az bilinen yonleriyle starklarin gelini3
profili

  • izmir'in en büyük sorunu

    anket gibi anket. belediyedir. hem büyükşehir belediyesi hem de ilçe belediyeleri.

    - yaz gelince arsız ve inanılmaz büyüklükte sivrisineklerle ev arkadaşlığı yapıyoruz. o kadar bir aradayız ki bu hayvanlar 3-4 cm değil de köpek boyutunda olsalar ne kadar korkunç olurdu diye fantazi kurmaya başladım. koca yaz sadece üç kere deodorant gibi bir şey sıkan ilaç arabası gördüm.

    - yağmur yağınca su basıyor. her yeri ama. sadece alsancak, bostanlı gibi körfez kıyısında olan ilçeleri değil. her bir sokaktan güldür güldür gelevera deresi akıyor. ya biz venedik miyiz aq of çok moralim bozuldu.

    - otogar. otogarrrr. otogaaaaar diye balkondan bağırcam şimdi. bunu ilk sıraya da yazabilirdim. 70'lerden kalma, ne idüğü belirsiz, izbanın ya da metronun asla ulaşamadığı, tuvalete girmeyi aklından geçirsen dahi dizanteri olduğun, 560 bireylik sokak köpeklerinin cirit attığı bir yer. creepy.

    - tramvay aşkına en yoğun kullanılan yolların tek yöne çevrilmesi ve alternatif yol olarak trafiğin daha da yoğun olan bir bölümünü vermek. bu projeyi biri bana önceden anlatsaydı neden izmiri hiç bilmeyen birine emanet ediyoruz derdim.

    - otopark sorunu. genel olarak park sorunu.

    - birçok arkadaşın da dediği gibi etkisiz trafik polisi ve zabıta birimleri.

    - yol. yol yok yol. bu arkadaşlar araba servisleriyle, sanayi ustalarıyla iş mi tutuyorlar bilemiyorum. yollardaki çukurlar aydaki kraterlerle yarışacak durumda. ve asssla düzelmiyor asla.

    - yol olmamasına karşın bitmeyen yol çalışmaları. önceden haber verilmeksizin sürekli kapanan bir yeni güzergah. ya biz sizi nasıl takip edicez.

    - başıboş sokak köpekleri ve bunların pislikleri.

    - göç. ama doğudan değil istanbuldan. doğu göçü 90lardaydı, sindirdik bitti. şimdi istanbulun keşmekeşinden bunalmış beyaz yakalar burayı aynı hale getirmeye çalışıyor. bütün gün x'de “yıaaağ izmire taşınıyoruz amaaa nasıl yapıcaaz” geyikleri.

    - su patlaması. evet su patlaması. düzenli olarak her sokakta bir su borusu patlıyor. izsu'yu arıyosun ok tmm yha pff gelcez dedik üstüme gelme diyolar. o su var ya niagara şelalesi gibi 4-5 gün döne döne akıyoooor dönüyorrr, havalara çıkıyor iniyor falan. hani vegas'ta gösteri yapıyolar ya onun gibi düşün. ama asla zamanında müdahale eden olmuyor.

    - toplu taşıma. eskiden daha beterdi şimdi daha katlanılabilir düzeyde. ama reaksiyonda çok yavaşlar. örneğin izbanda bir turnike ya da kart dolum makinesi mi bozuldu sıçtın. günlerce bekle allah bekle. 25 kişi aynı makinede dolum yapmak için sıra bekle dur. internetten yapsan da o makinede bakiye güncelleme mi ne yapmak zorunda kalıyosun bazen. ya bu kadar saçma bişey olabilir mi o makinede zaman kaybetceksem neden internetten dolum yapayım ki o zaman, daha az zaman kaybetmek için mi? hshshs şaka gibi.

    biraz daha düşünsem tonlarca şey bulurum, ciddi anlamda yaşam kalitemiz çok düştü. bu başlığı seçim öncesi manidar bulsam da izmir belediyeciliği, en azından bu zihniyettekiler bir an önce bu güzel şehrin yönetiminden el çekmeli.

  • mustafa kemal atatürk

    yabancı bir arkadaşımız vardı. ailesi çok tutucuydu. istemediği kıyafetleri giymek zorundaydı, istemediği halde kuzeniyle nişanlamışlardı. bütün bunları geride bırakıp başka bir ülkeye yerleşip kendi istediği gibi bir hayat sürmek istiyordu ama yapamadı. okumuş ve meslek sahibi biri olmasına rağmen ailesine ve geleneklerine karşı çıkamadı. bizim ülkemizde bunlara karşı çıkmak neredeyse imkansızdır demişti. onun hikayesini dinlerken çok üzülmüştük. o an başka bir arkadaşımla gözgöze geldik ve aklımızdan aynı anda minnetle tek kişi geçiyordu: mustafa kemal atatürk.

    bugünkü yaşadığım hayatı borçlu olduğum büyük insan.

  • sma tip 1 hastası duru'ya ses nefes ol

    söz konusu hasta çocuklarsa herkesin elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyorum. tedavi öyle pahalı ki bu ailelerin yardımsız tedaviye ulaşmaları mümkün değil maalesef. umarım duru ve diğer hasta çocuklar için bir şeyleri değiştirebiliriz.