undebach2
profili

  • kılıçdaroğlu aday olmasın

    ege'de, iç anadolu'da, karadeniz'de, akdeniz'de... ülkenin dört bir yanında önceki seçimlerde akp'ye ve erdoğan'a oy vermiş ama artık erdoğan'ın kenara çekilmesi gerektiğini düşünen azımsanmayacak sayıda seçmen var. bu seçmen genel olarak az eğitimli, kasabalı kesimden ve parti programı, proje...vb etkenleri pek sallamadan direkt "aday"a duyduğu sempati veya inanca göre belirliyor oy eğilimini. hayatlarında twitter, ekşisözlük falan yok. şimdi bu kitle imamoğlu veya yavaş'a inanabilir, ikna olabilir. kılıçdaroğlu'na olmaz. mesele bu kadar basit. bak bir önceki seçimde bu kadar güçlü değildi bu bahsettiğim kesimdeki değişim isteği. öyle olsaydı muarrem ince'nin de erdoğan'ı yenmesi gerekirdi. ama şimdi bu değişim isteği çok güçlü. erdoğan'ın eyt gibi hiç girmeyeceği bir topa girmesi de bunun farkında olduğunun önemli göstergelerinden...ve aptal muhalefet olabilecek en düşük profilli aday kemal dedede ısrar ederek bir çuval inciri berbat etmek üzere...

  • balıkesir denince akla gelenler

    özerhisar ayranı...
    yeşilli cami yanındaki leziz köftecileri...
    höşmerimi...
    esmen kolonyaları...
    milli kuvvetler ve anafartalar caddeleri...
    hasanbaba çarşısı...
    ucuz ve taze sebze meyveleri...
    2 yıl önce açılan avlu’su...
    yıllarca balıkesir fuarına ev sahipliği yapmış atatürk parkı...
    ptt 1.lig’in gediklisi olmuş, kolay kolay ne alt lige düşen ne üst lige çıkabilen balıkesirsporu...
    tiriti, pide hamuru kalınlığındaki lahmacunu ve balıkesir kaymaklısı ile güzel bir şehirdir balıkesir.
    körfez ilçeleri apayrı güzeldir zaten.
    yıllar yılı il merkezi ile niye sidik yarıştırmaya çalıştığını anlayamadığım bandırmalıları ve bandırma’sıyla, erdek’iyle, kapıdağ yarımadasıyla yaşanası yerlerden bir tanesidir. insanı “her yerde” olduğu kadar iyi, her yerde olduğu kadar kötüdür. 50 haneli köyün insanları hakkında genelleme yapar gibi 340 bin insan (merkez nüfusu) hakkında genelleme yapan dalyaraklara itimat etmeyiniz.
    edit: isminin “balık”la “esir”le, esir düşmüş balıkla, balının çok olmasıyla...vs hiçbir ilgisi yoktur. “eski hisar” anlamına gelen “paleo castro”dan türemiştir. zamanla smyrna’nın izmir olması gibi, paleocastro da balıkesir’e evrilmiştir. alın bu gereksiz bilgi ile ne yaparsanız yapın!