biramacimyok4
profili

  • doktorlar para için adam bile öldürür

    kadın ne soruyor , adam ne cevap veriyor ?

    kadın diyor ki " çocuğun down sendromlu , kalbi delik doğacak dediler. acaba bu durumu sadaka vererek, dua ederek değiştirebilir miyim ? " adam da diyor " onlar para için adam bile öldürür ".

    ne alaka amcam ya ? denileni mi anlamıyorsun, amaç reyting mi ya da kuyruk acısı mı?

  • yeni tehlike streptokok'un farkında olunmaması

    basiniz sagolsun. evlat kaybi her haliyle acı ama bu sekilde beklenmedik ölümler bir anne babanın başına gelebilecek en kötü şeylerden.

    yaklaşık 10 sene once asiatanken gece nöbetinde streptokok enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yatırıp tedavisini başladığım, gece vizitinde taburculuk icin benimle pazarlık yapan ve sabah da en son " görüşünüz" diyerek nobet sonrasi beni evime uğurlayan cocugun 3 saat sonra ölüm haberini almıştım nobeti devrettigim arkadaştan. cocuk aniden kötüleşmis, dolaşımı bozulmuş, bacağında purpura dedigimiz dokuntuler cikmis , birkac dakika içinde arrest olup yogun bakima alınmış. meningokok denen menenjit tablosuna benzediği için belinden sivi alınmış, destek verilmiş derken cocuk birkac saat içinde kaybedilmiş. 13 yillik meslek hayatında o kadar kotu bir gün geçirdiğimi hatırlamıyorum, günlerden cumartesi, yaşım 27, korkunc bir bas ağrısı ve hayatında ilk defa tansiyonum 170/ 100 'e fırlamış.

    cocuk ex olduktan 2 gun sonra kan kültür sonucu geldi, streptekok uremis. tanimiz doğru, tedavi de doğru ama sapasağlam bir cocuk bu bakteriye bagli purputa fulminans'tan saatler içinde kaybedildi.

    aileye sonsuz sabırlar diliyorum, babanın metanetini ve bu durumda bile oluşturmaya çalıştığı farkındalık çabasını da takdir ediyorum.

    huzur içinde uyusun

    edit: https://www.instagram.com/…uft/?igshid=ymmymta2m2y=

    bilgilendirici bir video

  • hesap ödeyen kadın

    gençler burda ahkam kesiyorsunuz ama hesap ödemeyen kadının yanında kendinizi daha çok erkek hissediyorsunuz.

    bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

  • mesaj atsam mı atmasam mı tereddüdü

    bir mesaja bu kadar anlam yüklemeyin. boşa taktikler yapıp karşınızdakinin kafasını karıştırmayın, keza karşı taraf sanıldığı kadar salak olmuyor çoğunlukla; bu taktiksel ve de matematiksel biraz da olasılık hesabı ile harmanlanmis durum sadece karşı tarafta güvensizlik yaratmakla kalmıyor derin bir paranoya hali de yaratıyor aynı zamanda. flortleri bir taktik savaşına döndürmeyin, içinizden geldiyse atin o mesajı, düsünmeyin . ve hatta bosverin mesajı, arayın. kısa vadede reddedilseniz bile uzun vadede kafanız rahat eder. en azından denediniz