muhibbi011
profili

  • omurilik tümörü

    bende teşhis edilen, omurga üzerinde iyi huylu veya kötü huylu olarak ortaya çıkabilen bir tür hastalık. sırt (torakal) bölgemde 1,5 cm boyutunda omurilik zarı içinde sinirlere baskı yapan ve iyi huylu olduğu düşünülen bir kitle keşfedildi, buna menenjiom dediler. 4 farklı doktora danıştım türkiye'de bu ameliyatı yapabilecek 20-25 doktor var dediler. devlet hastanesindeki doktorlar biz yapmayız diyorlar riskli olduğu için. ameliyat tek çözüm ve üniversite araştırma hastanesinde olmasını tavsiye ediyorlar. bir an önce de ameliyat olmam gerekiyormuş yoksa felç kalma riskim varmış. gerçi ameliyatın zor olduğunu ve yine felç kalma riskimin olduğunu da söylediler. el becerisi çok iyi olan ve özellikle omurilik üzerine uzmanlaşmış bir beyin ve sinir cerrahı doktor arayışındayım. fiyat olarak çok uçuk rakamlardan bahsediliyor 50-100 bin tl arası. ücretsiz yapabiliriz 2 ay sonrasına diyen bir prof.dr. bulabildik sağolsun, ancak kime güvenip kendimi tam teslim edebilirim ki. manisa'dayım ne yapacağımı pek bilemez haldeyim. yardımcı olabilecek olan varsa tüm önerilere açığım sözlük.

    edit: birkaç kişiye ulaşır belki düşüncesiyle açtığım bu başlığa yüzlerce mesaj ile dönüş yapan siz değerli dostlar beni o kadar çok duygulandırdınızki, desteğiniz, yardımlarınız, dualarınız, iyi dilekleriniz, çabanız herşey için hepinize çok çok teşekkür ederim. sağolun varolun.

    gidemediğimiz doktorlara gönderdiğimiz mr raporumu ve ilgili görüntüleri buradan paylaşıyorum. bu görüntülerin ulaştığı doktorlarımız olursa belki onlar yardımcı olabilirler. üniversite araştırma hastanesinde el becerisi iyi olan ve omurilik üzerinde uzmanlaşmış bir hocamız belki sizler aracılığıyla görür.

    mr1 : https://drive.google.com/…6tvmrvo/view?usp=drivesdk

    mr2 : https://drive.google.com/…y9_ti0i/view?usp=drivesdk

    mr3 : https://drive.google.com/…nlrmubv/view?usp=drivesdk

    mr raporu: tetkik kontrastlı 20 ml elde olunmuştur.

    torakal spinal mrg incelemesinde:

    t4 düzeyinde spinal kanal içersinde intradural-ekstramedüller yerleşimli, korda sağ lateralden bası oluşturan, t1-t2a ara sinyal intensitede postkontrast incelemede difüz kontrastlanan menenjiyom düzgün sınırlı yaklaşık 10x15 mm çapta kitlesel lezyon izlenmiştir.

    diğer intervertebral disklerin yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir. disk posterior konturları normal olup dural kese ve nöral elemanlara bası saptanmadı. ventral subaraknoid mesafe ve nöral foramenler açıktır.

    edit 2: mesaj alımımı çaylaklara yeni açabildim kusura bakmayın tüm önerilerinizi bekliyorum. destekleriniz için tekrar çok teşekkür ederim.