haydi bakalim2
profili

  • doların yükselme sebebi 2001 krizi

    fotoşop arkadaşlar.

    bakın bu tarz yalan paylaşımları yayıp üzerine bir ton yorum yapıyorsunuz. sonra da adam gerçekten çılgın bir şey söylüyor akp'liler bu da yalandır diyip inanmıyorlar.

    her paylaşımın önce doğruluğunu sorgulayın. yalan bir paylaşıma 300'den fazla entry girilmiş.

    bu tarz paylaşımları hazırlayanların akp'li profesyoneller olduğunu düşünüyorum. böylelikle akp'nin kendi seçmeni işine gelene inanır işine gelmeye inanmaz hale geliyor.

    örnek olarak mart nisan aylarında sağlık bakanlığı şeffaf davranıp, vaka sayılarını gizlemezken vakalar gizleniyor diye her yerde paylaşımlar yapılıyordu. bakanlığın yada akp'lilerin yalanlaması zor değildi. bugün vakalar gerçekten gizleniyor. hiç bir akp'li inanmıyor. yine aynı muhabbet diyorlar. biraz dikkat edin. şunların oltasına takılmayın.

  • izmir'de miskete meşe denmesi

    aydın'da bilye denildiğini öğrendiğimiz başlık.

    doğma büyüme izmir'liyim. demir olanına bilye deriz. cam yada porselen olanları meşedir. bu kelime gevrek, darı yada çiğdemden farklıdır. izmir'de gevrek yerine simit, darı yerine mısır, çiğdem yerine çekirdek diyen azımsanmayacak insan var. bu yiyecekler benim için iki isimlidir. fakat meşe tektir. birisi misket derse yadırgarım. büyük olanlarına galdo denir.

    edit: nedenini merak eden varsa eğer bu oyunu çok eskiden meşe ağacının tohumunu yuvarlayarak oynarlarmış. adı oradan kalmış.