antipatistyazar1
profili

  • çaylak onay listesi

    sonunda benim de kurtulduğum listedir. aslında 1 ay önce kurtulmuşum ama umudumu kestiğimden bayadır sadece entry okuyup favlamak için giriyordum, yeni fark ettim.

    ekşi sözlük'ü ilk kullanmaya başladığımda hesap açsam mı diye düşünmüştüm ama formata zarar veririm diye hemen açmak istemedim, zaten entry'leri okuyabiliyordum. 2-3 yıl hesap açmadan okudum bu şekilde. artık yeterince okuduğumu ve yazma vaktimin geldiğini düşündüğümde hesap açtım, 1-2 entry yazdım ama entry'lerin italik olduğunu görünce "şimdi sayfalarca yazsam da faydası olmayacak, bekleyeyim hesap onaylanınca yazarım" dedim ve uslu uslu bekledim. 1-2 yıl da böyle geçti ve sonunda dayanamadım entry yazmaya başladım, 10. entry'yi yazdığımda çaylak onay listesi gerçeğiyle karşılaştım. bu listede de 3 yıl bekledikten sonra bu ay bu listeden de kurtuldum ve 7-8 yıllık maceradan sonra artık ben de yazarım.

    yazar oldum da n'oldu, bir faydam olacak mı? açıkçası sanmıyorum çünkü benim asıl verimli dönemim 4-5 yıl öncesiydi. gördüğüm her başlık için bi' araştırma yapıp açıklayıcı bir entry yazar sonra kenara eklerdim yazar olduğumda paylaşayım diye, forum siteleri gibi hemen onay gelecek sanıyordum. şimdi ise hem vaktim yok hem de 7-8 yıl sonunda hevesimi kaybettim. eğer sözlükte yazar olmak kolay ama banlanmak da kolay olsaydı daha yapıcı olurdu bence ama neyse moderatörlerin işine karışmayayım.

    bir de okuyan çaylaklar için şunu belirteyim, 10. entry'yi yazdıktan sonra her gün 1-2 entry yazmaya başlamıştım ben. bunun gibi uzun entry'ler yazıp 1-2 gün kenar'da bekletiyor, düzeltmeleri yapıp paylaşıyordum. ama 10 entry'den fazlasının onayı geciktirdiğini duyunca tek tek sildim 200+ entry'mi. bu temizliği yaptıktan 1-2 hafta sonra yazar olduğunu söyleyenler vardı ama ben bu olaydan sonra 2,5 yıl bekledim, yazmaya devam etseydim ne kadar beklerdim bilmiyorum. içimden neler neler yazmak geldi zamanında ama kendimi tuttum, 2 kez tutamadım yazdım ve eski entry'lerimden sildim, baya stresliydi. değdi mi? değmedi. o yüzden siz hiç uğraşmayın içinizden ne gelirse yazın, yazar olacağınız varsa 1 haftada da oluyorsunuz. hiç değilse kafanız rahat olur.

    neyse, konudan daha fazla sapmadan entry'yi bitirsem iyi olacak. hoş geldim.