amaterasuu6
profili

  • şaka maka togg'un gümbür gümbür gelmesi

    darısı yılan hikayesine dönen altay tankının başına diyorum. iktidar bu tanktan politika malzemesi olarak faydalandı ama ortada tank yok hala. ona da bir el atılırsa iyi olur.

  • babet çorabı giyen erkek

    bu işin kadını erkeği yok, babet çorabı hiç kimse giymemelidir. tam bir görüntü kirliliği.

  • türk erkekleri çok kibar

    (bkz: #116084955)

    entry'deki yazar öyle bir yazmış ki sanki kadın cinayetleri bir tek türkiye'de oluyor. kusura bakmayın ama kadın cinayetleri dünya genelinde görülen bir durumdur, hatta cinayet dediğimiz olay dünya genelinde görülen bir durum zaten.

    buyurun ingiltere'den bir haber: https://www.theguardian.com/…-victims-england-wales

    bu da rusya'dan: https://www.wmmsk.com/2020/03/fn2019/

    türk erkekleri genellikle anlayışlı, kibar olarak tanımlanan bir profile sahiptir. özellikle rusya'da erkekler genellikle erkek erkeğe çok fazla takılırlar ve eşlerini bizdeki gibi umursamazlar. bu yüzden türk erkeklerinin de fazla ilgili alakalı olması hoşlarına gider.

  • ispanya'nın fırlattığı uydunun kaybolması

    ispanya denilen ülke kelimenin tam anlamıyla avrupa’nın türkiyesidir. onlar da biz gibi bir şeyler üretmeye çalışıyor; tarımla, turizmle geçiniyorlar. onların da tıpkı bizim gibi tarihte geniş topraklara yayılan büyük bir devleti, şatafatlı bir tarihleri var. hatta benzer tarihlerde ikisi de zirve dönemlerini yaşamış, rakip olmuşlar. müzikleri desen ikisi de hüzün dolu, hep bir acıyla yoğurulmuş. dilleri desen bir yerlerde ispanyolca konuşan insanlar var, tıpkı asya’ya yayılan türkçe gibi. birebir aynısının tıpkısı iki ülke. şimdiyse seat meat bir araba üretebiliyorlar*, o da avrupa’da olmalarından dolayı. andalusya’da değil de anadolu’da yaşasalardı onlar da en fazla tofaş üretirdi muhtemelen. geri kalan her şey aynı. belki ten renkleri biraz daha koyu olabilir ama o kadar, fazlası değil.

    edit: türkçe doğuya doğru yayılmaz diye mesaj atanlar için bir bilgi vermek istiyorum. ben dilbilimi alanında çalışan bir yazarım, bu konuda tavsiyelere ihtiyacım yok. burada kastedilen tarihsel yayılım değil, türkiye’ye indeksli olarak coğrafi yayılımıdır. saygılar.

  • erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular

    (bkz: #97523092)

    şu entry’e istinaden, daha önce bizzat şahit olduğum bir durum olmuştu. üniversite’de tıp bölümünde okuyan (ortalama olduğu iddia edilen) bir çocuk yüzünden üç kızın birbirine girdiğini, entrikalar çevirdiğini görmüştüm. hepsi de oğlanı kendilerine ayartmaya çalışıyordu. sonrasında ise baya garip olaylar dönmüş, yok oğlan demiş “ben aslında şunu seviyordum, onu değil” falan filan.

    velhasıl bu kızlardan biri şu gerçeği itiraf etmişti: “işte biliyorsun çocuk tıp okuyor ya, o yüzden birbirimizle kavga etmiştik. bütün kızlar bu olayı bilir.” diye. (bkz: hipergami)

    bir erkek olarak benim kızlara soracak sorum yok. bildiğimiz şeyler hep.

  • developer olup leblebi gibi kız düşürmek