myhrazelal1
profili

  • haarp

    tektonik hareketler sizin belirlediğiniz ölçüde ya da frekans aralığında nokta atışlarla çözülecek kadar basit mevzular değil; hele "gelişmiş" cihazlar ve sistemler ile yenilecek ya da meydan okunacak kavramlar hiç değil. levhalar, fay hatları; jeolojik tüm bileşenlerin kaynakları belirli bir sisteme, döngüye bağlı olarak hareket eder.

    milyon yıllık değişimlerden bahsediyoruz. adam tutmuş "iyonosfere sinyal yollanıyor" diyor, "aşırı şişkin balonu iğneyle patlatmak" diye saçmalıyor. sanki haxball oynarken admin otuz sekme birden açıp lag yapıyor da millet oradan oraya savruluyor. vay babam vay, ne günlere kaldık. ciddi ciddi fay hattını böyle bir şey sanıyor herif.

    açın bakın dünya deprem haritasına, her gün en az 6'yı görüyor bir kıta. yahu el insaf, "deprem yaratacak makine" diye bir şey olsa adamların manisa'da, elazığ'da işi ne? yoksa ayarı tutturamadılar mı? şey çok komik, istanbul için bekliyorlarmış adsghehjs... neyi bekliyorlar lan? daha hangi buhranı yaşayacaksın 1929 gibi bir şey mi bekliyorsun, burnuna kadar boka batmış adamlar haarp diyor ya çıldıracağım dsghefheh...

    bu manyakça komplolar kimseye bir şey kazandırmaz kendinize gelin. dünya siyasetini yönlendirmek, ülkeleri "işgal" etmek veya "kirli emellerini" uygulamak için depremden medet uman dangalaklar da kendini yüksek bir yerden boşluğa bıraksın. trump, putin, esad vb. kişiler manyak falan ama bunları düşünüp böyle şeylerden medet umacak kadar da geri zekalı olamazlar kusura bakmayın.

    adamlar ciddi ciddi tesla diyorlar. tesla'nın adını anarken destur çekmesi gereken adamlar osilatörün gelişmişini yapmış olabileceklerini ve bununla yer hareketlerinin kontrol edileceğini iddia ediyor. bunun neden "mümkün olamayacağı" izah edildiğinde de üst perdeden "yeniliklere, farklı fikirlere açık olun" diye çemkiriyorlar.

    kardeşim ne fikri, aşı karşıtlığından ne farkı var bu dediğin şeyin. sen komple bir jeoloji bilimini iki satırlık tesla okumanla tarumar ettin lan nerenden çıktı o fikir? sabır taşı olsa çatlar vallahi.

    abi şaka gibiler. her depremden sonra aynısını görüyorum. e peki sayın çok bilmişler, iki yüz küsür sene önce olan deprem için ne söyleyeceksiniz? her deprem sonrası oluşturulan, deprem fırtınalarından tutun da yer hareketlerinin ve şekillerinin konumlanışına bakarak bir sonraki depremi öngörebilen çalışmalar; bizim gibi aktif faylar üzerinde olan bir ülkede zaten bu zaman diliminde deprem olacağını söylüyor yıllardır. ne yılları, 99 depreminden beri konuşuluyor bu.

    sizin derdiniz gerçekten beyin fırtınası yapmak mı yoksa muallakta kalmış zaman aralığı üzerinden fırsatçılığınızı aklamak mı?

    yapmayın etmeyin. tesla şu an kalkıp gelse, bu manasız hezeyanlarınızı görse yaptığı bütün aygıtları elleriyle gömer. adamın ismi üzerinden prim yapmayın bari. dünya üzerinde iklim değişikliği de dahil, doğa olaylarını kontrol etmenize yarayacak bir "birim", "mekanizma" yok arkadaşlar. iki dünya savaşı, hatta soğuk savaş yaşanalı beri hemen hemen her kıtaya abartılı sayıda bomba düşüyor ve iklime esas zararı veren şey hem savaş sanayi ile ilgili manasız büyüme hem de tarım arazilerinin büyük ölçüde yok edilmesi sonrası yeni bir kalkınma modelinin olmayışı.

    yani ciddi ciddi insanı çıldırtmaya uğraşıyorlar. pes vallahi.

    edit: imla.