aykunoise1
profili

  • dardanel'in el ile paketleme yaptırması

    herhangi bir çubuk veya kaşıkla ittirebileceği şeyi bildiğin parmaklarıyla deliğe ittiriyor, sonra marka çıkıyor plastik poşet kullansak gıdaya karışır gibisinden açıklama yapıyor. bunun ikamesi gerçekten parmak mı? gözüme soktun bir defa vıcık vıcık parmakları 120 derecede sterilizasyon yapsan ne olur? madem öyle ayaklarını da soksun nasıl olsa sterilizasyon var. bir de tehdit etmişler açıklamada "hijyen dışı üretim algısı yaratmaya çalışanlara" dava açacaklarmış. baya baya tüketiciye gizliden sopa göstermişler.

    siz konuyu hiç anlamamışsınız; bu işin usulu buysa bile (ki muhtemelen öyledir) bunu tüketicinin gözüne sokmayacaksın. soktuğun zaman, tüketicinin de midesi bulanırsa onu tehdit etmeyeceksin. gerekiyorsa doğru düzgün kriz yönetimi yapan sosyal medya ve pr ajanslarıyla çalışacaksın, ama şu yaptığın hatayı yapmayacaksın.

    pazarlama iletişimi alanında çalışan birisi olarak söylüyorum ve eleştirim sadece bu eksende değerlendirilmeli, gerçekten bir marka derdini en fazla bu kadar kötü anlatabilirdi. koskoca markanın kendini soktuğu pozisyona bak.

    edit: ya videoyu tekrar izlediğimizde ilk saniyelerdeki teyzenin burnu da maskeden açıkta ve gayet sümüğü fırlasa elindekinin içine düşer - siperlik burun açısına dikkat. ama neyse 120 derecede sterilizasyon var hem bedava gıda, protein. yiyin arkadaşlar zaten kokoreç midye falan yiyorsunuzmuş.