axl dickinson2
profili

  • babamın yoğun bakımda olması

    arkadaşlar belki kurallara aykırı bir konu açmış olabilirim lütfen beni bağışlayın ancak 38 yıllık hayatımın en zor sınavı ile karşı karşıyayım o yüzden mazur görün. biraz uzun bir yazı olacak ama hem içimi buraya döküp rahatlamak için hem de aramızda varsa uzman doktor arkadaşlardan faydalanmak icin detaylı yazdım. kusura bakmayın tekrar.

    babam geçtiğimiz çarşamba günü hasta olduğunu ve hastaneye götürmemi söyledi. bildiğim hastalıkları olarak şeker hastalığı ve tansiyonu vardı ancak bu yaşlılığa bağlı olarak normal düzeydeydi. ya da biz öyle biliyorduk. 64 yaşında ve 17 yaşından 60 yaşına kadar da düzenli olarak alkol kullandı. ayriyeten eski represant olduğu için de ilaçlar konusunda da bilgisi vardı ve biraz fazlaca bilinçsiz olarak ilaç tüketiyordu.

    eve 5 dakika içinde vardığımda bilinci yerindeydi, karnının ve kalbinin agridigini söyledi. yolda nefes alışları biraz sıkıntılıydı ancak ben yolda gaza bastigimda fazla gaza basma, dikkatli ol dedi. saat 19.30 civarında hastane acil servisine getirdim. karnında belirgin bir şişlik vardı. acil doktoru yoğun bir gaz kütlesi olduğunu ve lavman ile oncelikli olarak bunu boşaltacagini söyledi. bu arada ekg çekildi, 3-4 tüp kan alındı. babamı güç bela lavmana götürdüm. ilk defa başıma böyle bir durum gelmişti. annemle ciddi bir durum olmadığını düşündüğümüz için annem gelmemişti. elim ayağım birbirine dolaştı. tuvalete güçlükle gittik, babam büyük abdestini yaptı, biraz rahatladı ancak şişlik büyük oranda duruyordu. babam hastaneden çok korkan bir insandır. panik atak ve anksiyetesi zaten vardı ve hastane ortamı bu durumları daha da çok tetikliyordu. zaman geçtikçe daha çok gerilmeye ve terlemeye başladı. " beni buradan götür, beni eve götür" diyordu, dudakları kurulmuştu. sürekli su istiyordu. acil doktoru su vermeyin demesine rağmen bir kaç damla da olsa vermek durumunda kaldım. bu arada annemi çağırdım ve annem de gelmişti. serum verdiler ancak babam anksiyetesi sebebiyle damar yolunu 3 kez çıkardı, geri takmak zorunda kaldılar. acil doktoru ile konuştuğumda kan ve idrar sonuçlarına bakarak yoğun bakıma alacağını söyledi. saat 9 civarı babamı yoğun bakıma aldılar. bu arada oraya gittiğini bildiği için panik durumu gittikçe arttı. kendisini rahatlatmaya çalıştığımda da gitmek istediğini söylüyordu. yoğun bakımdaki doktor ile görüştüğumde böbreklerde bozulma, kan değerlerinde yükselme olduğunu, her şeye hazırlıklı olmamiz gerektiğini söylediğinde şok oldum. 15-20 dakika sonra bir serum ya da iğne ile çıkarız diye düşündüğüm acil ziyareti ne hale gelmişti. geceyi yoğun bakımda geçirdi. sabahında saat 08.30 sıralarında yoğun bakımdan aradılar, babamın kalbinin durduğunu ve yakınlarının hastaneye gelmesini söylediler. hastaneye gelip içeri girdik, solunum cihazına bağlanmıştı, zor nefes alıp veriyordu. kalbi durduktan sonra geri döndürülmesi 10 dakika sürmüştü. perşembe sabahından şu zamana kadar entube vaziyette. durumunun kritik olduğu ve bu durum böyle sürdüğü müddetçe önümüzdeki günlerde uyandırılip nasıl bir tepki vereceği denemesi yapılacakmış. çaresiz bir şekilde beklemeye devam ediyorum. dualarınızı bekliyorum. eğer varsa uzman doktor arkadaşlardan da ek olarak paylaştığım tahlil sonuçları konusunda fikir yürüturlerse çok makbule geçer.

    kalbi duran bir hasta solunum cihazına bağlı olarak ne kadar yaşayabilir? bu konuda daha önce yaşanılan tecrübeler benim için çok önemli. paylasirsaniz sevinirim.

    5 mart tarihli tahlil sonuçları. (özellikle ck- kreatin kinaz değeri beni korkuttu)

    https://eksiup.com/p/qi623879bo6c

    https://eksiup.com/p/fg623880xziw

  • kırıkkale'de boğazı kesilerek öldürülen kadın

    haber

    kırıkkale´de fedai baran (43), bir kafede karşılaştığı eski eşi emine b.´yi, 10 yaşındaki çocuklarının gözü önünde boğazından bıçaklayarak öldürdü. fedai b., polis tarafından gözaltına alındı.
    olay akşam saatlerinde menderes caddesi üzerindeki bir kafede meydana geldi. fedai b., kafede yemek yiyen eski eşi emine b. ile çocukları f.b.b.´nin yanına geldi. fedai b. ile emine b. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. kısa sürede büyüyen tartışmada fedai b., eline aldığı ekmek bıçağıyla emine b.'yi, kızı ve çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında boğazından bıçakladı. emine b. kanlar içinde yere yığılırken, fedai b. olay yerinden kaçtı. küçük kız ise olayın etkisiyle şoka girdi.
    çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. sağlık ekipleri, emin b.'yi ambulansla yüksek ihtisas hastanesi'ne götürüldü. şoka giren f.b.b. de annesiyle birlikte hastaneye kaldırıldı. talihsiz kadın, burada yapılan müdahalelere karşın kurtarılamadı.
    polis ekipleri ise kafede incelemelerde bulunarak, şüpheli fedai b.'nin yakalanması için çalışma başlattı. polis, kısa sürede cinayet zanlısı fedai b.'yi, bahşılı ilçesi girişinde yakalayarak gözaltına aldı. olayla ilgili soruşturma sürüyor.

    bir insan bir insana hele çocuğunun gözleri önünde bunu nasıl yapar. aklım almıyor, o çocuğun geride kalan hayatını düşününce nefesim kesiliyor. allah senin belanı versin o.cocuğu.

    edit: video ve görüntüyü rahatsız edici öğeler içermesi sebebiyle sildim. kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla özellikle +18 ibaresi ile paylaşmama rağmen anneler, çocuklar ve hassas bünyeler için paylaşımı kaldırdım. özelden video linki falan istemeyin lütfen burada konu videonun izlenmesi değil böyle bir vahşetin ülkede normalleşmesi. bu olay olalı 4 gün oldu ancak ben burdan videosu ile paylasmasam bu kadar gündeme gelmeyecekti. hanginiz ana haber bültenlerinde bu habere rastladınız?kadın cinayetlerinin gündeme gelmesi için illa ki böyle kan dondurucu bir görüntü şart değil ancak içimizdeki merak duygusu her şeyden önce geliyor. boğazı kesilen bir kadın ve buna şahit olan küçük kızı. maalesef video olmadan ülkede bunun bir haber değeri yok.