maximus decimus meridius16
profili

  • semih kılıçsoy

    bu çocuğu neyle besledilerse, beşiktaş altyapısındaki bütün futbolcuları aynı şekilde beslemelerini rica ederim. boşuna aguero demiyorlar, adam 18 yaşındaki bir türk futbolcuya göre olağanüstü iyi bir fiziğe sahip. yıkılmıyor, devrilmiyor, ikili mücadeleyi kaybetse dahi rakibinin ve topun peşini bırakmıyor ve bu sayede mental olarak hep zirvede tutuyor kendisini.

    standart üstü kuvvetli olduğu için de çıkardığı şutlar kalecileri inanılmaz zorluyor. osuruk gibi ofans topçusu şutlarına alışkın beşiktaş taraftarı için rüya gibi özellikleri var. sözleşme yenilemiş olmak elbette başarıdır ve yeni yönetime artı yazar ama sözleşmesinin uzatılmış olması takımda kalacağı anlamına gelmiyor. 2024 yazı ya da 2025 devrearası takımdan ayrılmasının önüne geçmek için güzel bir yıllık ücret verilmeli ve sürekli ilk 11'de forma giymeli. yeni bir emirhan, yeni bir rıdvan, yeni bir serdar saatçi vakasını kaldıracak psikolojisi kalmadı beşiktaş taraftarının. 2 milyon euro, 3.5 milyon euro gibi bonservislerle takımdan ayrılması asla doğru değil. 4 yıl aralıksız bu formayı terletip, şampiyonluklar yaşayıp, gol krallığı elde edip sonrasında avrupa yapmalı. bu sayede hem maddi katkısı daha çok olur camiaya, hem de b ya b+ bir takıma değil, olabilecek en üst seviye takımlara transfer imkanı olur avrupa'da.

    yetişmesinde emeği olan tüm beşiktaş hocalarına şükranlarımı sunuyorum, elinize sağlık..

  • istiklal marşı okunmazsa sahaya çıkmayız

    link1

    bu akşam oynanacak olan 29 aralık 2023 galatasaray fenerbahçe maçı'na dair galatasaray genel sekreteri tarafından dillendirilen söz. öncesinde de ali koç'un ifade ettiği bir atatürk pankartı krizi vardı.

    eğer bu akşam oynanacak süper kupa maçında istiklal marşımız okunmaz, buna rağmen bu maç oynanırsa iki takıma da, o futbolculara da, o yöneticilere de, o maçı yönetecek hakemlere de yazıklar olsun!

    kendinize gelin beyler, bu ülkenin şerefi 3-5 milyon euro arap gelirinden yüz bin kat daha değerlidir. çıkmayın, oynamayın!

  • vincent aboubakar

    maaşını önden almak istedi, önceki yönetim bu talebi saçma bulmayıp para verdi adama. henüz oynanmamış haftaların ödemesini aldı.

    yetmedi saç ektirdi.

    şimdi kadrodışı bırakılmış. muhtemelen 1 gram üzülmemiştir karara. paramı önden aldım, saçımı ektirdim, ohh. beşiktaş mı? ne hali varsa görsün demiştir..

  • rıza çalımbay

    burak yılmaz'ın istifası ile rıza hoca'nın tesisleri giriş yapması arasındaki süre yarım saat. sana helal olsun beşiktaş adam, trafiğe takılmamak adına geceyi ümraniye ormanlarında tavşan avlayarak geçirmiş..

  • hüseyin cimşit

    ülkede cesaret sahibi ender delikanlılardan biridir.

    "avukat hüseyin cimşit cbaşkanı, bakanlar ve belediye başkanları hakkında görevi ihmal ve kötüye kullanma sonucu 40.000'den fazla insanın ölümüne sebep olmaları sebebiyle suç duyurusunda bulundu."

  • cristiano ronaldo

    fırsat ayağına kadar geldi bu turnuvada. messi'nin ilk maçta yaşattığı hayalkırıklığı sonrası açılış maçında yapacağı bir şovla yeniden tüm dünyadaki hayranlarını ayağa kaldırabilir.

    siuuuuuuuu!

  • dele alli

    şaka gibi.

    dünden bu sabaha bu adam hakkında 200'den fazla entry girildi sözlüğe. gel gör ki debe'de 1 tane dele entry'si yokken enner valencia, miha zajc ve attila szalai entry'leri var.

    (bkz: #141723718)
    (bkz: #141716766)
    (bkz: #141727473)

    ben böyle debe algoritmasına sıçarım, kusura bakmayın..

  • ukome'nin 10. kez taksi projesini reddetmesi

    isterse 22 defa reddedilsin, 23.'de kabul edilmek zorunda. ekrem imamoğlu ve ekibini kutluyorum, mükemmel strateji izliyorlar. bu red'lerin 1. olanı haber olmamıştı, 2 haber değeri yoktu, bugün 10. red sonrası her haber ajansı flaş haber geçiyor bunu. bu strateji ile istediğini almama ihtimali yok ibb'nin. helal olsun, aynen devam. sike sike halka hizmet etmeye başlayacak sarı taksiler, sike sike kabul edilecek bu teklif..

