algoritma uzmani2
profili

  • amcanla aran nasıl

    türk toplum yapısını açık eden bir sorudur bu. bakın anlatayım.

    küçükken fark ettiğim bir durumdu ve babam sayesinde farkındalığım artmıştı. kuzenim (amcamın oğlu) bize gelir kalırdı, top oynamaya giderdik. tanıştırdığım arkadaşlarım (amca oğlu diye tanıştırırdım) genelde bu duruma şaşırırlardı ve biz amcamlarla küsüz diye belirtirlerdi. böyle 1 değil 2 değil, neredeyse görüştüğüm tüm arkadaşlarımın amcalarıyla araları bozuktu.

    laf arasında babama bahsettim bundan, babam güldü, ve dedi ki, "sen amca oğlunla iyi anlaşabiliyorsan bu annen sayesindedir, annen iyi ve anlayışlı bir kadın olmasaydı, sende görüşemezdin".

    bunu uzun zaman boyunca düşündüm, aslında amcaların hep kötü görünmelerinin sebebi evdeki anne imgesinin davranış şeklinden kaynaklanıyor (ya da amcanızın eşinin). dikkat ederseniz sözlükteki herkes amcalarının ne kadar kötü olduğundan bahsetmiş. o amca, başkasının referansına göre dayıyken nedense birden bire iyi oluveriyor :) bu işin arka planındaki olguyu anlayabildiniz mi? elbette herkesin annesi iyidir, kıymetlidir. ama kültür diye de bir şey var. benim annem pek o kültüre uymayan, milletin arkasından kötü konuşmayan ve kötü konuşturmayan bir bireydi (hala da öyle allah uzun versin) bu yüzden ne amcamlarla küslük yaşadım ne de çocuklarıyla.

    bizler ister istemez annelerimizden etkileniyoruz. annelerimizin anlatılarını benimsiyoruz ve annelerimizin diğer kadınlarla girdiği sessiz savaşları anlayabilme kabiliyetimiz olmadığından (hepimizin annesi kutsaldır, kimsenin annesine laf ettirmem) biz de annelerimizin tarafını tutuyoruz. hep halalar kötüdür, amcalar kötüdür, ah o baba tarafı yok mu baba tarafı. ama mesela halanız tarafından bakıldığında, kötü olan amcalar göreceli olarak dayı konumuna geçildiğinde birden bire iyi bir birey oluverirler.

    bu konular aslında hassas konular. çok fazla içerisine girmemek taraftarıyım, ama arkadaşlar üzülerek söylüyorum, amcalarınızla aranızın kötü olma sebebi ya anneleriniz, ya da amcalarınızın eşleri, başka bir açıklaması yok. ha erkekler de amca konumundayken eşlerinin gazıyla o kötü konuma geliyorlar mıdır, orası da ayrı hikaye :) siz siz olun, kendinizden başka herkesin suçlu olduğu durumları birazcık objektif olarak değerlendirmeye kalkın. yoksa doğu toplumları gibi kan davalarına döner iş.

  • instagram'daki korkunç satanist sayfası

    (bkz: kapatılması gerek)
    (bkz: yasaklanması gerek)
    (bkz: bir şeyler yapılması gerek)

    saçma sapan bir sayfa olmasına karşın verilen tepki anlamsızdır.

    mevcut iktidar ve hakim düşünce sisteminin gençleri nasıl etkilediğini görüyorsunuz. beğenmiyorsan kapatıp geçersin. önüne düşmesin istiyorsan blocklarsın, sana aykırı olan her şeyi yasaklamak, yasaklatmak ezik bir düşünce biçimidir vazgeçin.