soulful keys1
profili

  • urfa'da covid-19 ölümünün açıklanmaması

    bu olay 2 gun once covid-19 salginina yenik duserek can veren babamla ilgilidir.

    not: suan ingilizce klavye kullanmak zorundayim. yazimdaki tuhafliklar icin simdiden ozur dilerim.

    yaklasik 1 ya da 2 hafta once, grip semptomlari hissederek şanlıurfa eğitim araştırma hastanesi’ne giden babam, saglik calisanlari tatafindan sadece grip olabilecegi soylenerek evine geri gonderildi. eve dondukten bir hafta sonra ates, nefes darligi ve halsizlik gibi sikayetlerin artisityla ayni hastahaneye tekrar giderek karantina altina alindi. bu esnada hastahanede test yapmislardi ama bu testin sonucunun alinmasi neredeyse gunler surerken babamin durumu fenalasinca acilen bir yogun bakim unitesine alindi. ne yazik ki çok gecmeden bir bobreginin iflasi sonra da bir kalp krizi sonucu babam o hastahanede sabaha karsi can verdi.

    ardindan babamin olumu hakkinda saatlerce bir aciklama yapilmadi ve kalp krizi dendi. halbuki babam bir covid-19 kurbaniydi ve babami taniyan kibris basini bu olum sebebinin kalp krizi oldugunu yazdi.

    https://www.kibrishaberci.com/…m-nedeni-kalp-krizi/

    yani babamin aslinda televizyonlarda belirtilen ölü sayilariyla hicbir bir alakasi olmayabilir ve bazi insanlar tarafindan bir politika oyuncagi haline de getiriliyor olabilir. kim bilir daha kaç hasta yanlis sekilde kayda gecildi.

    suan kibrista oldugum icin bu surecte ailemin yaninda olamiyorum cunku adaya giris ve cikislar tamamen kapali. eger kanit isteyen olursa abimden hastahane kayitlarini isteyecegim.

    gelen bazi sorularin cevabi:

    babamin olumu uzerine doktor bazi aile fertlerimin tehlike altinda oldugunu ve test yaptirip kendilerini karantinaya almak zorunda oldugunu soylemis. babamla temas etmis olabilecek aile bireyleri, test yapip suan kendilerini bir evde karantinaya aldilar.

    bazilari tek derdin babanin kagitta gorunen olum sebebi mi diye soruyor. hayir, benim derdim suan can cekismeye devam eden ve olmus olan binlerce insanin olum sebebinin, covid-19 virusunun tetikleyebilecegi bir sebep olarak gosteriliyor olmasi. isterseniz covid-19'dan kaynaklanan olumlerin hepsi belgede bobrek yetmezligi, kalp krizi, ya da solunum yetmezligi yazilsin. bu sayede turkiye virusu basariyla yenmis olur, degil mi?

    gelismeler: babamin defnedildigi gun babamin test sonucunda pozitif ciktigi aileme bildirildi. olum sebebi salgin hastalik (dogal olum) olarak nihayetinde kayda gecmis oldu.

    https://prntscr.com/ruo6jt

    yine de babam ilk hastahaneye basvurdugunda endislenmemesi gerektigini ama dikkatli olmasi gerektigini soylediler. babam o hastaheden ciktigi an ve oncesinde bircok insanla iletisime gecmis ve virusun yayilmasinda bir rol oynamis olabilir. bu durumda bu rahatliga sahip olan hastahane calisanlarini buyuk bir sorumluluk altindadir.