maldini1
profili

  • ekşi itiraf

    bir gün arkadaşımla istiklal caddesindeki bir kısa film festivaline gitmiştim. festival çıkışında arkadaşıma "gel sana bir tatlı ısmarlayayım." dedim. ama tatlıcıda değil. o kadar paramız yok. lokanta olup aynı zamanda tatlı da satan bir mekan var. orada yiyeceğiz tatlıları. nispeten daha ucuz olduğu için. tatlıları aldık ve mekanın ikinci katına çıktık. hem tatlılarımızı yedik, hem mekanın sağladığı bedava çay imkanından yararlandık, hem de sinema üzerine konuştuk. gitme vakti gelmişti. mekanın ikinci katından aşağı inerken, etrafıma baktığımda, tanıdığım bir sima gördüm. aklımdaki yüzleri taradım ve "evet, o!" dedim kendi kendime.

    yanına yaklaştım. arkadaşıyla yemek yiyordu.

    "pardon, bir şey sorabilir miyim acaba?" dedim.

    biraz irkildi. herhalde para falan isteyeceğimi zannetti. ama yine de kabalık etmek istememiş olacak ki,

    "buyur, sor." dedi.

    "siz borusan filarmoni orkestrasının dördüncü kornocusu değil misiniz?" dedim.

    yüzündeki hafif umursamaz tavır, bir anda değişti. tanındığına içten içe sevinmişti.

    "evet, benim de sen nereden tanıyorsun beni?"

    konserlerini az da olsa takip ettiğimi, sinemayla beraber müziğe de ilgim olduğunu, hatta bir keresinde konserlerini canlı izlediğimi söyledim.

    az önce belki de "para isteyecek" zannettiği kişiye, şimdi tam türk misavirperverliği gösteriyordu.

    "gel otur. bir tatlı ısmarlayayım sana. bak bu arkadaşım da müzisyen." diyerek arkadaşını gösterdi. arkadaşını tanıyamamıştım. ama çok da çaktırmadım.

    oturup muhabbet etmeyi çok istemiştim. ama beraber geldiğim arkadaşımın çok tezcanlı olduğunu ve oturup muhabbet edersem çok kızabileceğini bildiğimden teklifini istemeye istemeye reddettim.

    bahsettiğim kişi, borusan filarmoni orkestrasının dördüncü kornocusu murat araman. google'a yazınca bile fotoğrafını bulamadığım, ama fotoğrafı aklımda yer alan, ülkemizde bilinmeyen nice sanatçılardan birisi.

    murat abi, eğer olur da buraları okursan, o kişi bendim. eğer tatlı teklifiniz hala geçerliyse, icabet etmek isterim.