abi o degil de2
profili

  • patiswiss

    açılın ben gıda mühendisiyim!.

    sonunda bize de ortamı boşaltıp, caka satacağımız bir vaka analizi çıktı. öncelikle gündemden çok geride kaldığım için hayıflandım. ancak her mecrada karşıma çıkınca “du bakalım, bu nedir!” diye uğradım.

    basit bir tedarik zinciri muhafaza koşullarının sağlanamaması durumu. küfün oluşmasında başlıca etmen nemdir. belli ki son tüketiciye varıncaya kadar gıda güvenliği zinciri kırılmış. evet analiz burada bitiyor. dolayısıyla mesleki bilirkişilik de.

    gelelim ceo hanımefendiye. o nasıl üslûptur allah aşkına! eğitim düzeyi, kullandığı kelimeler, kurduğu cümleler… bu ülkede zincir marketler rafına ürün yerleştirmenin bir maddi bedeli vardır. belirli bir zaman karşılığında raf kiralarsınız. (bkz: sku). çok alanım olmadığı için işin erbabı pazarlamacı arkadaşların bu konuda aydınlatması çok daha doğru olacaktır. gelelim zincir marketlerde ürünün satılabilmesine. bu bir başarı mıdır, emin değilim. eğer o ürün talep ediliyorsa başarıdır olarak bakmak lazım. belli ki hanfendi bu “kısmi başarıyı” tamamen kendisine yormuş olacak ki “kibir” gözlüğünü takmış. ancak, kibirin düşünemeyeceği insan yok.

    iyi tarafından bakarsak, oldukça eleştirilebilir olan bu vaka, gelecek mba ve işletme öğrencilerine mükemmel bir “study case” fırsatı sunacaktır.

  • en rahat boxer

    (bkz: tutku iç giyim)

    yaklaşık 10 yıldır totomu rahatlıkla içine sokarım.

    tutku giyimin hikayesi şöyle, malatyalı iki arkadaş çorap üretimi yaparak başlamış bu işe. sonrasında bir de bu kumaştan boxer mı yapalım derken bir de bakmışlar ki iç giyim satışı çorap satışından daha kar getirir olmuş. kalitesi, dokusuyla ihracat yapmaya başlanılmış. bu rahatlığın ve kullanılan kumaş spectinin hemen patenti alınmış. sonrasında bu ürün yurt dışında çok beğenilince calvin&klein, tommy, george hogg gibi markaların üretim direktörleri malatyalı iki arkadaşın peşine düşmüşler.

    sizin ürünleriniz pazarda satılması için oldukça iyi, bu ürünü bize fason olarak üretin bizim markamızla satalım şeklinde teklifle gidilmiş. ancak idealist bu iki arkadaşımız, bu iş bizim “tutku”muz diyerek hayatlarının fırsatını belki de reddetmişler.

    gel zaman git zaman derken o don benim totomda konfor sağlar olmuş.

    buraya kadar okuduysanız, üzgünüm yukarıda yazanların hepsinin kaynağı “götüm.” hani şu tutku iç giyimle konforunu sağladığım.