benbunickialirkendolar3 322
profili

  • 12 kasım 2020 barcelona fenerbahçe beko maçı

    birkaç bilgi:

    - fenerbahçe'nin modern euroleague'de en cok fark yediği ikinci maç. birincisi 09-10 sezonunda.

    - fenerbahçe'nin 25 top kaybi ile euroleague'de en cok top kaybi yaptığı maç. hadi modern oyun oynuyoruz falan filan diye bu istatistik biraz daha normal.

    - obradovic fb basinda barca karsisinda çıktığı 14 maçın 8'ini kazandı.

    - barcelona kötü takim falan değil, lig lideri ve ligin en cok sayi atan takımı. en pahali ve dolayısıyla da en kaliteli takım.

    - bu fark 7 yillik obradovic doneminde yenilen en büyük farktan büyük.

    - fenerbahçe'nin yillar sonra euroleague'de 55 sayida kaldığı maç. bir önceki maç berk ugurlu'nun bile cikip orta mesafe soktuğu ve 55-52 kazandığımız top 8 kuban maçıydı.

  • jelko obradoviç

    kadrosundaki buyuk starlari yazalim da anlasilsin ne oldugu durumun:

    kostas sloukas: fenerbahceye gelmeden once olyde 3uncu garddi. buyuk oyuncu falan degildi, kariyerinde atlama yapmak icin fenere geldi

    jan vesely: fenerbahceye geldiginde nbade 3le 4 arasina sikisan ve tutunamayan bir oyuncuydu. hic bir basarisi yoktu.

    gigi datome: hayal kirikliklariyla dolu nba kariyeri, sonrasi son bir sans olarak geldi.

    nikola kalinic: kizilyildizda oynayan bir genc yetenekti, fazlasi degil.

    melih mahmutoglu: hic bir takimda dikis tutturamamis, goksenin seviyesinde bi oyuncuydu.

    bobby dixon: eurocup seviyesinde skorerdi, berlinde hinesin ustunden attigi ucluk hala icimizi yakar.

    ekpe udoh, bogdan, bojan, bjelica, guduric fenerbahcede bugun olduklari seviyeye yukseldiler.

    yukarida saydigim oyuncularin 1 tanesi bile eurolig veya nba seviyesinde basarili tek bir sezon gecirmemislerdi obradovice geldiklerinde.

    bu sene ilk defa bu kadar yildiz transferi yapildi. oyuncularin arasinda o fenerde gormeye alisik oldugumuz arkadaslik ve cosku yok. kadro muhendisligi de kötü yapildi. belki de kotu bir sezon bizi bekliyor(ben hala ilk8 yapacagimizi dusunuyorum en azindan). ama bir sezonda koc yollanmaz. obradovic gibi bir koc, kariyerinden dolayi falan degil, fenerbahceye kadar kattiklarindan dolayi yollanmaz. ergin ataman obradovice 1 sezon ustunluk kurdu 1. o da gecen sezon. ondan onceki 4 sezonu konussaniza. serdar ali celikler ve tayfasi futbola donsun, caplari basketbola yetmiyor.

    koc ve gherardini burdan da cozumu bulacaktir. yonetimin artik belirsizligi cozmesi gerek. obradovicle uzatin! ne semih özsoy ne ali koc maclara gelmiyor. futbolda sampiyon olacaginiza guveniyorsunuz belki ama basketbolseverler(cok fazla kongre uyesi var iclerinde) sizi affetmez. obradovic alexiniz olur sizi golge gibi kovalar.

    basketbolda butce ulker birlesmesinden beri yuksek. basari ise obradovicle geldi. yillarca bu paralari harcayip babayi aldik. onceden f4 mu gorduk arkadaslar, adamlari f4da kotu oynadilar diye elestirecek kadar ileri gidiyoruz. obrayla uzatilirsa seneye gene cok buyuk bir ihtimal f4dayiz. ama yeni kurulacak olasi duzen tamamen belirsizlik.

    euroligde 5 kere final4a kaldik, 1 kere kupayi aldik, 1 kere de hakemler kupayi elimizden aldi. bundan daha buyuk nasil bir basari mumkun ki bu adami yollayacagiz? winner degilmis bilmemne tras yapmayin arkadaslar gozunuzu seveyim.

    tanim: galatasaraylilara hala basketbol izleten koc.