kadana3
profili

  • adolf hitler'in en büyük hatası

    aslında bahsedilenlerin çoğu hatalı bilgi. barbarossayı erken yapmadı tam tersi 2-3 ay gecikmeli yapmak zorunda kaldı çünkü kifayetsiz muhteris italya yunana yenildiği için önce balkan peninsulasında dengeyi yeniden sağlaması gerekti, yugoslavyanın geçiş izni vermediği için cezalandırılması ve yunan seferi barbarossayı yaklaşık 3 ay geciktirdi ve bu moskova önlerine gelindiğinde kışın zemherisinin gelmesine neden oldu. yani italyayı müttefik değil de denge unsuru bir potansiyel müttefik olarak değerlendirmeliydi. bir diğer bariz hata ingilizlerle barış masasına oturacağını düşünerek onları rencide etmemek için dunkirki salmasıydı. siz bu adamı aptal allies propagandaları anlatımına kanarak salak zannediyorsunuz. yok ingilizleri sikme şerefini göringe vermek istedi falan filan. bunlar tamamen hikaye, ingilizin hitler bize acıdı diyecek hali yok ya. hesaba katamadığı, hitlere uzlaşmayı imkansız kılan anglosaxonlar değildi orada mükemmel bir şekilde kümelenmiş yahudi diasporasıydı ve churchilli güzel kullandılar, uzlaşma sağlatmadılar. ama ingilizler akıllı millet savaştan sonra ilk iş bu dalyarrodan da kurtulmak oldu. aslında olay şundan ibaret: dünya sömürgelerinin %70ine ingiliz hakim, geri kalanına fransız. ikisi de almanyadan bariz bir şekilde hem insan gücü olarak hem teknoloji olarak güçsüz. alman “ e kardeşim ben de sömürecem” deyince almanı “vatan haini, fedoncu dünya düzenini bozmak istiyüüür” diye örseleyip güzel bir propagandayla bütün dünyaya öcü gösterdiler ve hep beraber üstüne çullandılar. yani en büyük hatası almanya’yı dünyaya güzel bir şekilde tanıtamaması ve reklamını yapamamasıydı. alman işgalci, kana susamış oldu sömürge babaları ise barış güvercinleri, özgürlük savaşçıları. durum bundan ibarettir.

  • ersan şen

    şuan ciddi ciddi küsküyü vermektedir.

    -sen bu ülkede terör örgütü liderinin ifadesiyle 26. genelkurmay başkanını mahkum ettin de bu şahısa gelince mi aklına geldi suç örgütü lideri demek? böyle iki yüzlülük yaparsanız halk adaleti başka yerlerde arar.

    edit:
    -sen adalet mi istiyorsun? ya sokağa çıkacaksın ya da seçimde kardeşim sen beceremiyorsun deyip becerebileni seçeceksin.
    -sen sanıyor musun ki hükümet değişince her şey düzelecek. yine ekonomin bozuk olacak yine hukukun sakat olacak, hiçbir şey tak diye düzelmez.
    -devlet ile hükümeti birbirine kardılar, beka meka diyerek sen her konuşanı sen ocusun bucusun diye yaftalarsan, hayatını karatırsan şimdi dava açacak savcıyı da bulamaman normal.
    adam 5 dakika içinde gerçekleri öyle bir vurdu ki yüzümüze ne desen havada kalıyor. cümleler özet cümlelerdir bire bir aynı değildir.

  • ozan tufan

    amsori hee ? am sori goddot deee covilad dovi dovi zımbab fakkhee, a a a mon dizi vadi kamon disz iz fakking gossoomm