eksikliklergiderilsinhakimbey3
profili

  • 12 temmuz 2023 gavs hazretlerinin vefat etmesi

    hazreti gavsınızın amına koyayım size bir şey olmasın.

    şu rezalete bak sözlük moderasyonu da kaldırmıyor hazreti ne demek diye.

    ne oldu dürümcü cemaatlerden mi fonlanmaya başladın ?

    büdüt:(bkz: 12 temmuz 2023 abdulbaki erol’un ölmesi)

  • hande melis arınç

    burada bu işe şaşıranlara, isyan edenlere anlam veremiyorum. gerçekten bu işler nasıl dönüyor sanıyorsunuz ?

    hukuk fakültesi mezunu 15-20 kişilik bir toplam, herkes ya avukat ya hakim ve savcı. masadaki muhabbet, senin referansın kimdi, benimki şuydu. konuşulan konu bu tamamen zaten. 2016 dan sonraki alımlarda avukatlıktan geçişlerde 50’lere kadar düştü puanlar. fetöcüler bile ağzı açık izliyor bunların kadrolaşmalarını. adam utanmıyor bana diyor bana “senin baban nefret ederdi bunlardan ülkücüydü sen niye solcu oldun ki bak listeler yapılıyor, çalış bla bla bla”

    daha kötüsü şu, hakim savcı olmak için artık ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları referans oluyor. kepazelik diz boyu olmuş.

    bence bundan da vahim olanı şu; adliyelere yapılan personel alımları ( icra ve zabıt katipleri ) ile infaz koruma memuru alımları. bu alımları o yer adalet komisyonu başkanının, başkanlık ettiği heyet yapıyor. kim bu ? o yargı çevresindeki en kıdemli ağır ceza mahkemesi başkanı. o yargı çevresinde adaleti dağıtan adam yani. peki ne mi yapıyor ?

    hemen bir örnek vereyim size yeni şurdan

    bu sonuç web sitesinde aleni paylaşıldı. şimdi sınavı kazanan 14 asilden 6’sı lise mezunu. elenen 25 kişiden 6’sı lise mezunu, 19 tanesi ise yüksek okul mezunu.

    devam edelim. kazananlardan en yüksek kpss puanı 79. üşenmedim giren 14 kişinin ortalamasını aldım 73,21. elenenlerin ortalaması ise 79,32. dikkat ederseniz elenenler arasında çok yüksel puana sahip çocuklar var.

    devam edelim. kazanan 14 asil arasında aynı soyisimden 2 kişi var. 4 ve 11 numaralı asiller aynı soyisimden.

    devam edelim. sonuçların mülakat puanı bölümüne bakarsanız, 17’den 42 numaraya kadar olan ve elenen herkesin mülakat puanı 65. evet şuna bakın ki elenen herkes 65 almış. 70 baraj çünkü. kimse 60 yada 20 almamış. hepsine 65 vermişler.

    bu alımı yapan heyetin başı yukarıda söylediğim gibi komisyon başkanı. aynı heyette başsavcı da var. ben bu sınava giren ve başarısız olan biri bana gelerek dava açmak istediğini söyledi. mülakatta da ülkelerin başkentlerini sormuşlar. sırf mülakat puanlarının aynı olması bile hukuka aykırılık nedeni.

    sonra ne oldu ? çocuğun annesi babası kardeşleri var onların önünü kapatırlar diye dava açmaktan vazgeçtiler.

    edit: kişisel verilen korunması ve özel hayatın gizliliğine saygı açısından, isimleri karalayıp linki yeniledim.

  • asgari ücret 2 bin 500 tl ise ben neden okudum

    akp nasıl 17 yıldır iktidarda sanıyorsunuz? bu sorunun cevabı tam olarak budur.

    akp, en alt tabakayı, alt-orta ve orta tabakaya yaklaştırdı. tabii ki de en üst tabakayı tekel yaptı.

    sizin gelişmiş ülke dediğiniz şey, gelişmiş demokrasidir aynı zamanda. toplumun sınıfsal yapısı ve imkanları değerlendirildiğinde, gelişmiş ülkelerde, orta sınıf büyük bir yer kaplar. alt tabaka ve üst tabaka daralır. gelişmemiş ülkelerde ise en alt ve en üst tabaka genişlerken, orta sınıf azalır.

    akp bu anlamda, kapitalist - emperyalist düzenin türkiye için en istediği konumu yarattı. kabul edin etmeyin, ne kadar altın hesabı yaparsanız, yapın. akp en alt tabakanın yaşam standartlarını, orta sınıfın ağzına sıça sıça yükseltti.

    öğretmenleri, avukatları, doktorları, askerleri teker teker hem fakirleştirdi hem de dövdürdü. yetmedi kafasını kestirdi.

    ekşide bile, haftalık öğretmene sövme başlıkları gündem oldu. doktorları dövmek hastaneye gitme sebebi oldu. burada başına bir şey gelse, devlete karşı bile kendisini savunacak tek kişi olan avukatlar, ülkede bir milyon avukat var denilerek aşığılandı. sokağı siz düşünün.

    esasında beyin göçü de bu yüzden. cumhuriyet döneminde, yeni rejimin ideolojisi, geliri geniş coğrafyaya dağıtmak, nitelikli emek gücü yaratmak, orta sınıfı büyütmek ve bu sınıfları korumak adına sermayeyi sınırlamak ilken, akp misyonu gereği tam tersini yaptı.

    o yüzden bugün sevr, lozan, montrö gibi anlaşmalar ağza alınmaya başlandı. biz söylendiği gibi bunları masada kaybetmedik. savaşla kazandık. ancak öyle kötü durumdaydık ki bunlar bizim hürriyetimiz oldu. o yüzden fabrikalar kuruldu, üretime ve beyin gücüne önem verildi. bunu da değiştirmenin tek yoluydu.

    ama şimdi akp, önce bu kazanımları, sosyal ve ekonomik anlamda ortadan kaldırdı. neticeten de savaşta kazandıklarımızı, masada bu şekilde kaybettiriyor.

    mustafa kemal öyle büyük bir adam ki gider ayak hatay meselesini çözmese ve inat etmese bugün abd istediği koridoru akdeniz’e açacaktı. şimdi de boğazları aynı nedenlerle açmak istiyorlar.

    yalnız bu halkın devrimci iradesini, hürriyet ve istiklal duygularını hafife alanlar anıtkabir’e iyi baksın.

    ismet paşa’nın lahidinin bulunduğu binanın yan kulelerinden birinin adı, zafer kulesidir. diğerinin adı barış kulesidir.

    mustafa kemal’in mozolesinini bulunduğu binanın yan kulelerinden birinin adı, cumhuriyet kulesidir. diğerinin adı devrim kulesidir.

    edit: imla