hulusi gramafon1
profili

  • erkeklerle ciddi ilişki kurmanın aşırı zorlaşması

    sadece erkeklerle değil, kadınlarla da ciddi ilişki kurmak çok zorlaştı.

    şimdi ben bir bankada çalışan işinde gücünde bir adamım. bundan 20-30 yıl önce benim gibi birinin seçenekleri komşunun eli yüzü düzgün kızı, üniversiteden okul arkadaşı ya da işyerinde tanışılan birinden ibaretken şimdi internet çağında yaşıyoruz, her şey parmağının ucunda ve bu her şeye karşı cins de dahil.

    doğrudur, şu durumda pekçok erkek önüne gelen kadına yazıyor ama aynı zamanda kadınların mesaj kutusu da kendilerine gelen mesajlarla dolup taşıyor. şimdi bu durumda kıvanç tatlıtuğ falan değilsen eğer, o mesaj kutusundaki 50 kişinin arasından sıyrılmak o kadar zor ki. kızın biraz ilgisini çekmek için haddinden fazla şebeklik yapman gerekiyor. ama sen şebeklik yaptıkça kızın ilgisi artarken saygısı da azalıyor. üstelik yarın senden bir tık fazla şebeklik yapan bir başkası kızın ilgisini çekebiliyor. e bu durumda kız açısından sıfır efor ile elde edilen bir sürü değersiz şebekten birisin ve bugün seninle canımlı cicimli konuşurken yarın mesajlarına cevap dahi vermemesi o kadar olası ki...

    bütün bunlar insanın sinirini bozuyor ve bir müddet sonra bünyeye bu kadar şebeklik fazla gelmeye başlıyor. bu noktada düzgün adamlar yarıştan kopuyor ama aslında zerre kadar ciddi olmayan birileri aşık taklidi yapıyor bir başkası pahalı hediyeler alıyor ve şebekliği bir üst seviyeye taşıyor.

    e bir de kadınların iyiyi değil, en iyiyi istemesi olayı var ve bu düzenin içinde o kızın diğer sekmelerde senden başka 5 kişiyle daha yazıştığını bile bile ona inanmak, güvenmek o kadar zor ki...

    e sonra güven problemi başlıyor, sen ona güvenmiyorsun, o sana güvenmiyor, aaa bir bakmışsın ya ilişki başlamadan bitmiş ya da aç bakayım sana ne yazmış, hatta yetmedi kıza şifreni ver, yetmedi kıza telefonunu ver, daha başlarken yüz göz oluyorsun gereksiz yere...

    ister kadın ol ister erkek internet çağında bu seçenek fazlalığı ve güven problemi ilgiyi, eforu bir kişiye yöneltmeni engelliyor ve bir bakmışsın yaş 30 oluvermiş.

    yine çağın getirdiği bazı şeyler var, mesela çok değil 20 yıl önce ben ortaokul-lise çağlarında iken bir kızın bırakın bikinili bir fotoğraf paylaşmasını dekolteli bir pozunu dahi göremezdiniz. şimdi bikinili profil fotoğrafları, götüm var pozları, plajda kitap okuyorum ayağına bacak göstermeler falan o kadar olağan ki.

    ve mesela eğer ajda pekkan falan değilseniz estetik ameliyatlar, burun yaptırmalar, meme büyütmeler falan olacak iş değilken şimdi instagramda öncesi sonrası fotoğrafları paylaşılıyor.

    sonra da bunları yapan kadınlar cinsel obje değiliz isyanında. e ablacım ben senin profilinde bacaktan, memeden, gece klübünde içtiğin tekiladan başka bir şey görmüyorum ki neyini ciddiye alayım? bakın konu bekaret falan değil, senin bedeninden başka bir şeyin yoksa ortaya dökecek, ben senin neyini ciddiye alayım, ne diye sana yazan 50 şebekten biri olayım?

    ve bakın daha flört aşamasındayız, evlilik tarihi yaklaştıkça insanın ensesinde boza pişiren gelin adaylarını, bitmek tükenmek bilmeyen istekleri, ağırlığınca altın isteyenleri falan hiç saymadım dikkat ederseniz. daha o aşamaya geçemedik.

    geçenlerde karantinadan evvel lise arkadaşlarımla topluca bir yerde buluştuk, orda birkaç fotoğraf çekildi vs. o gün orda olmayan liseden bir kız bana mesaj atmış, naber nasılsın diye. e bu kız allah var güzel kız ama lisede bizim yüzümüze bakmazdı, şimdi ne alaka buluşalım görüşelim muhabbeti? profiline de baktım, bacaktan başka bir şey gözükmüyor, bana kadar düştün mü yaa diyesim geldi.

    neyse gençler çok da bok atmanın alemi yok, biz de değişik mecraları değişik zamanlarda kullanarak flört etmeye çalıştık. fakat olmuyor, olduramadık. ben artık mesaj kutusunu falan kapattım, beni bırakın siz devam edin.

    ben eski kafalı adamlar gibi işyerinde bir kız kestirdim gözüme, olursa ona yazacağım. olmazsa da kıfsmet değilmiş der, yoluma bakarım.

    mesaj gitti, gitmedi. gördü ama cevap vermedi. bir paragraf mesaja 10 saat geçtikten sonra 2 kelime cevap verdi falan gibi saçmalıklarınızla daha fazla uğraşamayacağım.

    zira midem kaldırmıyor.