moseley1
profili

  • israil'in ay'a başarılı bir şekilde inememesi

    iniş motorundaki arıza nedeniyle gerçekleşememiştir. buna rağmen israil'li yetkililer ay yörüngesine girebilen 7. ve aya ulaşabilen 4. ülke olabildikleri için mutlu olduklarını söylüyorlar. haksız da sayılmazlar. keza görev bir özel şirket girişimi. bu noktaya gelebilmesi bile güzel bir gelişme. ama bundan sonrası için devlet destek verecektir. çünkü netenyahu'nun gelip kontrol merkezinde inişi izlemesi bunun mesajı bence. bir de başarısız olunca daha da hırslanarak bu sefer başaracağız gibisinden bir motivasyonları olacaktır.

    youtube üzerinden yaptıkları yayın çok kötüydü. sürekli ibranice konuştular, ingilizce'ye kısa süreliğine dönseler de arızanın nedenini falan tam olarak açıklamadılar. başarısız inişten sonra cumhurbaşkanının marş söylettirmesi falan komikti. yani bunlara çok gerek yok sanki ama konum ortadoğu olunca özel şirket girişimi bile olsa bir şekilde siyasiler dahil oluyor sanırım. bi 20-25 dk netenyahu'nun geliş törenini izlettirdiler ya.

    bir dahaki sefere başarılı bir şekilde inmelerini umuyorum. israil'in bilim ve teknoloji'de gelişimi benim ilgimi çekiyor. en fazla bilimsel araştırma yapılan 3 ülkeden biri, dünyada en fazla startup'a ev sahipliği yapan 3. şehir olan tel aviv'e sahip, savunma sanayi anlamında önemli konumda ve son olarak da uzay konusunda somut adımlar atan örnek bir ülke. yani medyada bize anlatıldığı gibi tüm ülke elde silah dolaşmıyor.