sage3
profili

  • celal şengör

    an itibariyle bir konuşma yapıyor herhalde, izlemedim ancak burada yapılan yorumlarla ilgili ekleyeyim ki;
    demokrasinin eğitimsiz toplumlarda totaliter rejime kayacağını celal şengör den çok daha önce platon söylemiştir. keza platon yine demokrasinin en iyi yönetim şekli olmadığını söylemiştir, ve haklıdır.

    edit; platon gidip "demokrasi en iyi yönetim şekli değildir" demiyor elbette.

  • kol saati alacaklara tavsiyeler

    bu başlığın amacı anladığım kadarıyla saat almak isteyenler için tavsiyeler vermek. ancak saatten anlamayan ya da hayatında 1 tane saat kullanmış, saat ile ilgili hiçbir fikri olmayan insanlar neden tavsiye vermekte ısrar ediyor anlamıyorum.

    1- her swiss made yazan saat çok kalitelidir diye düşünmek doğru değil.
    2- kaliteli saatlerden bahsedilecekse alman saatlerinden de bahsedilmelidir. (bkz: glashütte)
    3- mekanik saatler öyle durduğu yerde ömürlük olmuyor, bakım istiyorlar düzenli olarak.
    4- quartz saatler eğer kaliteli markaların saatleriyle ömür boyu kullanabileceğiniz şekilde mekanizmaları değişebiliyor. (elbette bir mekanik saat gibi değil)
    5- nixon, ya da benzeri markalar saat markası yerine bile sayılmaz. alabilirsiniz elbette tipini seviyorsanız, sadece orta klasman üstü falan gibi düşünmemek gerekli. daha doğrusu lüks saat (öyle geçer tabir) dünyasında nixon diye bir marka bile yoktur.
    6- türkçe bilmeyen arkadaşlar lütfen hayat felsefelerini bu başlığa koymamaya çalışsınlar. zira saydığı markalar içerisinde amerikan markası bile yok, üstüne üstlük bu mantık ile tüm kuyumcuları falan kapatalım. hatta giyim sektörü de kapansın hepimiz düz siyah/beyaz tişört giyer gerisini yardım ederiz. burası bunları konuşacak başlıklardan biri değil.
    7- 20000 usd nin altında alacağınız saatler de birbirinden epey farklı olacaktır. dolayısıyla 20k doların altında alacağınız saatleri de iyice araştırabilirsiniz. o kadar kolay silip atmak doğru değil.

    hadi ergen yorumu da ben yapayım;

    çok paranız varsa hiç araştırma yapmayın şu ikisinden birini alın.
    (bkz: patek philippe nautilus)
    (bkz: audemars piguet royal oak)

    biraz daha az paranız varsa;
    (bkz: rolex)
    (bkz: grand seiko)

    biraz daha az paranız varsa;
    (bkz: omega)

    gerisi için (bkz: seiko)

    yok kardeşim ben bu işi öğrenmek istiyorum diyorsanız;
    (bkz: watchuseek)
    (bkz: türkiye saat forumu)
    (bkz: hodinkee)
    (bkz: wornandwound)

    ek;
    çok üst seviye markaları saymadım. credor, philippe dufour, mb&f, a lange sohne gibi markalar için ekstra araştırma yapmanızı öneririm.

    ek2;
    tissot, tag heuer, longines, hamilton, frederique constant, maurice lacroix gibi birçok markayı yazmadım. hatta üst segmentlerde, jlc, girard perregaux gibi markalar da yok. bu yazdıklarım en iyi düşünülmesin, genel bir öneri mahiyetinde.

  • vücut geliştirme

    haftanin 3 gunu 1 saat kosmanin gerekli ve saglikli oldugunu dusunenler, ek olarak vucut gelistirmenin gereksiz oldugunu dusunenler neden bu baslik altinda vakit harciyorlar, ben de onu anlamiyorum.

    izin verirlerse, burada bilgi almak isteyen, ve okuyan, zaman harcayanlar var. hem kendi vaktinizi, hem de bu insanlarin vaktini almayin.