  • ali koç'un imamoğlu'na sen gelme demesi

    kimin maça gelip kimin gelemeyeceğine ali koç da süleyman soylu da karar veremez. kanun önünde bir engel olmadığı sürece her insan maça gidebilir. aziz yıldırım diktatoryası bitti diye seviniyorduk, malum kendisi keyfi olarak kombineleri iptal etmişti pavalı köpekler zamanı. koç'ların küçük oğlu da iktidar korkusundan seçilmiş belediye başkanına maça gelme demiş. diyemez, öyle bir hakkı yok. imamoğlu'nun olduğu yerde infial değil sevgi olur, taşkınlık değil kucaklaşma olur. kimse de engelleyemez..

  • 22 nisan 2018 beşiktaş yeni malatyaspor maçı

    malatya tüm takımı afrika kıtası üzerinden kurmuş. takımın malafat ortalaması, yaş ortalaması ile aynı, 28..

  • 29 ekim 2017 trabzonspor galatasaray maçı

    sözlükteki embesilce hakem diye ağlayan galatasaraylılara bakmayın, trabzonspor eziyor..

    79' trabzonspor 2-0 galatasaray

    şut
    14 trabzonspor
    1 galatasaray

    isabetli şut
    6 trabzonspor
    0 galatasaray

  • şükrü kızılot

    hayatını kaybetmiştir. ülkenin alanında en donanımlı akademik insanlarından biriydi. sevenlerinin, öğrencilerinin başı sağolsun..

  • zuhal topal'ın günde 100 bin tl kazanması

    yalan haberdir. haftasonlarını çıkarsan yıllık 24 milyon tl yapar ki ne sneijder, ne gomez ne de van persie bu parayı kazanmıyor türkiye'de..

  • 29 şubat 2016 fenerbahçe beşiktaş maçı

    tarih atamasının altında büyük orospu çocukluğu vardır..

    geçen sezon beşiktaş'ın aynı derbiyi pazartesi oynama talebine red cevabı veren tff, fenerbahçe'nin önceki haftaiçi avrupa kupası maçı var diye bu karşılaşmayı pazartesi gününe almıştır. geçtiğimiz sezon ise fenerbahçe avrupa'da değilken, beşiktaş maçına tam 8 gün dinlenerek çıkmış, beşiktaş ise derbiyi brugge maçından 2 gün sonra oynamak zorunda bırakılmıştır.

    bu tarih ataması ile tff'nin kimlerin hizmetinde olduğu net bir şekilde bir kez daha gözler önüne serilmiştir..

    edit: 22-19 matematiğini yapan ilkokul 1 terk arkadaşı kutluyorum. kendisi 8 büyük eşittir 3 bulacaktır belki de kendi fenerli denkleminde. maçla ilgili de ezikçe yorum yapanlara gomez'den armağan ediyorum sıradaki şarkıyı, belli ki acıları geçecek gibi değil, kıyamam..

    http://media04.ligtv.com.tr/…/111117492/16613_g.jpg

    edit2: bir beyinsizliği daha giderelim. bu sezonki beşiktaş galatasaray maçının günü ile ilgili beşiktaş'ın federasyona hiçbir talebi olmamıştır. zaten perşembe günü avrupa'da maç yapan bir takımın cumartesi lig maçı oynaması doğru olmaz. sıkıntıyı anlayamamış bazı aklıevveller, beşiktaş geçen sezon pazartesi oynamak için resmi talepte bulundu ve reddedildi. bu sene böyle bir talep dahi olmazken maçlar pazartesiye alındı. geçtiğimiz sezon fenerbahçe avrupa kupaları'nda yokken bu bilgilerin esamesi okunmazdı. bu sene talebe bile gerek kalmadan her 2 derbi de pazartesi oynanıyor.

    şike sebebiyle fenerbahçe'nin avrupa kupaları'ndan men edildiği sezonlar bitmesinin hemen akabinde de yabancı kuralı değiştirilmişti aynı federasyon tarafından.

  • ortalama bir insan hayatı boyunca 2580 kez sevişir

    hakkımı kim aldıysa helal etmiyorum..

  • vatandaştan genelkurmay'a askere alınma talebi

    flaş tsk açıklaması. hehe evet, o yüzden bedelli başvuruları rekora gitti. kimsenin vakti gelince vatana ihanetten yargılanacak, avrupa insan hakları mahkemesinde götünden terler akıtacak akepe kurmaylarının piyonu olmaya niyeti yok, yemedik beybiler bu açıklamayı. ortadoğuda kendi ürettiğiniz savaş için can vermeyecek bu ülkenin pırıl pırıl gençleri!

