cunt2
profili

  • doğurmayan kadın da annedir

    bu kadinligi annelikle butunlestirme cabasindan bana gina ve tiksinme geliyor. annelik denen kavramin toplumdaki yuksek mertebesi sebebi ile de kadinlar bu ustlerine yapisan annelik olgusu tarafindan belirlenen degerlerle yargilaniyor. (bkz: cocugunun yuzune nasil bakarsin), (ithal versiyonu she is gonna be somebody's mom).

    ayni dusunce yapisi da erkekleri sorumluluktan kurtarmak icin kullaniliyor. adam cocugunu terkediyor, 'baba iste bir anne degil' oluyor. adam yasli anne ve babasina bakmiyor 'kizi olsaydi boyle olmazdi' deniliyor. aslinda hayvan oglu hayvan ve bencil bir it olmasaydi denmesi gerekiyor. bunlar annelikten degil, insanliktan gelen kavramlar.

    ben anne degilim. anne olmak gibi bir istegim, amacim yok. evet, arada sirada hormonal sebeplerle ureme durtusu ve istegi hissediyorum, cogu kadin da hissediyor, fakat bu beni anne yapmiyor. kimsenin ogluna anne sefkati ile yaklasmadim diye de yargilanmak istemiyorum. ben de en az erkekler kadar durtuleri ve hedonist istekleri ile yasayan bir birey olmak, ve bunun sonucunda abuk subuk sosyal baskilarla ugrasmak zorunda kalmamak istiyorum. anne olmak isteyip olamayan kadinlara sempatim sonsuz. fakat hayatinizdaki bu eksigin faturasini hepimize kesiyorsunuz boyle laflarla.

  • new york city'nin dünyanın en güzel şehri olması

    1999 yilinda new york city'de dogdum. lise'yi okumak icin geri dondum, hem de yatili olarak, aileden uzakta. yani baya ozgurce deneyimleme firsatim oldu erken bir yasta bu sehiri. 3 senedir new york'da yasamiyor olmama ragmen, ev diyince hala new york city geliyor aklima.

    new york city estetik olarak guzel bir sehir degil. yani evet cok guzel binalar var, central park var ama mesala fiziksel olarak dunya'da cok daha guzel sehirler var. kar yagdigi zaman yarim saate her yer camur olur. copler geceden kapinin onune konur, her yer devasa farelerle doludur. en pahali mahallalerde bile yollarda sican gorursunuz. insanlar amerika'nin baska hic bir yerinde olmadigi kadar kabadir. yazi igrenc ve nemli sicaktir. ev aramaya kalksaniz, boceksiz, faresiz ev bulmak icin ayda en az 10000 dolar gelirinizin olmasi gerekir, yoksa tamamen 50/50 lotodur. metro'da bronx veya queens'den binen hoodrat'lere tahammul etmek zorunda kalirsiniz. kasi gozu yarilmis, neredeyse ic organlari gorunur halde yarali, bazen ciplak, evsiz, uyusturucu bagimlisi insanlar sizle konusmaya calisir.

    nyc'de olup baska hic bir yerde olmayan sey, dunyanin merkezinde oldugunuzu hissetmektir. buradan otesi yok hissi. burada yasayan insanlarin kibirli bulunmasinin sebebi de sokakta 20 dakika yuruyunce o ben cok 'badass', cok ozgur bir insanim, her seyi yapabilirim dusuncesinin sehirin her binasindan size yansimasidir. olabileceginiz, yapabileceginiz seylerin siniri yok gibi hisettirir new york. los angeles boyle bir yer degil mesala. los angeles'a gittiginizde zengin degilseniz, yuzunuze fakirlik carpar ihtisamdan. amerika'nin diger sehirlerinde aksam 9'dan sonra sokakta 18 yas alti insan goremezsiniz . new york'da kimse sorgulamaz, underground barlara bile girersiniz, o yonden istanbul'a veya amerikan tabiri ile 'eski dunya' ya benzer.

    sabaha karsi 5'te caniniz cig kofte cekse, nyc'de bulabilirsiniz. gece 3'te satranc oynamak istiyorsaniz, iki adim yurmek kafidir. tanimadiginz biri ile, hic konusmadan, direkt sevismek icin 24 saat acik, sadece 10-20 dolar giris ucreti olan adult store'lar, sex club'lar mevcuttur her cinsel yonelimden insan icin. kilise, cami, sinagog, satanist tapinaklari her yerden bir metro

    benim icin new york'un estetik olarak essiz oldugu tek donem noel zamani. aslinda benim hafizamda en eski new york anisi, 'evde tek basina' filmidir, cocukluguma goturur hep beni noel zamani new york. isiklar, rockefeller center, billboardlar, her dukkandan gelen 'let it snow, let it snow, let it snow...' sesi.

    dunyanin en guzel sehiri midir bilmem ama, sehirlerin sehiridir. sehir hayatinin gelebilecegi son noktadir. gercekten 7/24 full yasayan tek sehirdir. gercekten ozgur olmayi, yenilmezlik duygusunu gayet siradan insanlara yasattirabilen bir sehirdir.