azmanyus1
profili

  • ekşi itiraf

    2007 yilinda, 26 yasimdayken biraderler ehliyet kursuna yazildik. yazili sinavdan sak diye gectim. birader takildi. sonra direksiyon egitimine sira geldi. hic abartmiyorum sinavdan once araba kullanma surem 2 derste toplam 15er dakikadan (bir arabaya 3 ogrenci bindirip 40 dakika turlattiklari icin) 30 dakika idi. sinavi 73le zar zor gectim. amaaan nasilsa arabam yok, alacak param da yok deyip 2015'e kadar (evet 2015) belgeleri teslim edip ehliyeti almadim bile. 2015'te yeni sisteme gecilecek, ehliyeti teslim almazsan hakkini kaybedeceksin tekrar kursa yazilacak, sinava gireceksin dedikleri icin gittim teslim aldim. ama kafamda "araba almaya gercekten niyetlenebilirsem o zaman ozel ders alirim iyice alisinca yola cikarim" vardi hep.

    ama araba hic olamadi. malum tr'nin ekonomik adilligi.

    neyse gecen sene bahreyn'de calismam soz konusu oldu, yasal islemlerin tamamlanmasini beklerken tr'de 2 saat surus dersi aldim. cunku bu ulkelerde toplu tasima diye bir seyin olmadigini, araba kullanmanin elzem oldugunu biliyordum. ama yasal surec uzayinca umidim azaldi, derslere devam etmedim -issizken para yatirmak istemiyorsun haliyle- sonra birden calisma ve oturum vizesi cikti apar topar bahreyn'e gectim. deneme suresi diye koyduklari 3 ayi tamamlar tamamlamaz buraya ait ehliyeti cikarttirip -mevcut ehliyetiniz varsa islemler cok kolay- 8 saat de burada ders aldim. baktim haftada bir 2 saat dersle olmayacak riski goze alip once arac kiralayip yola attim kendimi.

    bunu yaptigimdan beridir cocuk gibi mutluyum. bunca zamandir araba kullanmamis, kullanamamis olmaya nalet ettim. acayip zevkli bir seymis kacirmisim bunca zaman.

    itiraf ozet: araba kullanmaya bayildim ve her yerde ben araba kullaniyorum diye belirtesim, muhabbetin icine arabayla alakali bir sey sokasim var.

    nickimi simdi degistirebilsem recaizade mahmut ekrem yaparim.