onu oyle demezler peynir ekmek yemezler1
profili

  • sars-cov-2

    aile hekimiyim.devlet bizi resmen topun ağzına attı. bakanımız bize teşekkürlerini gönderiyor, maskeleride irana yolluyor.

    biz aile hekimlerine devlet her ay bir miktar ödenek verir ve o ödenekle biz aile sağlığı merkezini çeviririz. genellikle çalışanların maaş, sigorta,stopaj, kira, dogalgaz,elektrik gibi masraflarından sonra pek para kalmaz.

    ocak sonlarında sars-cov-2 virüsü çinde duyulmaya başladığında arkadaşlara hemen maske, gözlük tulum alalım dedim ama ikna edemedim. sadece herbirimize uzun süre gidecek en kalitelilerinden n95 maske aldık. kriz patlayınca da herşeyin fiyatı ona katladı hiç bir şey alamaz duruma geldik.

    şu anda günlük personele 11 tane tek kullanımlık maske veriyoruz.tulum,bone, gözlük dezenfektan ihtiyacımız var ama ya bulamıyoruz. yada alamıyoruz.

    bakanlıktan son gelen yazıda öksüren her hastaya maske takacaksınız yazıyor, fakat onu bize vermiyor. aile sağlığı merkezine öksüren hasta sayısı günde ortalama 200
    şimdi her gün biz tek kullanımlık maske, eldiven, tulum, dezenfektan ve temizlik malzemesi ve hastalara maske kullansak sadece maskenin parası 850 tl tutuyor. bir tulumun fiyatı 3tl de 30 tl ye çıkmış. 300 tl de o diğerlerine de 100 tl tutsa aile sağlığı merkezinin ekstra günlük masrafı 1250 tl ye ulaşıyor.bu da ayda 25-30 bin ekstra masraf demektir.
    peki bakanlık bize ne verdi. 4 doktora yani herbirimize değil,hepimize bir tane n95 maske, bir tane koruyucu gözlük, ve 80 tane tek kullanımlık maske verdi.

    bakın biz sadece sars-cov-2 ile mücadele etmiyoruz. tulumumuz olmadığı için eve de hastalık taşıyoruz.hastalığa da ilk biz tutuluyoruz. unutmayın biz yıkılırsak siz de yıkılırsınız.

    alkış güzel di ama biraz daha desteğinize ihtiyacımız var.