michauxnunkimi1
profili

  • galatasaray

    ankaragücü karşısındaki mağlubiyetine üzülemediğim takımım. insan üzülsün de istiyor. tüh lan nasıl oldu da yenildik, maçın hakkı bu değildi falan demek istiyor. ama maalesef maçın hakkı tam olarak buydu.

    oyuncu tercihlerinin yanlışlığı ve kazanan takım bozulmaz gibi şeyler sayfalarca yazılmış zaten. ancak oyuncu tercihlerinden ziyade takımın daha büyük problemleri var ki bu problemler direkt teknik heyete ve fatih hocaya yazar.

    sahada oynan oyunda ve oyunun dışında da sorunlar var. haftalardır alınan galibiyetler kimseyi yanıltmasın. bariz bir şekilde ortada ki iyi top oynamıyoruz. iyi oynar gibi gözüktüğümüz maçlarda ise hep aynı şeyi yapıyoruz ve bu noktada rakibin bizi isteğimiz dışında oyuna itmemesi gerekiyor.

    ömer bayram soldan topu alıyor, orta açıyor ama açılan orta dağlara taşlara gidiyor.
    linnes oyuna giriyor sağdan orta açıyor ama bir tane adam topla buluşamıyor, topu indiremiyor, kafa vuramıyor. bu noktada yapılacak 2 şey var. ya bu adamlara orta açmayı öğreteceksin ya da çekeceksin bunları diyeceksin ki bunları bunları yapmayın.
    ya hocam allah aşkına, şu ömer bayramı bir kere karşına alıp şöyle bir kere konuştun mu? sanmıyorum.

    duran toplar desen facia. takımın duran top çalışmadığı belli.
    e yakaladığımız kontraları değerlendiremiyoruz. topu alan stop edip etrafında dönmeye başlıyor. bir mıy mıy hareketler, götüm götüm pas yapmalar. hiç mi çalıştırmadın hoca sen bu takımı kontraya çıkmaya?

    demek ki teknik heyet ve teknik direktör görevini layığıyla yapmıyor. ya bir lakaytlık var ortada ya da aşırı bir özgüven. hadi ligi sonuna kadar götürürsün bir şekilde. kalırsın yarışın içinde. şampiyon da oluruz olmasına. ama bu futbolla bizi avrupada delik deşik ederler. günümüz futbolu bu anlayışı kaldırmaz. oyuncuların nerede duracağı, nereye koşacağı, kime pas atacağı vb. bunların net bir şekilde belli olması lazım. dakika dakika plan çizmen lazım. rakibi analiz etmen lazım. ama hoca detaylarla, bu tip işlerle ilgileniyor mudur veya yardımcılarının ilgilenmesini sağlıyor mudur? sanmıyorum.

    fatih terim bir galatasaray efsanesidir ancak gelinen noktada sürekli olarak kaostan beslenmesi, açıklamaları, ceza alması, tepeden ve kibirli bakışı insanı bezdiriyor. ya kaybettiğimiz bir maçtan sonra da oyunla ilgili açıklama yap. kes şu evlatçılığını da formayı hakedene ver. bir iki varyasyon çalıştır da sahada görelim diyelim ki "ha bu takım buna çalışmış belli". ben takımda çalışılmış hiçbir şey görmüyorum. hocanın genel anlamda oynatmak istediği oyun belli ama genel anlamda belli. detaylarda yokuz. bir de diziliş belli işte 4-1-4-1. sahaya çıkacak oyuncuları da yazdı mı tabloya tamamdır. daha ne olsun bir de işin teknik, taktik kısmıyla mı uğraşsın? ondan sonrası maç içerisindeki dinamiklere bağlı. saldım çayıra mevlam kayıra gidiyoruz. kazandığımız maçlarda da böyle bu. 4 sene oldu ya. 4 koca sene. hala ne oynandığı belli değil. ama olsun 2 tane maç kazanırız arka arkaya her şey unutulur gider. ancak olur da avrupaya gidersek çıkar kokusu.

    uzun lafın kısası ya sene sonunda bırakacak ya da gerektiğinde kendisine yol gösterebilecek, yardımcı olacak, işini bilen profesyonel antrenörlerle çalışacak. selçuk falan napıyor biri bana anlatsın allah aşkına. ümit davala, levent şahin falan ne işe yarıyor bu adamlar?