this person causes mental retardation5
profili

  • fatih altaylı'nın ayakkabı tamirine 6 bin ödemesi

    jaguar gibi el yapimi kosele ayakkabilarinin tamiri yani kosele degisimi icin normal bir rakamdir. bin dolara aldiginiz bir ayakkabiyi 15-20 sene bu sekilde giyebilirsiniz ki zaten altaylinin dolabina baktigimizda demode kesimler de mevcut, yani kendisi eski usul kaliteli urunu uzun sure kullanan tiplerden.

    herkes sizin gibi 5 bin liraya airmax giyip ayakkabi tamiri denince de yirtik dikmek, beyazlatmak olarak algilamiyor.

    el yapimi ayakkabi giyen, klasik arabaya binen, terzi dikim takimgiyen, patek takan, van cleef sikan insanlar da var bu dunyada.

  • 18 temmuz 2022 soylu'nun kuzeninin vurulması

    içişleri bakanı süleyman soylu’nun kuzeni sefa dönmez trabzon’da silahlı saldırıya uğradı. durumu ağır olan dönmez hastaneye kaldırıldı.

    akp of ilçe başkanı ahmet çapoğlu, bir tartışma sonucu faruk ulusoy’un sefa dönmez’e tabancayla ateş ettiğini belirtti.

    unutmayiniz ki, cebinizdeki akrep bir gun sizi de sokar.

    umarim yetimhanelerden burokratlara, oradan da pavyonlara satilan, en sonunda da muptezel bir godoşun ellerinde can veren yetim evlatlarimizla ilgili bir rant kavgasidir da bir kac savci yanlislikla arastirmak zorunda kalir.

    (bkz: yurt kizlarini pazarlayan yapi hakkindaki iddia)

    kaynak

    https://www.sozcu.com.tr/…-silahli-saldiri-7256360/

    edit: içişleri bakanı süleyman soylu'nun kuzeni sefa dönmez uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

  • z kuşağı oy kullanmamalı

    sibel canin eski kocasi hakan uralin canli yayinda sicirttigi soz.

    bence de oy pusulasina captcha konsun, ic anadoludan oy cikmaz.

    edit. genc werther kaynak iletti
    https://www.aykiri.com.tr/…gi-oy-kullanmamali/23368

    edit2. benim onurlu ve serefli turk savcilarina sorum sudur; bu milletin en onemli sermayesi ve kurucu lider mustafa kemal ataturk'un memleketi emanet ettigi turk gencliginin anayasal haklarini ellerinden almaya calisan bu asker kacagi icin herhangi bir sorusturma acilacak, televizyondan yasaklanacak ve tum mal varliklari, tum iliskileri gozden gecirilecek midir ?

    eger gostermelik bile bir sorusturma acilmayacaksa bu sahsin cezasini turk gencligi mi vermelidir ?

  • beren saat'in based istanbul'a verdiği poz

    (bkz: am mi lan o)

  • afrika'nın bir türlü kalkınamamasının sebebi

    kenya, uganda ve tanzanyada bireysel ve birlesmis milletler ile is yapmis biri olarak soyleyebilirim ki;

    bolgenin somurgecisi ingilizlerin zamaninda siyahilere gercekten hayvan muamelesi yapmasi yuzunden beyazlara olan kin ve ingilizlerin ardinda biraktigi hintli ailelerin butun pazara el koyarak zenginligi himayesi altina alarak siyahilere is sansi tanimamasi. bu arada alt entarilerde "ne koleligi yhaa zencileri kole yapan zencilerdi zaten" diyenler var. soyle soyleyeyim nakuru taraflarinda hala afrikalilarin beyazlarin gozune bakmasi yasak. sir demek zorundalar ve kafelere restoranlara oturamiyorlar.

    beyazlara olan tahammulsuzlugun istikrarin onune gecmesi.

    yolsuzlugun nehir gibi akmasi.

    liderlerin uzun yillar haksizca iktidarda kalmasi (bkz: uhuru kenyatta)(bkz: raila)

    klan savaslari (bkz: kikuyu) vs (bkz: luhya) vs (bkz: masai). ve bunlarin devlet kademeleri savaslari.

    afrikada kapitalismin calismamasi. soyle aciklanabilir afrikada bir birey calismak zorunda degildir, agactan koparacagi bir kokanat ve mango gunluk besin ihtiyacini karsilamakta. elektrik, su gibi hizmetlere bagimliliklari yok. aylik maas skalasi 80-100 dolar arasi. bu parayi sokakta seker kamisi satarak, piki piki kullanarak cikartabilir gibi. obur taraftan kapitalizmin en kucuk yapi tasi aile kavrami yok. dogu afrikada cocuklar calilarin arkasinda yapilir, baba figuru yoktur. anne bebegi kendi dogurur kendi buyutur, baba sadece dollemeden sorumludur. 15-16 yasina gelen cocuk kendi ayaklari uzerinde durmaya baslar. cocugun manevi babasi klanlarin ileri gelenleridir, onlar icin savasirlar. afrikanin kabile sistemine bagli kalmasi denilebilir.

    kikambala tarafinda sabaha karsi saat 3 de su almak icin kilometrelerce yol yurumekten sikayetci degiller. kadinlarin kabiledeki gorevi bu zaten, erkekler de balik avliyor, yaslilar yemek yapiyor.

    netice olarak afrika siyaseti ve ekonomisi modern dunyaya kiyasla cok degiskenlik gosterebiliyor. senin icin kalkinamamak demek olabilir bu ama onlar icin mzungusuz ulkelerinde klanlarinin kulturleriyle yasamak anlamina geliyor.