ucuncude keramet vardir3
profili

  • istanbul'da ev kiraları

    ev alamayanların dışarıdan gelen tipler olduğu ve bunca zamandır ev alamadılarsa burada yaşama hakkı olmadığını söyleyenler de bir enteresan.

    iki nesildir istanbul'dayız, zamanında ailem evini almış. zamanında alabilecekken ikinciyi, hadi bi ihtimal üçüncüyü almayı da düşünememişler. çünkü onların gençliğinde ekonomi yine bombok olsa da bu kadar kötü olabileceğini tahayyül edememiş demek insanlar.

    biz de 30 yaşında insanlar olarak düşük faizle de olsa krediyle ev alabilecek kümülatif birikime ulaşamadık. yüksek gelirli de var düşük gelirli de.

    ben hayatım boyunca yaşadığım mahallede, üstelik lüks semt de olmamasına karşın ev alamıyorum kardeşim. niçin doğduğum ili ''yerlisi değilim diye'' terk ediyorum?

    edit: bu yetmedi mi? bilmem kaç kuşak istanbullu olup, evini çocuğuna bırakıp yazlıklarına veya köyüne çekilmek zorunda kalan insanlar var. birkaç ev sahibi olup geçinemedikleri için tek eve doluşanlar da var. sanki yerli olunca sorun çözülüyormuş gibi çek.

  • kilolu kadın iticiliği

    evet malesef var böyle bir şey. kısa boyluyum ve aşırı kiloluyum (obeziteye baya yakınım yani) ve geldiğim noktada doğruluyorum.

    evet sevimli gören var, seven de oluyor, konuştuğunuzda karakterinize, jest ve mimiklerinize de bağlı biraz itici görülüp görülmemeniz ama insanları itiyor fazla kilo. genel anlamda itici geliyor insanlara.

    boyuna göre 3-5 ve hatta 10-15 kilo fazlası olan balıketli kadınlar rica ederim yazmasın siz kilolu değilsiniz normal insansınız, bu konuda konuşma hakkınız şu nedenle yok; sosyal hayatınızı buna göre düzenlemeniz gerekmiyor. insanların sizi nasıl algıladığıyla uğraşmıyorsunuz ''kiloluyum'' anlayışınız kendi vücut algınızla ilgili bu da zaten toplum yüzünden çarpık.

    öte yandan kilolu kadınlar yeni birisiyle ilk tanıştıkları andan iş görüşmelerine kadar birçok sorunla karşılaşıyor bu yüzden. iyi algılanmak için normal insanın iki katı fazla çalışmanız gerekiyor. bilmiyorum niye böyle, tembel veya sağlıksız mı algılanıyor ya da belli bir cüsse göz doldurup korkutucu mu geliyor ama insanlar kilolu insanları itici buluyor.

    evrimsel olarak kilolu kadınların çekici olduğunu anlatmaya çalışmanızın da bir faydası yok çünkü erkeklerin sizi seks objesi olarak görmesi veya seks yapmaktan keyif alması sizi itici buldukları gerçeğini değiştirmiyor.

    bir insan itici bulduğu, hoşlanmadığı, hatta alaya aldığı biriyle neden sevişir diye oturup düşünmeyin çoğu ince ve güzel kadınlardan da nefret ediyor zaten.

  • soyadından akp'ye oy vereceği belli olan seçmen

    anahaberde fatih portakal çok güzel işledi bu konuyu. imamoğlu'ndan başladı, sonra kendisine geçti.

    mesela benim soyadım portakal. portakal = narenciye. narenciye nerede yetişir, akdenizde. akdeniz, ege bölgesi... derken gülmekten yarıldım.

    fox'u artık yemin ederim mizah için izliyorum. olumsuz anlamda demiyorum bu kadar gergin bir konuda bile iyi güldürdü. bize biraz da mizah lazım.

    zaten deliler ülkesi olmuşuz. şimdi biz mi komiğiz, biz mi marjinaliz, adamların dediği ortada.