tomcruise2
profili

  • tom cruise

    normalde küfür etmem ama ekipten birkaç kişi beni çok sinirlendirdi. ben de ağzımın ayarını biraz açtım.

  • gtü'den evrim günleri'ne soruşturma

    gtü: (bkz: gebze teknik universitesi)

    bana gore gecenlerde kimsenin duymadigi veya duyanin da gormezden geldigi bir skandala imza atmis okuldur.

    olay su: ieee toplulugu evrim gunleri adinda bir etkinlik duzenliyor. yerel bir gazatenin koordinatoru buna tepki ceken bir kose yazisi yaziyor.

    buraya kadar sorun yok. insanlar herhangi bir konuda fikir ve dusuncelerini, elestirilerini yazabilirler.

    sorun su ki; okul, ogrencisinin yaninda durmak yerine, gazeticinin yaninda durmus. evrim gunleri etkinligine sorusturma actiklarini soylemisler.

    vallahi pes! bravo. zamanim olsa gider okulu bu kararindan oturu mahkemeye sikayet ederim ama yok.

    biri aciklamayi yapan okul yonetimine universitenin ne oldugunu anlatsin.

    okulda insan yetistiriyorsunuz. insanlarin farkli fikirleri olur. bundan daha dogal bir sey olamaz. ve insanlar bu farkli fikirleri oturup birbiriyle konusmak tartismak isterler. yani universiteler sadece derse gir cik merkezleri degildir. tornavida ile vida sikip somut seyler cikaran yerler de degildir.
    universiteler, bugune kadar duyulmamis ozgur fikirlerin duyulabildigi yerlerdir. fikirler paylasilir, tartisilir ve ortaya harikulade yeni fikirler cikar, ve bunlar da nihayetinde dunya'yi sekillendirir.

    ben okul yonetimine universitenin tanimini yapayim:

    universite dogasi geregi cok cesitli fikirden ogrencilerin bulundugu bir yerdir. universitenin universite olmasi icin ogrenciler, fikirlerini ozgurce ve serbestce dile getirebilmeli, etkinlikler duzenleyebilmelidir. bunu yaparken de iclerinde acaba basima bir sey gelir mi korkusunu tasimadan yapmalarina olanak sunmalisiniz.
    bunu kabul etmeyen kisiler siddette basvurmadan elestirebilirler, fikirlerini beyan edebilirler. ancak siddete basvuruldugu takdirde hukuk onlari okulun disina almalidir.

    sevgili universite, akademik ozgurlugu okulda yasayan her bir birey icin guvence altina almalisiniz. bu almis oldugunu sorusturma karari akademik ozgurluk ile celismektedir, kisisel fikir ve inanclarinizi herkese empoze edemez ve kabul ettiremezsiniz. boyle bir hakkiniz yok.

    fikirleriniz olabilir. elestirileriniz olabilir. ama hosunuza gitmiyor, inandiginiz sahsi degerlerinize uymuyor diye kalkip bir etkinlige sorusturma acmaniz oldukca nahos bir durum. yakistiramadim.
    okul, devlet okulu. o okulda yasayan her bir bireyin esit sartlarda orada yasamak, hizmetlerinden faydalanmak, okulda fikirlerini belirtmek, etkinlik duzenleme haklari vardir. esit sartlarda.
    yani ben kalkip benim gibi dusunmuyor diye bir baska ogrenciye sorusturma acip onu susturamam. boyle bir hakkim yok.
    bunu anlamak bu kadar zor olmamali.

    kose yazarina diyecek bir seyim yok, kosesinde durup istedigini yazsin umurumda degil, ama karari alan yonetimi anlamakta zorluk cekiyor ve kiniyorum.

    edit: harf hatalari.