maksimaks2
profili

  • ikinci el otomobil piyasası

    size geçen haftaki satış hikayemi anlatayım.

    gerçekten çok iyi durumda olduğunu düşündüğüm, 30bin kilometrede olan 2016 model ford fiesta arabamı online teklif verip 2-3 saatte parayı hesaba geçirdiğini söyleyen birkaç şirketten fiyat alarak 10 bin tl yukarısına malum sarı siteye koydum. ilana da ilk sahibinden yazdım tüm bakımların yetkili serviste yapıldığını istenen servise gösterileceğini falan da yazdım.

    galericinin aldığı fiyatın 3-5 yukarısı malum sarı sitede makuldü. üstelik pazarlık adettendi.

    ilanı koydum eşe dosta da haber verdim. dedim ki ilan bu eşe dosta yayın. tamam dediler. sonra birkaç tanesi geri döndü. dedi ki fiyat yüksek. tamam dedim. fiyatı 30 dakika içinde 5000 tl aşağı çektim. millet deli gibi favorilere ekliyor kimse aramıyor.

    sonra biri aradı bir şeyler sordu. 2000 tl trameri vardı. dedim ki kazanın resimleri var. mal bir taksici geldi arkadan vurdu servise gittik servis tamponu onardı. başka bir şey yok. yetkii servis bu. ford logosunu bile değiştirmiş. 500 tl logo 600 tl işçilik. kaza resmini de attım. gerçekten ama gerçekten bir şey yok. ford logosu da resimlerde duruyor. adam döneceğim dedi dönmedi.

    akşam biri aradı. dedi kazası olmasa iyiymiş. bak arkadaşım dedim. bu araba 4 senedir bende. kaza dediğin şey tampona vurma. ben dedim istesem onu servise götürmesem senin ruhun duymazdı. sana dedim kim hatasız bilmem ne diyorsa elbet böyle ufak tefek sorunlar yaşamıştır dedim. kaldı ki kazada hakikaten bir şey yok. olay benim yetkili servis takıntımdan kaynaklanıyor.

    neyse 2 telefon görüşmesinden sonra başlarım dedim böyle işe. aynı akşam parayı 2-3 saatte hesaba geçiren yerden randevu aldım. şansıma sadece 9:45 vardı. 15 dakika erken girdim. adamlar net 45 dakika expertiz yaptı ve aracıma makul bir teklif yaptı. bu teklif benim sarı sitede satmaya gönlümün razı olduğu fiyattan birazcık yüksekti bile. hemen kabul ettim sattım. saat 11:55 de para hesabıma geçti. 12.05 de imzaları atmış olarak noterden ayrıldım.

    eve taksiyle dönerken telefonu çıkardım ve çok büyük bir keyifle malum sarı siteden ilanı sildim.

    inanın aynı parayı teklif etseler orada da verirdim. adam benden aldığı arabayı eminim ki hiç bir şey yapmadan 10 bin tl ekleyip satacak. bu hangi fiyat? benim malum siteye koyup sonra 5bin tl indirdiğim pazarlık yapılır dediğim fiyat.

    size önerim şudur. ev olur araba olur. içinize sindiyse süreci uzatmayın. düzgün ilanlar dürüst satıcılar birkaç saat içinde kaybolur. hayırlı işlerde acele etmek icap eder. bir de acele işe şeytan karışır derler ama bu ikisi farklı şeylerdir.

    ha bir de 60 binde 80 binde 100 binde. hatasız. çizik bile yok. garaj arabası. geçiniz bunları. sen 80bin kilometre yol git arabanda en ufak bir kusur olmasın. olabilir mi böyle bir şey. ama olabilir. yetkili serviste değil de sanayide toplatırsan olur. tramersiz. hayırlı işler.

    bundan 7-8 sene önce de benzer bir satış süreci yaşamıştım. yine aynı şekilde arabamda kullanımdan kaynaklı odak tefek kusurlar var. çizikler vs. millete gösteriyorum of puf ediyor. vazgeçtim satıştan. verdim servise. dedim ne gerekiyorsa boya pasta cila. elinden geleni ardına koyma dedim. ne kadar masraf varsa çıkar. tamam dedi. yaptılar. araba yepyeni oldu. birkaç ay sonra yine satmaya karar vermek zorunda kaldım. bu sefer satışa koydum 2 günde gitti. şunu anladım. alıcı aracı alırken kusur görmek istemiyor. varsa kusurları kapat ya da söyleme. buna ikna oluyor. olmak istiyor çok net. garip bir psikoloji. garp bir pazar. anlamıyorum.

  • 26 haziran 2020 beşiktaş konyaspor maçı

    vodafone arena da görünmesi için reklam verilmiş ama beinsports inisiyatif olarak bu reklamı göstermemek için sol kanadı doğru düzgün göstermiyor.
    bu beşiktaş’a yapılan çok büyük bir kötülüktür. bu reklamın parasının önemli bir kısmı beşiktaş’ın kasasına giriyor olmalı. yayıncı kuruluş böyle yapacaksa bu firma bir daha reklam verir mi?

    yayıncı kuruluş reklam veren şirketlerden pay mı istemektedir?

    özetle yayıncı kuruluş reklam veren şirkete beni de görecen hacı mı demektedir?