ccckutluhanccc2
profili

  • düşün ki çocukluğun bunu okuyor

    hani diyordun ya, olsam bir 22 yaşında. vardı bir hevesin büyümeye dair. her şey düzelir diyordun, bir geçsem yirmili yaşlara.

    ben bugün 22 yaşındayım, çocukluğum. ve her gün çocukluk yıllarımın hasreti ile yanıyorum. fotoğraflarına özlemle bakıyorum. diyeceklerim bu kadar.

  • game of thrones

    bu dizinin eski sezonlara nazaran bugün en büyük farkı alt yapısını yaptığı şeyi göze parmak yapıp sürekli ileriye dair spoiler vermesi. emin olun bu çok fazla oluyor ki özellikle bu sezon. yani bir olay oluyor mesela. o olayın bir şeyin temeli olduğu kabak gibi belli oluyor. çünkü aksi takdirde bir anlamı yok onun. bu sezon hiçbir yerden ve hiç kimseden spoiler yememeye çok özen gösterdim, bizzat senarist bastı spoiler'ı

    nasıl mı?

    --- spoiler ---

    öncelikle jon snow finalde kuzeye gidecek. bu artık kesin gibi bir şey. ghost boşuna kuzeye yollanmadı. tormund çok anlamsız ve aptalca bir şekilde boşuna kuzeye gitmedi. mantıklı olan winterfell'de kalmasıydı. ama malum, alt yapısı hazırlanan bir mevzu için sürgüne maruz kaldı.

    yani aptalca olan ve "ulan niye böyle mantıksız bir şey yaptılar şimdi" dediğiniz çoğu şey ilerideki bir olayın alt yapısı. zorlama ve mantıksız olmasının sebebi o olayın oraya tabiri caizse tükürükle yamalanması. örneğin s8e3'de dothrakilerin aptallık daniskası şekilde kurban edilmesi gibi. veya sezonun başından beridir köşeden bakmaktan başka vasfı olmayan varys'in bir anda gurban olduğum rabbimin hikmetiyle dilinin çözülmesi ve haince planlar yapmaya başlaması. ya da jon snow'un -özellikle binmekten feragat ettiği ejderhanın tam da kuş gibi vurulup öleceği yolculukta*- hem de kendi ağırlığıyla ejderhanın ağırlığını zerre kıyaslamadan "abi ejderya yorgundur şindi ben binmiyim ona" demesi. hepsi göze parmak alt yapı arkadaşlar. direkt olarak gelecek bölümlerde/sahnelerde neler olacağını anlatıyor. dizi önceden sonucu olaya göre kurgulardı. kitapta böyledir çünkü. sonuç, olaylara bağımlıdır. şimdi olaylar sonuca bağlı. önce sonuçları ve finalleri belirleyip sonra olayları buna yamalıyorlar. böyle aptal bir amatörlüğü şu koca diziye yakıştıramıyorum gerçekten.

    --- spoiler ---