amortisgor5
profili

  • kalıcı homeoffice çalışmaya geçilmesi

    homeoffice çalışanlar 2ye ayrılıyor, biri sosyal kesim , evde yalnız başlarına motive olamayıp iyi çalışamıyor, biri de asosyal kesim, onlar ofisten daha iyi çalışıyor. asosyal kesime dahil olan ben kalıcı homeoffice olmasını yeğlesem de, bu gerçekleşmeyecekse de bi seçenek olarak sunulmalı. yukarıdaki arkadaşın açıkladığı gibi zaman ve bütçe olarak çok ciddi tasarrufları var.

    mesai 8deyse 8de uyanabiliyorsunuz
    akbil parası benzin parası yok
    trafik yok
    gömlek alayım ceket alayım takside bağlayayım anca ödeyeyim yok
    öğle yemeğine 50 lira vereyim yok

  • avrupalı çocuk ve türk çocuğu arasındaki farklar

    biri 18 yaşında ilk arabasını alır, biri de ilk araba oyununu alır steam üzerinden

  • merzifon'daki bim baba türbesi

    rahmetli de aktüel severdi

  • tam kapanma olursa covid-19'un bitecek olması

    fark etmediğiniz bir şey var arkadaşlar, tam kapanma hiçbir koşulda gerçekleşemez.

    şu an hastanede yeni bypass olmuş yoğun bakım hastaları, her gün rutin olarak radyoterapi almak zorunda olan hastalar, ilacının son gününde olan yenisini yazdırmak zorunda olan epilepsi hastaları var.

    bu insanlar için hastanelerin - eczanelerin - otobüslerin çalışması şart. bunlar çalıştığı sürece de tam kapanma anca bize birkaç aylık azalma sağlar. sonrasında açıldığımız gibi yine artışa geçeceğiz.

    sadece market alışverişimi yaparım 15 20 gün evde kapalı dururum diye düşünüyorsunuz ama hiçbir sektör 15 20 günlük kapanmayı kaldıramaz, hele mükemmel ekonomimizde sözü dahi edilemez :)

    üzgünüm, teoride çok güzel bir şey olsa da maalesef ütopiktir, uygulanamaz

  • birden fazla dil içeren şarkılar

    falco - jeanny

    güzel, dokulu bi şarkıdır ama sözlerini çevirmeye kalktığınızda iki uca ayrılıyor, kimisine göre ağır bi aşk acısı, kimisine göre ise ağır pedofilik unsurlar içeriyor, tam hikayesini bilen biri net bi şekilde aydınlatsa süper olur aslında.