biffy1
profili

  • diego maradona

    evet ergen dünyasından beklenen yorumlar görüyorum, elle gol atan kahraman mı olurmuş vs.

    o elle attığı golü kafayla atsa bu kadar değerli olmazdı. çünkü o kupadan 3 yıl önce sömürgeci ingilizler arjantin’in elinden falkland adalarını çalmaya çalışmıştı, işte o gol ve galibiyet ingilizlere atılmış hayatlarının tokatıdır, işte o gol global yardakçılarının ekonomik yaptırımlarıyla yüzü yere düşürülmeye çalışılan bir halka hediye edilen kupa yolunda şeref maçıdır.

    edit: vikipedi üzerinden 3 cümle okuyup ada ingilizlerin zaten yeaaa diyen dahiler için ufak bir hatırlatma.
    tüm güney amerika'da olduğu gibi adaları ilk keşfedenler ispanyollardır. ardından fransızlar ve ispanyollar adalar için mücadele etmişlerdir. sonrasında kendi iç karışıklıkları sebebiyle önce fransızlar ardından ispanyollar bölgeden ayrılmıştır (örneğin sahibi olduğunu düşündüğünüz ingiltere adalardan 13.000km uzakta), ayrılırken arjantinlilere bırakılmıştır adalar.
    sonrasında ise abd bir bahaneyle adalara saldırıp arjantinlileri ordan sürüp yerine kendi elleriyle ingilizleri getirmişlerdir. (abd kuruluşu sonrası ekonomik krize giren ingiltere için abd tarafından yapılan bir jest, zira bölge doğal kaynaklar açısından zengin bir bölge)
    abd-ingiltere birlikte burda sömürgeciliklerini sürdürdü.
    87 savaşında zaten ingiltere yine abd ve fransa desteğiyle savaşı kazanmıştır.