    (bkz: vatan sağ olmasın oğlum sağ olsun)

    şurada cevabı var;

    "15 ay uzun dönem askerlik yapmış birisi olarak yazıyorum. öyle vatan, millet, sakarya edebiyatına da girerek yazacağım.

    peşinen söylüyorum, teskerem hakkari-çukurca'dan.. hem de ırak sınırına 2 km..

    acemi birlik konya hava savunma, usta birlik kayseri komando tugayı.. hem de 'komando olamaz' raporuyla.. 100 küsür kiloydum.

    son 130-140 günüm kalmış.. 4. kolordudan emir gelmiş hakkariye gidilecek.. bizim bölük gidiyor. ama gönüllülük esas.. 60 askere tek tek soruluyor "hakkariye gelir misin?" diye. bana sormalarına izin vermedim, seve seve dedim. (vatan, millet, sakarya hesabı)

    sonra kendi devrelerimi topladım.. kendilerinden 3-4 yaş büyük olmamdan dolayı sever, sayarlardı beni. "izmarit toplamaktan, sabah akşam içtimadan, abudik gubudik nöbetlerden sıkılmadınız mı?" dedim. "şafak küfrederek atıyor, gidelim kafalar rahat olur en azindan hareketlilik olur" dedim ve hepsini ikna ettim.

    hakkariye gittik..
    ama ne gidiş?
    van ktm'sinde hayvani muameleye maruz kalıyorsun.. askerim ulan ben, ranza tekmelemek, bir mal gibi oradan oraya götürmek nedir.. neyse, sabah 4de yola çıkılacak.. bindik otobüslere, otobüsü kullanan elemanda bir tip var yolda görsen yol değişirsin, özel harekatmış ama..

    hakkari'de depin'i falan geçtik bir alt geçite geldik.. otobüsler daha gitmeyecek kirpilere bineceğiz. dağlarda, tepelerde özel harekat var. helikopterler falan sürekli uçuyor çevre güvenliği için. haliyle az biraz yusufluyorsun. neyse bindik kirpilere git allah git.. sonunda geldik bizim üst bölgesine. kavuşak üst bölgesi.. pis bir yerde.

    kirpilerden indik, ebemiz iflahımız sikilmiş.. karlar daha erimemiş botla yürüyemiyorsun resmen, çamura batıyorsun sürekli. bize tırları ve askeri araçları boşalttırıyorlar. çadırlar kuruluyor falan.

    akabinde düzen kuruluyor. orada psikoloji çok farklı.. herkes korkuyor ama herkes en cesur. komutanlar ego patlaması yaşıyor falan filan.

    operasyon bölgesine gidilecek.. herkes çekiniyor. ailemden hakkaride olduğumu saklamıştım. nasıl söylerim mk? neyse uzmana dedim ki, komutanım ben sizle gelirim operasyon bölgesine. ertesi günü 16-17 asker 4 uzman gittik. orada da yerleşik düzen var ama her sabah kanas mermisi ile uyanıyorsun.

    haliyle korkan askerler oluyor. 16-17 askerden 7-8 kişi kaldık. f16lar arada dağları vuruyor, teröristler her gün operasyon bölgesindeki bayrağa ateş ediyor falan. tam adrenalin merkezi mk..

    bir gece.
    saat 03:49..
    çatışma sesleri hemen dibimizde.
    bir şehit..
    iki yaralı...

    işte o an kendine, ne işin var burada diyorsun? şu an saat 4 bile değil.. o şehitin anne babası uyuyor.. sabah uyanıp kahvaltı yapacak oğullarının şehit olduğundan habersiz.
    dibe vuruyorsun sen de..
    herkes ağlıyor o an.. sen de.
    yaşadım, biliyorum.

    2-3 terörist görür takip ederdik dürbünle.. bunlar mı ülkeyi bölecek derdim. dertleri ülke bölmek değil ki, savaşmak istiyorlar. bölemezler de, iki el sıkıp kaçıyorlardı..

    neyse, askerliğin en boktan anlarını yaşadım. süpürge varken ellerimizle yerden çöp toplattılar. sürüne sürüne sigara izmariti topladım sigara içmediğim halde.

    şehit gördüm, gazi gördüm, teröristin ölüsünü dirisini gördüm. yüzlerini halen unutamam mesela..

    şimdi çıkıp bana para verseler askerlik yapmam.. insan hayatındaki en gereksiz şeylerden birisi. boşuna yani, gidip pişman olmayan görmedim. o botları giydiğin an ordunun malısın ve harbiden mal muamelesi görüyorsun. iyi yanları elbette var. ama para verilip 21 gün bile yapılmaz.
    ben bir daha yapmam mesela, vatanseverlik edebiyatına da gelmem. gönüllü olarak sınıra 2 km uzaklıkta nöbet tuttum, şimdi çıkıp buralarda artistlik yapanlar rahat rahat uyusun diye.

    varsa paranız verin bedelli yapın.. siktir edin size askerlik üzerinden ahkam kesenleri.. kendilerine para verseniz yapmazlar."

    (bkz: bedelli askerlik/#45172422)