buffy de vampir sayilir4
profili

  • netflix tr'nin erşan kuneri reklam panosu

    10-15 sene once sozluge gelip author hikayeleri gorse bu ergenler demek ki ucuk cikacakti bi yerlerlerinde.

    evladim sen de bi amdan ciktin. bi organdan korkmayin bu kadar. senin dunyaya geldigin yer de orasi. geldigin hayatta sorun yasiyorsan sorunun sebebini ciktigin yerde arama geldigin yerde ara.

  • tarlanın ortasında bekletilen yüzlerce honda civic

    ben size direkt konumlari ile birlikte paylasayim hic zor degil .

    opel peugeot volvo
    https://goo.gl/maps/9dfrmzgywpf3mfpja

    bmw, citroen ticaride iveco, peugeot
    https://goo.gl/maps/gkajn9sxc4xabq2v9

    bmw range rover mitsubishi
    https://goo.gl/maps/c9ittduwzemvivu39

    vw
    https://goo.gl/maps/u7tjafhgnqbt6sfj9

    daha buyuk ornek
    agir ticari hyundai ekskavator
    https://goo.gl/maps/3zka87oimzvsmnkn6

    buralar nedir? ve neden bu kadar cok sifir araba var? kismina gelirsek. oncelikle buralarin tamami gumruklu saha ve sivil insanlar tarafindan girilemez. ıcerideki araclar gumruk beyannamesi verilmeden cikarilamaz kacakcilik sucudur.

    neden bekliyor olabilirler?
    - stok yapiyorlar fiyat yukselince satiyorlar. evet bu dogru olabilir ama sadece bu degil.
    - buradaki araclar transfer ithalat olabilir, araclar aslinda avrupa ulkelerinde (ya da dunyanin baksa yerine) satilacak araclar olabilir ve turkiyede arazi bol ve ucuz, ayni zamanda avrupaya en yakin lokasyon oldugu icin stok maliyetini dusurmek amacli burda tutulup sonrasinda gidecegi ulkeye toplu sekilde gonderilebilir.
    - araclar toplu sekilde bir firma tarafindan alinmis olup (karsilikli satinalma sozlesmeleri ile) faturasi henuz kesilmemis ancak bu firma icin ozel stok tutuluyor olabilir.

    yani anlayacaginiz duz adam olarak bakinca oo stok var bize satmiyorlar en kolay dusunce. sadece yukarida yazdiklarimla da limitli degil daha farkli bir suru senaryodan dolayi bekliyor olabilirler.

    ısin icinden biri bildirdi.

  • 21 ocak 2020 yamaha turkiye rezaleti

    yeni bir rezalet başlığıyla karşınızdayım. 10 ocak cuma günü oturduğum yere yakın olduğu ve daha önce de kendilerine gittiğim için yamaha istanbul esenyurt bayisini 2019 model xmax 250 motorumun 20.000 bakımı için telefonla arayıp 11 ocak tarihine randevu almak istediğimi belirttim. randevumu oluşturdular bakım için ne kadar süre gerektiğini sorduğumda ise 830da getirin 5 gibi biter dediler. dedim ki bu yapılan işin işçiliği kaç saat? kendi web sitelerinde her şeyin işçiliği yazdığı için 3 saat olduğu biliyorum. 3 saat değil mi dedim evet dendi e dedim o zaman bu nasıl matematik? e siz yarın getirin yardımcı oluruz biz dendi gittim götürdüm.

    11 ocak cumartesi günü motoru bakım için götürdüğümde yine ne zaman alabileceğimi sordum 3 4 gibi gelin dedi servis danışmanı. yine aynı şeyi söyledim bu işin işçiliği kaç saat? ben bi ustalarla görüşeyim ona göre erken hallettirmeye çalışırız diyip aşağı indi ve 12 gibi gelin dedi. 930 da motorum servise alındı ben de çıkıp bi kahvaltı yapmak ve zaman geçirmek için dolandım. tam 1 saat sonra showroomda oturmak için geri döndüğümde ise motor çıkarılmış ve hazır olarak bekliyordu. tabi ki faturada 3 saat işçilik parası alınmıştı. olay asıl buradan sonra başlıyor.

