huzur benim neyime6
profili

  • ülke bana desin ki çocuğa karşı bir şey yapmayacaz

    o iş öyle değil, efendi efendi dönmeyecek: daha önce de bahsettim; ülkeden kaçmak bir tercih: baktı ki olay soğumuyor, belki de onun bildiği diğer katiller gibi unutulmuyor; düştü bir kere kamuoyunun önüne ve bazı vatandaşlar sosyal medyada olayı ısıttıkça ısıtıyor. soğutmuyorlar. keza siyasi iktidar belki de zannettiği kadar arkasında durmuyor... en üstten çözülebilecek seviyeyi geçti belki de durum.

    o yüzden diyor ben döneceğim diye. tosuncuk gibi yani durum aşağı yukarı. salmayacağını anladı bu insanların onu; döneceğim panikledim diyor.

    doğru panikledin. evet kazaydı. ama sen gücünü kullanma tercihini o an yaptın bir kere, sen adalet istemiyorsun/istemedin.

    bundan dolayı da artık o iş için geçti ortalık.
    artık hiç kimsenin sana o garantiyi vermemesi gerekiyor.

    çünkü sen, kendi lehine olmayan bir durum oluştuğu için -bir müddet sonra "adalet" istiyorum diyorsun.

    oysa kazanabilseydin bu savaşı, istediğin şey adalet değildi.

    senin de şanssızlığın işte; yeterince güçlü olmamak.

  • iş görüşmesinde tipin önemi

    güzellik tanrının tavsiye mektubudur.

  • uşak ilinin var olmama ihtimali

    evvel zamanda dervişin birisi öğrencisine; ''bana bu sandalyenin var olmadığını ispatlayabilir misin'' demiş. öğrencisi ''hangi sandalye'' diye yanıt vermiş.

    sonra derviş o sandalye ile öğrencisinin ağzını burnunu kırmış, ''aha bu sandalye amına koduğum''... demiş.

    buradan çıkaracağımız kıssa nedir ?
    -dervişten hoca olmaz.

    neyse, ne anlatıyordum ?

  • 10 kasım 2019 ankara depremi

    yapracıkta yine birşey yok. vay amk zamanında darbe* olduğunda da böyle olmuştu, arkadaşlarım çukurambarda, gölbaşında tedirginlikten tedirginliğe gark olurken biz yapracıkta sanki komşu ülkedeymişiz gibi televizyondan takip ediyorduk gündemi.
    burada hep bi' huzur hep bi' tarla.

  • sevmediği biriyle parası için evlenen kız

    --- spoiler ---

    "hiçbir kadın para için evlenmez; bütün kadınlar bir milyonerle evlenmeden önce, ona aşık olacak kadar kurnazdır."
    cesear pavese

    --- spoiler ---

  • hüsnü arkan'ın twitter'da takipçisini küçümsemesi

    niye şaşırıyorsunuz ki. instagram twitter bunun için değil mi zaten. insanlar takipçi ''kazanmak'' için yakında duvarlara yazacaklar neredeyse kullanıcı adlarını.

    aynı safsata zamanında facebook'ta da vardı. fotoğrafı olmayan kullanıcıları okey masasına almıyordu diğer kullanıcılar :)

    görünen o ki siz zor yoldan anlayacaksınız: kişisel olarak hiçbir değeriniz yok. güzelseniz/yakışıklıysanız/zenginseniz/kalabalıksanız yani erk sahibiyseniz bi' yerde lafınıza kıymet veriliyor.

    sanatçılar ''sizleri çok seviyorum'' derken, orada üstüne alınan avamın zavallı üyeleri; bak işin en civcivli bu kısmı size: sana demiyor oğlum onu o. kalabalığa söylüyor. farzı misal tek başına olsan o konserde, sanatçı(!) büyük ihtimalle iptal eder konserini. çıkıp sanatını icra etmez. -elalem ne der ?

    ''sizleri çok seviyorum'' ''iyi ki varsınız'' ama kalabalık olduğunuz müddetçe, ya da tekil isen iktidar sahibi olduğun müddetçe iyiki varsın. yok ama sen özgürce düşünceni söyleyen yalnız bir kişiysen; buraya kadardır erkin sevgisi, ''dur işte sen orada'' siktir et zaten çok da önemli olmayan fikrini beyan etmeyi. dur-izle-ama katılma. illa yapacaksan kendi arkadaşların(!) arasında bi' yorum yap, ama kalabalık olsun. kalabalık güçtür çünkü.