colderthanthermite1
profili

  • bütün evi ikea'dan döşemek

    bir çok şeyimizi ikea’dan aldık eve.

    yeni evliyiz, ev kuracağız, dedik ki ikea evi olmasın bizimki. gezelim konsept mobilyacı bulalım çok para verelim gerekirse ama ikea evi olmasın.

    arkadaş her türlü mobilyacısını bilmem necisini gezdik düz masif ahşap masa yok. bak isteğimiz çok basit düz masif ahşap masa ve sandalyeler. yok şekilli kesilmiş, yok kütüğü bölmüş bir şeyler yapmış yamuk yumuk masalar, sandalyeler ya tel ya da ahşap ayağına saçma sapan işlenmiş odun. düz bir şey yok.

    gittik ikea’ya direkt karşımızda. mağaza stoğundaki son masa üstelik. (norden masanın modeli. tükenmiş ama artık gelmiyor. görmek isteyene link) yanında da masif ahşap sandalyeler (ıvar link). masa ve sandalyelere konsept mobilyacıların saçma sapan masalarının tutarından daha az bir para verdik ve aldık.

    tv sehpası bakalım dedik, düz basit bir şey. abartılı olmasın diyoruz. yok dallı yok telli yok çilli. düz bir tv sehpası yok piyasada arkadaş. hemen gittik ikea’ya karşımızda duruyor kendisi. (ıkea ps kırmızı link

    bar baktık piyasada o da yok. var olanlar ya biçimsiz ya konsept olacağız diye saçma sapan biçimde. ikea burada da fabrikör ile karşımıza çıktı ve yine günü kurtardı. (link)

    velhasıl koltuk hariç her şeyi neredeyse ikea’dan aldık. düzgün bir çöp kovası bile yok piyasada. çöp kovasına çöp yazmak ya da secret garden yazmak nedir arkadaş. dümdüz yazısız çöp kovası yapmak çok mu zor. elin nordiği yapıyor ona para veriyoruz. ben neden mutfağımdaki çöp kovasında at resmi isteyeyim ey yerli üretici. neden tuvalet fırçasında gül fotoğrafı var. yap dümdüz bir şey!

    özetle ikea evi yapmama yeminiyle çıktığımız yolda “evimizin her şeyi ıkea!”

    edit: gelen sorular üzerine ürün linkleri eklendi