sedat kapamayanoglu3
profili

  • lozan'ın 1 ocak 2023 saat 00.00'da sona etmesi

    tam hali "lozan'ın gizli maddelerinin 1 ocak 2023 saat 00.00'da sona ermesi" olacaktı ama malum dış güçler başlığın tam olarak açılmasını engelledi.

    evet şimdi dalyar-ak aktroller, söyleyin bakalım 2023'te lozan'ın gizli maddeleri kalkacaktı, dış güçlerin sözleşmeyi uzatmak gibi bir opsiyon hakkı da yok, nasıl uçacağız tam olarak yazar mısınız?

    bir de hani petrol çıkarmamız yasaktı ya, 2023'e az kaldı peki neden türkiye'nin petrol rezervinin olduğu yerlerde sondaj makineleri ve o petrolün işlenmesi için fabrikalar yok? yani ortada bizim olan devasa bir petrol varsa bunu çıkarmak için 20 senedir neden onlarca yerde hazırlık yapılmadı?

  • saçlarını kısa kestiren kadınlar cennete giremez

    bin yılı aşkın süredir kadınların giyimini kuşamını kendine, tecavüzler ve çocuk ölümleri gibi şeylerden çok daha fazla dert edinmiş dinin inananlarından birinin saçma sapan beyanı.

  • polat'ın altı babayı öldürmekte haksız olması

    özellikle bu olay polat alemdar'ın gerçek yüzü açısından dönüm noktasıdır. nedenlerine birazdan değineceğim. olay gecesi freud fethi, faris sarıyayla, üstün kısa, demir görkemli, gibi dört baba yargısız infaz edilmiş, ayrıca kürt bedo ve cerrahpaşalı halit kısa bir konuşmanın ardından haksız yere öldürülmüştür.

    olay gecesi kürt bedo ne demişti. "gardaş, bizim halit'le bir meselemiz yoktur. büyüklerimiz onu sefir yapmışsa biat etmek bizim için şereftir." kürt bedo racona uygun hareket etmiş ve büyükler çakır'ı sefir yaptığında ona da biat etmiş ve cerrahpaşalı halit'e tavrını net koymuştur. lakin yine de kendi evinde haince öldürülmüştür.

    şimdi cerrahpaşalı halit'e gelelim. olay gecesi halit ne demişti.
    halit : benim onunla bir meselem yoktu. her şeyi siz başlattınız.
    polat : neden çakır'ın sefirliğini tanımadın?
    halit : o benim büyüğüm değildi.
    polat : ama büyükler onu seçmişti.
    halit : benim büyüğüm değil.
    pekiyi ,madem büyükler onu seçmişti, bir saat önce kürt bedo neden öldürüldü?ayrıca büyükler şevko'yu sefir yaptıklarında, polat ve çakır neden biat etmediler?

    aynı gece polat halit'e şunu söylemiştir. "hiç içinden keşke daha delikanlıca öldürseydim diye düşünmedin mi? " yani insan şunu söylerken utanır be, sen ki mekanında misafir olarak gelen, halit'in ana bir baba bir öz kardeşini, arkasından sinsice yaklaşıp boğazını kesen adamsın.

    neyse hadi halit, çakır'ı öldürdü intikamını aldın. ki ilk kanı siz akıttınız. ya diğerleri?

    "bu alemde raconu şahıslar koymaz, bu alemde bir racon vardır, şahıslar uygular." bu cümleyi polat alemdar elif'e söylemiştir. madem böyle aslanım, diğer beş babanın öldürülmesi neyin raconunda var. kahpeliğin mi?

    bak polat alemdar senin yaptığın kabadayılığın raconunda yoktur. sen kurtlar vadisine girmeden duran emmi sana ne demişti. " biz burada oluruz ya da olmayız, adamın aslını, kahpesinden ayır. kahpelik edene dilediğini yap ama düşman dahi olsa, mert birine rastladın mı onu satma yeğenim. icap ederse, cezasını ellerinle kes ama satma ! lafım bu kadar, haydi gidelim."

    hem çakır'ın kalemini kıran karahanlı'dır. testere de raconu uyguladı ve çakır'ı halit'e ihale etti . bu alemde hiç kimse kafasına göre adam öldürmez, öldüremez. testerenin öldürttüğünü biliyorsan, onun da karahanlı'dan talimat aldığını bilecek kadar zekisin, niye karahanlı'dan hesap sormadın, yemedi mi?

    tamam sen mafya değilsin, mafyayı çökertmek için, görevlendirilmiş bir ajansın. ama sen burda da hislerine yenik düşüp altı babayı öldürerek kurtlar vadisi operasyonunu tehlikeye atmış birisin. laz ziya olmasaydı senin de kalemini kıracaktı karahanlı. böylelikle kurtlar vadisi operasyonu fiyaskoyla bitecekti. onca emek çöpe gidecekti. ölüm makinesi testere bile olay gecesi seni "polat, belli ki sen hislerinle davranıyorsun" diye uyarmıştı. ama sen devletin kritik bir operasyonunda bile hislerini devletin bekasından daha önemli gördün.

    bu nedenlerden dolayı, polat'ın altı babayı öldürmesi, ne etik, ne racona uygun, ne de stratejik bir hamle idi. nerden tutsan elinde kalıyor. savunulur hiçbir tarafı yok. olayın sabahında yaptığı hatanın arkasında durması, aslan akbey ile seviyesizce konuşması çok saygısızca idi. yaptığı bütün hataların üstüne tüy dikti.

    uzun lafın kısası, polat alemdar adlı kişinin süleyman çakır'ın ölümü vesilesiyle bir gecede altı tane babayı öldürmesi beni rahatsız etti.

    edit : birçok yazarın uyarısı üzerine "filört fetih" freud fethi olarak düzeltildi.
    ayrıca polat'ın stratejik davrandığını, doğru hamle yaptığını düşünen bazı yazarlar, şu sahneyi hatırlamasında fayda var. aynı gece polat, testerenin evinde türk ruleti oynayarak % 97.25 olasılıkla, ölümüyle sonuçlanacak bir kumar oynayarak, kurtlar vadisi operasyonunu büyük ölçüde riske etmiştir. testere necmi'nin polat'a dediği gibi "evet bugün şanslısın" polat'ın durumu bundan fazlası değildi. gerek laz ziya gerek de şansı onu ve kurtlar vadisi operasyonunu kurtarmıştır.