nickim yoktur adim boktur1
profili

  • sahte marka giymek

    babam tekstilci. alışverişe gidince insanı deli eder. çok beğenir bir şey gösterirsiniz, bu kadar para etmez deyip heves kaçırır. ama söyledikleri de doğrudur. nedenini aşağıda yazacağım.
    bence sahte marka giymenin kuralları veya koşulları var.
    1. eğer aldığınız sahte ürün kaliteli bir üretimse gerçeğinden daha iyi bir şeye sahip olursunuz, hem de uygun fiyata. kumaşı iyiyse kimse de çirkin görmez onu. etikete para vermemiş olursunuz. çoğu sahte ürün orijinalinden bir tane numune alınıp aynı kumaşla kesilip vs. yapılıyor.
    2. aldığınız sahte ürün ayakkabı olmamalı. çünkü iyi ayakkabı bulmak zaten orijinal ürünlerde bile zor. sahte ayakkabılar feci çirkin oluyor. hadi dışı güzel diyelim, içleri rahatsız. ayrıca ayak eşşek gibi çalıştığımız bir memlekette çok önemli.
    3. nasıl bir giyim tarzınız olduğu ve kaliteniz sahte ürün giyip giymemeniz konusunda belirleyicidir. mesela ben kıyafetleri uydurabilen, renk algısı iyi olan ve çoğunlukla orijinal ürünler giyen biriyim. iyi bir ayakkabı ve pantolonu sahte bir pazar malı zara marka üstle giysem hiç kimse çirkin karşılamaz. burda önemli olan kaliteli bir ayakkabı. kaliteli ayakkabı her şeyi örter.
    4. vücut yapınız da oldukça önemlidir. fiziğiniz düzgünse isterseniz çuval giyin, kimsenin umrunda olmaz. hani var ya marlyn monroe’nun çuvallı fotoğrafı. boylu poslu, zayıf vs. iseniz boydan boya çakma giyinin yine gğzel görünür. ama giydiğinizi taşıyamıyorsanız orijinal ürün de fayda etmez.
    5. herkesin giydiği o dönem moda olan bir sahte ürün tehlikelidir. gerçeğini bile alsanız insanlar sahte sanar. dönemsel çakma ürünler veya çok kullanılan renkleri tercih edilmemelidir.
    maddeleri arttırabilirim, ama üşendim artık. genel olarak sahte ürün bence giyilmesi hak edilmediği takdirde sizi paçoz gösterir. uygun cool bir tarza, fiziğe ve kumaş kalitesine sahip olunmalıdır kısaca.
    son olarak bir örnek vermek istiyorum. dört ay önce pazar pazarından yoga yaparken giymek için bir büstiyer aldım 15 liraya. nike’dan alsam çok pahalı. allahım kumaşı nasıl güzel, kalıbı ve kesimi, dikimi de öyle. bana da yakıştı. şimdi ben bu ürünü beden pahalıya alayım ki. hani olsa para alayım, ama neyse.