %100 değil tabi ki. teorik olarak zaten bir karışımın %100 olması mümkün değildir. %100 olsa karışım olmaz saf madde olur. %100 olsun istiyorsanız muz yiyin. ki o bile %100 değil. :))
    tarifi incelersek;
    1 litre süt (yaklaşık 1 kilo)
    yarım kilo muz
    200 gr şeker
    200 gr nişasta
    toplamda yaklaşık 2 kg eder. bu da muz oranını yaklaşık %25 yapar.
    bu mesajı yazarken “muz aromalı” denilen ama içinde 1 gr bile muz olmayan ürün yerine; doğal, ev yapımı ve gerçek muzdan yapılan daha lezzetli bir ürünü tercih etmek gerektiği amaçlanmıştır.

  • okulların 13 nisan 2021'de kapanacağı iddiası

    bu koduğumun öğretmen düşmanlarının ya da öğretmenlerin yatıyor! olması durumuna içerleyen yazarımsı embesilleri tek tek engelliyorum.

    madem bilmiyorsun boş yapma bari. anaokulunda 4 yaş, 5 yaş çocuklarda pozitif vakalar var. keza ilkokul ve ortaokul öğrencilerinde de. velilerinde de. öğretmenleri saymıyorum bile o kadar çoğaldı ki.
    bre cahil, belli ki çocuk sahibi değilsin, bir insanın çocuğundan daha kıymetli varlığı yoktur. dünyaları verir çocuğuna bir şey olmasın diye.

    velev ki çocuğun var. o zaman da sen zaten ebeveyn olamamış ne kendine ne çocuğuna ne de topluma kuruş faydası olmayan bir yaratıktan öte değilsin demektir.

    belli ki okullar bu vakaları ciddi manada olumsuz etkiliyor. okullar açılmadan önce on binlerin altında olan vaka sayısı 50 binlere yükseldi. daha ne diye diretirsin ki.
    öğretmen yatıyormuş. öğretmen kadar taş düşsün kafanıza

    insanların yatmasına bu kadar kafa yoracağına, meslek ve yaş ayırt etmeksizin insan sağlığına kafa yorsaydın zaten böyle konuşmazdın.