    bakımdan sonra istanbul sınırları içerisinde 100 km yaptım ve akşam eve dönüş esnasında arkamda artçı varken ve sol şeritte kuru havada 80 90 la yokuş yıkarı çıkarken motor bir anda gaz kapatıp tcs’ye girdi ve gitmemeye başladı akan trafikte arkamdan araçlar gelirken zorla sağa çekebildim az kalsın bir arabaya da çarpıyordum. bunun yanı sıra abs de hata verdiği anda frenleri de basılamaz hale getirip (kitlenmeyi önlemek için) anlık olarak frensiz de kaldım. motoru kapatıp açtım sorun düzelmiş gibi gözüküyordu eve de çok yakın olduğumdan park ettim.

    12 ocak pazar günü bayiyi bunun için aradığımda ise normal olarak kapalıydı.

    13 ocak pazartesi günü sabahın köründe bu hata için bayiye gittim çünkü motorun abs ışığı sönmüyor, abs’si çalışmıyor, tcs (traction control system) ışığı sönmüyor ve çalışmıyor, hız göstergem çalışmıyor, km sayacı çalışmıyor, motor arıza ışığı yanıyor şekilde bu arızaların düzeltilmesi için bayiye bıraktım. bayide motoru inceleyip abs sensöründe problem olduğunu bunun balata tozlarından olabileceğini söyledi ve temizlediklerini söyleyip bana motoru geri verdi. motoru aldım bayiden çıktım işe gitmek üzere 10 km sonra tekrar aynı hatayı verdi ve yine yolda kaldım. bayiyi orada arayıp bu nasıl iş düzelttim dediğiniz motorla yolda kaldım diyince tekrar gelin dediler. gittiğimde motorun inceleme için kalması gerektiğini bayideki test aracı olan motordan abs sensörünün çıkarılıp benim motoruma takılıp deneneceğini eğer sorun bundansa sipariş verebileceğimi bunun da 530 lira civarında tutacağını söylediler. o an işe dönmem gerektiği için motoru toplatıp arızalı şekilde tesim aldım.

    motoru dışarıda başka bir yamaha ustasına incelettiğimde bunun dışarıdan gelebilecek bir etkenle kırılmasının çok zor olduğunu (sensör bir korumanın hemen arka kısmında yer alıyor) bayide olmuş olabileceği ihtimalini belirttiler.

    yamaha türkiyeyi arayıp sorunu anlattım. 1 saat sonrasında bayinin servis müdürü beni aradı ve kendilerini yamaha şikayet ettiğimi, bu sensörü bizim yapıp yapmadığımızı nerden bildiğini üstlerine iftira attığımı ve bu vebali nasıl alacağım konusunda konuşma gerçekleşti kendilerine motoru dışarıda da başka ustaya gösterdiğimi ve sorunun bayiye girmeden olmadığını bayiden çıktıktan sonra olduğunu söylediğimde bize güvenmiyorsanız dışarıdaki ustaya mı güveniyorsunuz dedi. tabi ki size güvenmiyorum sağlam verdiğim motoru bozuk teslim ettiniz dedim. “iyi o zaman işinizi yamaha türkiye çözsün ben sizin motorunuza bakmıyorum” dedi. ve yüzüme kapattı.

    konuyu kapatır kapatmaz yamaha türkiyeye ilettim. inceleyeceklerini söylediler.

    bugün tekrar aradığımda ise aracı dışarıda gösterdiğim için bunun garantiye girmeyeceğini yapılan inceleme sonrasında motorun serviste bozulmadığını türkiyedeki yol şartları dolayısı ile dış etkenler dolayısı ile bozulduğunu ve garanti kapsamından değil ücretli şekilde onarılacağını ilettiler.

