fennesztarbucks1
profili

  • rise of empires ottoman

    bakın çok osmanlı hayranı biri olmayarak bazı yerlerinde kahkahalar atarak izlediğim yapımdır... ikide bir araya giren serpiştirilmiş tiplerin anlatım tarzı oldukça saçmaydı.

    tarihi bir olayı sonuçlarıyla değilde ,sanki tanık oldukları bir olayı anlatır gibi hevesli hevesli anlatmaya çalışıyorlardı. anlatılanların çoğu safsata ...ona şunu dedi, o böyle cevap verdi, başıbozuklar bir saat dayandı,kral hayır git başımdan dedi...

    vhs kaydından mı izledin? constantinople 'un kara kutusunu mu açtınız ? dış cephe kameralarını mı kontrol ettiniz ?nereden biliyorsun elli dokuz dakika artı bir dakika dayandıklarını... nereden biliyorsunuz padişahın ne söylediğini? kelle koltukta savaşan adamlar kıçı kırık sırp bir karının astroloji yorumuna göre mi harekat planı belirliyor?

    mara anan olarak diyorum ki kanlı ay tutulması var fatihcim bu gece girişsen diyorum , bence tam fırsat ... buna inanana artık diyeceğim yok . he oldu...boş zamanlarında fatih zaten hep milliyetin astroloji köşelerini okurdu.

    netflix'e gelince ...istanbul'un fethini mi anlatmaya çalıştınız yoksa senaryodan 300 spartalı hikayesi çıkarmaya mı? nasıl kuşatmaysa öldürülen bizanslı sayısı bir ... o da surdan düştü , ardından ok yedi falan. onda bile tam ölmedi ! yani adamı aldılar götürdüler :) umarız ölmüştür bizim skor için. hani multiplayer oyun açıp karşı kaleye duran adamları çalımlayarak gol atan küçük çocuklar olur ya sırf tatmin olmak için...işte onun tarihi dizi versiyonunu çekmişler resmen.

    ulan fetih dizisinde öldürülen bizanslı yok resmen... ha ha ha ha ha . cenevizliler biçer döver makinası gibi boyuna kesiyorlar ... dönüyor vuruyor, sonra bir daha vuruyor ... böyle böyle bunlar günlerce dayanmış vay be :) kimlerdensin sen? ben netflikslerin jüstinyen!

    en güldüğüm sahnelerden birisi , ali'nin ana'ya bende anama ana derim dediği sahnedir. sanki o ana'yla , onun anası aynı anlama geliyor :) hangi dilde anlaştılar acaba ...ulan bir tek nefesin kalmış daha hala anaya yazma derdindesin :)

    ayasofya bir ara tütüyordu, yanıyorsun fuat abi! diyecektim resmen. bu kadar yapılmaz ya...

    bakın tarih bu değil, bu tamamen saçmalık. ünvanı olan birilerinin çıkıp böyle bir yapımda konuşması , hüüüc demesi bunları gerçek kılmaz.

    gerçekte bunların hiçbirisi yaşanmadı. gerçekte ne olduğunu size söyliyeyim ...osmanlı surları yıktı, oradaki yerel halk da olduğu gibi osmanlıyı benimsedi. daha iyi şartlarda yaşamak isteyen yalaka kurnaz tipler hemen eski inancını terketti. zaten şehadet getirdin mi bitti gitti...

    koca dizideki tek doğru sahne mehmet'e altınlar dolusu sandık veren grandük'tü... hah işte güç kimdeyse ona yaslayanların kökleri oradan geliyor. ben grandük'ün de kellesinin gittiğine inanmıyorum. o yalak günümüze kadar soyunu devam ettirmiştir.

    fener rum patrikhanesi mi kalırdı kaçsalar? ayrıca türk sanat müziği , kanun taksimleri , çoğu ilahi makamları hep onlardan esinlenerek doğdu. belki de bunu sanat olarak öğretenler onlardı! eğer onlar gerek açıktan, gerek kripto bir şekilde soylarını devam ettirmeseler bunların hiçbirisi günümüze uzanmazdı.

    neyse esas meseleye dönecek olursak konstantin öyle bir askerlere gaz verme konuşması yaptı ki... orada gizliden gizliye tarih ışidleştiriliyor. direk kafaya vura vura yapmıyorlar bunu ama bilinçaltına ince ince işliyorlar. sanki istanbul düşmeseydi, islam hiç var olmayacaktı...

    bunu günümüzde izleyen düşük iqlu batılı , ha terör de olmayacaktı diye anlar bunu. zaten öyle anlaması için o diyalogları o kıvama getirmişler. resmen bir sarı öküz hikayesi...günümüzde var olan multi kültürel avrupa düzenini , terörü , kaosu kendi aralarında tartışırlarken birbirlerine dönüp şu soruyu soracaklar... bu savaşı ne zaman kaybettik ? sarı bizansı verdik ... o yüzden bunlar oldu diyebilmeleri için özenle yazmışlar konstantinin son konuşmasını. zaten türk izleyiciye yönelik bir yapım değil.

    türkler, araplar, hintli müslümanlar vs belki kuşatmayı, tekbir seslerini , konstantinin final konuşmasını duydukça biraz övünebilirler muhafazakar bir bakış açısıyla . ama bunu izleyecek bir alman, isveçli, ingiliz , amerikalı , yunan , fransız buradan kendi bakış açısını çıkarır. onlar için zaten bu yapım. senin için değil güzel kardeşim...

    bugün haçlı seferlerinin, hristiyan zalimliğinin intikamını alıyoruz gibi bir cümle çıkmıyor mesela mehmet'in ağzından. ama ne hikmetse senaristler konstantinin ağzına islam musibetini avrupadan uzak tutan muhafızlarız sözünü yerleştirebiliyor...terazinin dengesi işte orada bozuluyor. anlayana...

    uzun lafın kısası istanbul sizin olmayan bir şeydi geldiniz kondunuz , bugün dünya ne çekiyorsa sizden çekiyor demek için yapılmış bir yapım. hani internet ortamında deus vult diye selamlaşan dinci avrupalılar var ya... hah işte onlara kininizi diri tutun demek için yapılmış masturbasyon malzemesi.