colomborne2
profili

  • yemeksepeti.com

    yeni hali o kadar kötü ki geçenlerde ankarada yemek söyledim. istanbul mecidiyeköydeki adam arayıp "abi oraya yemek gönderemeyiz." dedi.*

    önceden eski ama ne kadar kullanışlı bir arayüzü vardı. şimdi rastgele konumunuzla alakanız olmayan restaurantları gösteriyor. hatta sipariş vermenize izin veriyor, "birader bak sen buraya uzaksın" falan da demiyor.
    ben artık getire döndüm. çevremdeki pek çok kişi de öyle. bundan 10 yıl sonra üniversitelerde nasıl battıkları ders olarak okutulur diye düşünüyorum.

  • iyi insan olmanın hiçbir işe yaramaması

    dünyanın insanı en çok üzen gerçeklerinden biridir.bakın, önerme demiyorum çünkü bu düpedüz gerçektir.insanlar çocukluktan ana-babanızdan başlayarak size erdemli davranmanız gerektiğini söyler.yaan söylemeyin, zayıfları etmeyin, saygısızlık etmeyin, çalışkan olun vs vs.ben de böyle yetiştirildim ilk olarak yalan söylememem ve hırsızlık konusunda ailemden epey sıkı bir terbiye aldım.sonra profesyonel olarak boks yaptım yıllarca belirli düzeylerde türkiye çapında şampiyonluklar kazandım ve bana öğretilen asla bunu sokakta uygulamamam gerektiğiydi.iyi bir insan çalışkan olmalıydı çok okumalıydı.doğru bunu da yapmak lazımdı.ayrıca iyi bir erkeğin kadınlara çok nazik olması gerekiyordu.tabi ki ben yine bu yolu izledim şu yaşıma kadar bir kadına sesimi bile yükseltmedim.sonra neyi farkettim biliyor musunuz insanların hiçbiri bunları yapmıyorlar bu saydıklarımı ve daha fazlasını ve bunu yapan insanlar eğlenceli hehehe ne adam yahu seviyesindeler.insan sinirleniyor siz kafanızda bunu yapmayanların dışlandığı, herkesde olmadı gereken huylar olarak görüyorsunuz ama insanlar o kadar yozlaşmış ki sizin bu sınırlarda olmadığınızı görüp sanki sizde bir problem varmış sanki siz zayıfsınız ondan böyle şeyler yapamıyormuşsunuz gibi düşünüyor.sonra tabi insan sinirlenip yeter ulan ben de sizin gibi olcam atom mühendisliğine de profesörlüğe de lanet olsun diyorsunuz ama bir bakıyorsunuz olmuyor.bu insanların hergün sıkılıp utanmadan yaptığı hareketler sizin üzerinizde durmuyor işte o an anlıyorsunuz bu kadar insan arasından sizin gibi erdemli insanlar buluncaya kadar yalnız kalmaya mecbursunuz.