heyheyhey4
profili

  • kişinin 10 kilo önceki haline vereceği öğüt

    sütün artsın diye hamilelikte almadığın kiloyu emzirme döneminde almak nedir allasen? salak mısın kızım?
    süt kiloyla artmaz.
    sağlıklı beslenme, yeterli su içmek ve uyku ile artar.
    diyetine gece öğünü koyan eş dost ve aile üyelerine de buradan...

  • tek başına cafede kahve içmek

    dünyanın en lüks etkinliğidir kıymeti bilinmese de...

    bunu yapabilmen için sahip olman gerekenler:

    1. boş zaman, (kendine vakit ayırabileceğin bir iş)
    2. özgürlük, (ruhen ve bedenen)
    3. sağlık (ruhsal ve bedensel)
    4. yalnız kalmaktan rahatsızlık duymayacağın ölçüde temiz bir vicdan,
    5. kendini yalnız hissetmeyeceğin kadar özgüven,
    6. varsa özel alan tanıyan, hesap sormayan bir sevgili veya eş,
    7. varsa çocuğuna bakımda yardımcı olacak birileri (ki bırakıp çıkabilesin)
    8. para...

    dünyanın en zengin insanıyla aynı kalitede bir kahveyi içebiliyorsam, dünyanın en zengin insanı kadar zenginim demektir.
    en azından benim hayata bakış açım artık bu yönde.
    an itibariyle yaptığım lüks etkinlik.

  • sadakatsiz (dizi)

    her güzel kadının hayatına bir kere volkan gibi bir şerefsiz girer. şanslıysa peyker gibi efendi adamla evlenmeden önce girer, kızın aklı başına gelir, ondan kurtulur, düzgün adamla evlenir ve hikayenin sonu güzel biter; şanssızsa bihter gibi (efendi adamla) evlendikten sonra girer ve kızın hayatını mahveder.
    (bkz: behlül)
    (bkz: aşk-ı memnu)
    bu hikayede de asya akıllı ve şanslı taraf, tıpkı peyker gibi.
    derin de bihter gibi aşkının peşinden koştuğunu sanan bir aptal.
    öncesi peyker...
    sonrası bihter...

    edit: turgay’a ezik veya meriç diyeni de döverim. iyi insanlara sıfat bulmaya çalışmayın, kötüler üzerine yoğunlaşın siz, zira ‘şerefsiz’ bazı karakterleri tanımlamak için yeterli gelmiyor artık.

    edit2: sen git koskoca psikiyatri uzmanı ol, üstüne bir de yakışıklı, uzun boylu, karizmatik ol, ne oldum delisi de değil, büyük acılar çekmiş ol (karısını ve çocuğunu trafik kazasında kaybetmiş)
    empati yeteneğin, güçlü bir kalbin ve iraden olsun, sevdiğin kadına öyle değer ver ki, onunla sağlıklı bir ilişki kurabilmek için yaralarının iyileşmesini bekle, yavşak değil de önce dost ve arkadaş olmayı önemse,
    sonra sırf efendi bir adamsın diye bir ekşi sözlük yazarı sana ezik ve meriç desin! peh...
    türkiye’nin özeti gibisiniz yemin ediyorum.

  • sadakatsiz (dizi)

    en başından beri dizideki en mutlu ve şanslı insan, derin’in annesi, koca parası yiyen gönül. başka işi olmasa bile sabah erken kalkarak koca parası yemenin hakkını veriyor. hani işim gücüm yok zaten, öğlene kadar uyuyayım, biraz tembellik yapayım evin içinde falan demiyor. her sabah eşiyle güzelce kahvaltısını yapıyor, sporuna, kuaförüne, alışverişine gidiyor, öğleden sonra eşiyle romantik film izlerken flört bile ediyor. 25 yaşında kızı var ama, genç kız gibi yaşıyor hayatı. kendi kızından mutlu bir hayatı var. akşam misafirlerini ağırlıyor. hem kendine bakıyor, hem kocasıyla mutlu, eh yediği para da anasının ak sütü gibi helal zaten :) hem eşini de aldatmıyor. valla hayat ona güzel. ne güzel, hep böyle mutlu olsun, derken, dünkü bölümde kızından yediği darbeyle biraz sarsıldı ama ertesi gün yine erkenden kalkıp güzelce giyindi, makyajını yaptı, kocasını kıvama getirdi, gitti kızının yanına, halledeceğiz sorunları dedi. hatta ‘haydi şimdi bana bir kahve yap’ bile dedi kızına. yahu, bu kız daha dün akşam sana hayatının tokatını vurdu, ne çabuk toparlandın da kahve istedin kızından diyeceksin ama diyemiyorsun. çünkü o gönül. çünkü o bir efsane. dedim helal olsun, işte gönül gibi olacaksın bu hayatta. ne kızıyla küstü, ne kocasını karşısına aldı. kahvesini içmeden de güne başlamıyor. efso gönül.