herkes sever mi1
profili

  • çalışmayan kadın eşine kahvaltı hazırlamalı mı

    bu olaya neden kadın-erkek şeklinde bakılıyor? çalışmayan erkeğin, çalışan eşine kahvaltı hazırlaması da muhtemel bir durumdur.

    babam emekli olduktan sonra annem çalışmaya başladı ve her sabah 6.30’da kalkıp anneme kahvaltı hazırlar. yaklaşık 10 yıldır durum böyle. böyle bir düzen benimsemiş olmasının nedeni de içinden gelmesi. başka hiçbir sebebi yok. görev olarak görmüyor bu durumu. eğer kendini kötü hissediyorsa ve yapayamayacak durumdaysa annemi kaldırır ve kendisi uyumaya devam eder, annem de buna gönül koymaz. annemin çalışmayıp babamın çalıştığı dönemde de bundan farklı değildi; annem kalkar kahvaltıyı hazırlardı.

    21.yüzyıldayız hala bunu tartışıyoruz. birisi rus veya ukraynalı kadınlarla evlenin, koşa koşa eve gelmek istersiniz demiş. bir kere sen zaten evlendiğin kişiye karşı böyle boktan bir şey yüzünden sadakat yükümlülüğünü yerine getiremiyorsan o senin karakterinde yoktur. hiç millet ayrımı yapmayın bana.

    birisi de demiş ki mecburdur. bir başkası resmen yan gelip yatmayacak demiş. arkadaşlar eğer eşiniz istemiyorsa o yediğiniz yemekten tat alabilecek misiniz? her gün asık suratla kahvaltı yapmak yerine bırakın 1 öğünü de siz kendinize hazırlayın. illa görev olacak diye bir şey yok. ne kadar korkunç entryler bunlar ya!

    edit: imla