jcm3
profili

  • queen'in türkiye ile dalga geçmesi

    30 yıllık ropörtajı bulup inceleyip alınmaya karar vermişsin. bu ne derece bir işsizliktir?

  • kemalizmin hatası

    kemalizmin hatası, sonradan gelen kemalistlerin (atatürkçülerin) tavizkarlığıdır, orta nokta bulma çabasıdır. toplumdaki müslümanlarla anlaşma çabasına girmesi, onları yumuşatarak bir orta yol, makul bir uyum yakalayabileceğini zannetmesidir.

    12. cumhurbaşkanı erdoğan'ın da üstüne basa basa söylediği gibi: "hem laik hem müslüman o-lun-maz!" burada laik yerine demokrat, modern gibi tabirleri de koyabilirsiniz, ifade doğrudur.

    "ben görünmez bir tanrının, dağa çıkan bir adamla konuştuğuna inanıyorum. bence gerçek çünkü o adam öyle iddia ediyor." diyen biriyle nasıl ortak mantık zemini bulabiliriz, sistem kurabiliriz diye hiç düşünmedik malesef.

    örnek:
    -"selam, sence devlet yönetiminde kuvvetler ayrılığının önemi var mı?"
    +"yok, zaten bana sorarsan kadın da erkeğin kaburgasından yaratıldı mesela, bu tartışılamaz bir gerçekliktir."
    -"tamam anlıyorum bilader, hata açıkça seni ciddiye alanda."

    bu zihinle beraber ülke kurmaya çalıştık. haliyle olmadı. olan örnek var mı dünyada? o da yok.

    -"kardeş sence bağımsız bir yargı, adil bir ülke için şart deil midir?
    +"onu bilmem, ama emin olduğum şey omuzlarımda görünmez meleklerin bulunduğudur. yorma şimdi beni daha fazla ve git buradan. ha bu arada; yaradanılanı yaratandan ötürü seviyorum, ona göre ha."

    olmayan mantıkla nasıl uyum sağlarız hiç düşünmedik. bu zihniyet tabi ki orda durmadı:
    -"kardeş eyvallah abart sen yine, görünmez tanrı melekler filan, ama biz yine de hepimizin rahat edebileceği toplumsal bir ortam yaratsak?
    +"yok olmaz, üstelik senin de inanmasan bile inanıyomuş gibi davranmanı ve yaşamanı istiyorum"
    -"aa, niye?"
    - "çünkü ben kendi sanrımı "milli değer" ilan ettim, uyulmazsa hassasiyetlerim incinir ve şiddet gösterebilirim, bana gaiple konuşan deli dersen de seni çeker vururum"

    dolayısıyla bizden önce gelen atatürkçüleri yasaklardan ve katılıktan dolayı suçlamıyorum, bilakis işi yarı yolda bıraktıkları için eleştiriyorum. modern bir hukuk ülkesi kavramıyla, 7. yüzyıl arabistanına ait dogmatik bir ideolojinin aynı toplumda barışçıl biçimde varolabileceğini sananları eleştiriyorum. başımıza gelenler; acı gerçekleri kendimize ifade edip ona göre hareket etmektense, ne şiş yansın ne kebap, ananelerimizin inancı vs diyerek geldi.

  • instagram kullanan şempanze

    (bkz: bizim oğlan hiperaktif)

    4 yaşındaki tatminsiz oğlu aresi, tablet kullanabiliyor diye üstün zekalılar okuluna yazdırmayı düşünen aylinsu hanım'ı aydınlatacak olan gelişme.