whilelisteningsection1
profili

  • şereflikoçhisar'da ölüme atılan yavru köpekler

    üst edit: (bkz: jason cureklibatur) adlı yazar girdisinde yavruların alındığını yazmış. fotoğraflar gördüğüm kadarıyla uyuşuyor canlarla. umarım emin ellerdelerdir hastalıkları tedavi ediliyordur. bebekler hastaymış çünkü. ayrica buyuk kopeklerle ilgili bir haber henuz bana ulasmadi, belediyenin ilgilenecegini soyleyen yazarlar oldu.ulasan, ilgilenen, uplayan herkese ve eksi sozluk'e sonsuz tesekkurler bir kez daha, defalarca. ilgili girdi --- spoiler ---

    yureklere su serpmeye geldim gencler. an itibari ile guvenli ellerde olan kopeklerdir. bana ulasan fotograglari suraya eklestireyim. foto1 foto2
    --- spoiler ---

    bugün instagram'da denk geldiğim içler acısı olaydır. resmen çölün ortasına atılmış el kadar yavrular. çeşmeden su içsinler diye düşünülmüş ama denk gelen kişiler mama koymasa ne hayvanların yiyeceği tek lokma yemek, ne altına sığınacakları tek bir gölge ( yaz günü kim bilir kavruluyordur orası ), ne gece soğuktan korunacak bir barınak var. üstelik yavrulardan biri daha henüz birkaç haftalık ve orada anne bir köpek yok. belli ki ayırmışlar annesinden. aralarında ölenler, uyuz ve hasta olanlar da var. sözlük olarak köpecikler oradan güvenli bir yere alınana kadar başlığı sol frame'de tutmak insanlık görevimizdir. haydi sözlük, o sıcakta o yavrunun sıvı besin ve ilaç olmadan kaybedeceği tek günü yok. fotoğraflara lütfen göz atın diyorum durumu göreceksiniz.diğer paylaşımlarda tam adres ve konum da verilmiş. ankara'ya yakın biryer.
    https://www.instagram.com/…9j/?igshid=12av6lm4r7qrg

    edit:imla

    edit2:153 numaralı hat bu konu için aranabilirmiş

    edit3: bazı yazarlar konuyla belediyenin ilgileneceği yönünde tarafıma mesaj atmışlar.

    edit4:(bkz: mars imparatoru) adlı yazarın bana mesajını olduğu gibi ekliyorum. daha önceden de buraya bırakımış köpeciklere denk gelmişler maalesef. ilgili mesaj (biraz uzun olduğ için spoiler ile ekledim). --- spoiler ---

    bu gün bir arkadaşım vasıtasıyla haberdar olduğum, şereflikoçhisar-aksaray yolu arasında bu sıcakta ölüme terk edilmiş olan köpeklerdir. fotoğraflar hassas kişiler için uygun olmayabilir. açmadan önce bunu dikkate almanızı öneririm.

    okumak istemeyenler için özet: bu temmuz sıcağında şereflikoçhisar-aksaray yolu üzerinde yol kenarında bir arazide ölüme terk edilen köpeklerin yardım çağrısıdır.

    arkadaşımın mesajını aktarıyorum:

    “merhaba. ankara’da öğrenim gören bir üniversite öğrencisiyim. bu durum sebebiyle hem şahsım hem ailem sık sık ankara’ya gelip gitmekteyiz. birazdan bahsedeceğim lokasyon da yolumuzun üzerinde olan bir bölge ve bu seyahatlerimiz sırasında zaman zaman bu noktaya terk edilmiş halde aç susuz kalmış köpekler olduğunu fark ettik. şimdi göreceğiniz fotoğraflar ilgili bölgede geçen sene ağustos sonunda çektiğim fotoğraflar. :

    https://eksiup.com/p/ab462214cpnt
    https://eksiup.com/p/ja462227m2dv
    https://eksiup.com/p/kz46235w8s2m
    https://eksiup.com/p/z346223d97an

    dün eşyalarımı toplamama yardımcı olmak için gelen ailem yine aynı bölgede bir hareketlilik fark edince durup kontrol etmişler ve birazdan göreceğiniz vahşetle karşı karşıya kalmışlar. çoğu yavru olan köpekler burada ölüme terk edilmiş, bazıları oracıkta açlıktan susuzluktan can vermiş, kimisi uyuz olmuş, kimisinin adım atacak hali bile yok:

    https://eksiup.com/p/cp462242b3mn
    https://eksiup.com/p/ng46225wvudx
    https://eksiup.com/p/5q46226h4ub3
    https://eksiup.com/p/tb46227n2gvz
    https://eksiup.com/p/fb462286t5vi
    https://eksiup.com/p/im46229ct72q
    https://eksiup.com/p/ub46230k82zg

    lokasyon: https://eksiup.com/p/dk46231z2nxv
    https://eksiup.com/p/us46232hx8fr
    https://eksiup.com/p/br46234f4t3a
    https://maps.app.goo.gl/tg8yefcsnnpdzagj7

    ailem normalde de sokak hayvanlarına besleme yaptığı için aracın bagajında bulunan kuru ve yaş mamaları fotoğraflarda da gördüğünüz gibi boca etmişler. yavrular mama yedikten sonra ne yazık ki bazıları kusmuş. ne kadar dayanırlar bilmiyorum.

    belki bir farkındalık oluşur ve bu noktaya kalıcı olarak müdahale edilir umuduyla konuyu sözlüğe taşımayı uygun gördüm. çünkü bizim birey bazındaki çabalarımız sonuç vermiyor. önceki sefer aynı noktaya bırakılan köpekleri bir şekilde oradan kurtarmıştık ancak şu anda sayıları ve durumları bizi aştığı için sizlerden yardım bekliyorum. daha doğrusu orada sıcakla, açlık-susuzlukla mücadele eden canlar sizden yardım bekliyor. köpekleri kimlerin bıraktığını bilmiyoruz ancak bu noktanın periyodik olarak bu amaçla kullanıldığı ortada. ankara büyükşehir belediyesi, koçhisar belediyesi, mavi masa, cimer vs kimin yetki alanında olduğunu bilmediğim için şuraya topluca bildirelim gibi bir şey diyemiyorum ancak sözlükte bu işlerden anlayan birilerinin olduğu umuduyla olayı buraya taşıyorum. lütfen bu vahşete sessiz kalmayın."

    lütfen bu başlığı yukarıda tutalım. mesajımız ilgililere ve yardım edebileceklere ulaşsın.
    --- spoiler ---