hermenotik nihilist9
profili

  • nejat işler'in yogaya başlaması

    görsel

  • la casa de papel

    hani diziden akılda kalıp da bi mallık yapılmasın diye:
    --- spoiler ---

    elinize hilti alıp tavanı delmeye kalkarsanız, hiltiden öyle bir dayak yersiniz ki ne kafa kalır ne göz.
    --- spoiler ---

    yapmayın yani...

  • bir bilgisayar oyununda yapılmış en zalimce şey

    kalbi kaldıramayacaklar açmasın.
    +35
    vahşet
    +35

  • antalya

    ilk defa sıcak olan şehir. normalde zaten norveç.

  • türkiye'deki tepkisizliğin temel sebebi

    gerçekten çok acayip. çok çok acayip.

    halkın kendisini "yönetmesi için kurduğu sistemde" kendisini "yönetmesi için seçtiği insanlara" hesap soramıyor. ayağını denk al ya da defol git o koltuktan diyemiyor.

    normal şartlarda demokratik bir sistemde sadece bu son birkaç ayda hükümetin defalarca düşmesi gerekirdi. iktidar ortaklarının desteğini çekmesi, halkın hükümetin düşmesi/değişmesi için avaz avaz bağırması, sorumlulara yazar kasa fırlatması gerekirdi. birilerinin cumhurbaşkanına, içişleri bakanına, adalet bakanına, meclis başkanına anayasayı fırlatması gerekirdi.

    ama öyle bir durum var ki milliyetçi olarak nitelendirilen hükümet ortağı hala mevcut durumu savunup 2023 adayımız rte şeklinde açıklama yapıyor, halk anayasal hakkı olan "bir şeyleri protesto etme"nin dahi vatan hainliği olduğuna inanıyor. milletvekillerini hatta anayasa mahkemesi üyelerini bile tribün liderinden hallice bakanlar açık seçik tehdit edebiliyorken halk başına gelebileceklerden korkuyor. bakanların, cumhurbaşkanının, destekçilerinin yaptığı saçma sapan işleri, açıklamaları halk mizah kaynağı olarak görüyor ve "sadece" eğleniyor. dövizde gerçekleşen günlük % bilmem kaçlık artışın insanları her gün nasıl daha da köleleştirdiği bunun geri dönüşünün kaç yıl alacağı tartışılmıyor, bunun yerine hangi tarihte hangi araç ne kadar olacak tahmin oyunları falan oynanıyor. mesela ülkenin ekonomisinin faiz kararlarına bağlı olduğu sanılan saçma sapan bir ortam var ülkede hatta sürekli bu konuda dini gerekçeler falan tartışılıyor. daha kötüsü yarın seçim olsa ertesi gün bu sistemin en fazla 1-2 makyajla meşru ya da gayrimeşru yollarla kaldığı yerden devam edeceğini biliyor insanlar. kaldı ki öyle vasıfsızlar sürüsünden ibaret bir siyaset ortamı var ki mevcut duruma çözüm getirecek ya da geleceğe dair en azından ufacık ışık tutacak bir kişi dahi görülemiyor.

    "cehalet" zaten her zaman birinci sıradaki suçlusuydu mevcut durumun ama bir de halka yüklenen korku ve etkisizlik hissi insanları resmen bitkisel hayata soktu, sindirdi, umutsuzluğu ve mutsuzluğu dahi kabul ettirdi. ülkenin milli marşının daha ilk kelimesini unutturdu. gözünün önündeki çözümü.

    29 ekim cumhuriyet bayramımız kutlu olsun...

  • ekşi itiraf

    itiraf ediyorum ki üstteki arkadaşın doğum günü kutlansın diye tam 0.00'da "doğum günüm" şeklinde entry girecek kadar yalnız hissetmesine üzüldüm. umarım en kısa sürede sevişir.

  • didem soydan'ın home made pozu

    (bkz: zoom yapanlar)
    (bkz: zoom'dan eli boş çıkanlar)

  • rusya'ya gönderilecek türk astronot kim olmalı

    geri dönmeme ihtimali varsa uzun bir adayım var.

  • gelinin adını davetiyeye yazmamak

    bir tercihtir tabi.

    sonuçta biz pis aşağılık ağır sapık erkeklerin en büyük fantezisi düğün davetiyesindeki isimlerdir.

    https://eksiup.com/images/31/56/d479658dpie4.jpg

    ama ilk harfi vermişler tabi.
    "s" oyşsssshhh en sevdiğimiz....