    şimdi soruyorum

    ben bayiden çıktıktan sonra bu motorla bu hatası yüzünden kaza yapsaydım bunun sorumlusu türkiyedeki yol şartları mı olacaktı?

    bayiye sağlam teslim ettiğim motor 100km sonra beni yolda bırakıyorsa bunun sorumlusu nasıl bayi olmuyor?

    bir markanın bayisinin servis müdürü ben sizin işinizi çözmüyorum gidin naparsanız yapın gibi çocukça ve profesyönellikten uzak bir tavır nasıl sergiler?

    ben şimdi yetkili servise neden güvenip de motorumu götürüp dünyanın parasını vereyim?

    edit tarih duzeltmesi

    edit konuyu baska bayide ucreti dahilinde cozmek icin gittigimde kadran yanindaki vidalarin eksik oldugunu da ilettiler. allah belanizi versin ya.

  • whatsapp ile garantiden çıkan samsung rezaleti

    bana 4 sene sonra sözlüğe rezalet entrysi girdiren samsung'a burdan selamlarımı iletiyorum. öncelikle konuyu hakem heyetine taşığıdımı belirtmek istiyorum ve olaya geçiyorum. (hakem heyetine online basvuru yapilabiliyor ve cok kolay. kaymakamliga gitmenize gerek yok)

    2017 martta aldığım ve kullandığım s7 edge model telefonu ekran yanığı ve bataryanın süresinin azalması sonucu garantiye vermek istedim. telefonu cache wipe ve normal wipe yapıp sıfır hale getirdim. bütün hikaye burada başlıyor. normalde samsung'un kendi teknik servisinin bulunduğu bir ildeyim en azınıdan ben öyle sanıyordum. teknik servise gittim. samsung'un dev logosu olan teknik servisin, samsung ile anlaşması bitmiş ve kargo ile göndermem gerektiğini söylediler. teknik servisin anlaşması nası biter yahu samsung samsungla anlaşma mı yapıyor saçmalığına hiç girmiyorum bile.(teleservice falan değil bildiğin samsung'un kendi servisi)

    neyse günlerden cumartesi olduğu için kargoya vermedim tabii. pazartesi günü tekrar samsung call centerı aradım, kargo bilgilerini aldım, garantisi online sorgulanabilen cihazın faturası ile garantiye gitmesini belirttiler. tamam dedim. e-fatura var, evde printer yok. dışarda onla uğraştım bir de faturayı çıktı aldım. anlaşmalı kargo olan yurt içi kargoya verdim. cihaz ertesi sabah teleservice'e ulaştı. yurtiçi kargodan beklenmeyen performans servisi yerinde bulmuşlar. neyse konu bu değil.

    cihaz servise ulaştı, servise girdi diye sms'ler geliyor. barkod sistemi olduğu belli her yaptıkları işlemde sms geliyor bu gayet güzel. sonra bir sms geldi "cihazınız garanti harici işlem görecektir ücretlendirme için size bilgi verilcek bu linke gidin." linke bir gittim. ekran değişimi için 1400.01 tl ücret, "cihaz yabancı madde ile hasar almış" cihaz diye not düşmüşler ve cihazın fotoğrafını eklemişler. (en alta ekledim) beni tanıyan arkadaşlarım bilir, ben bütün telefonlarımı aşırı özenli kullanırım satacak olduğumda da kolay satılır, sıfırdan pek farkı yoktur. mikro çizikler dışında 10 üzerinden 9 alır.

    ertesi gün (dün) teleservice'den birisi beni aradı.

    - "cihazınız garanti kapsamı dışında işlem görecek (bu arada var olan garantiyi iptal etmişler cihaz garantisi var olarak girdi sistemde yok gözüküyor).
    - "cihazınızın ekranında baskı olmuş ve 3. parti yazılım kurulmuş ekran bu yüzden yanmış"
    -dedim "siz yeterli teknik bilgiye sahip misiniz bu konuda? bunun oled ekranların kronik bir sorunu olduğu biliyor musunuz? yüklenen bir uygulamadan dolayı bu ekran yanmaz. hangi uygulama yakmış bu ekranı? dedim
    cevap yok.
    - "sizi teknik servise aktarayım ordan bilgi verilsin" dedi. aktaramadı çünkü açan yok.
    "3 saatsonra arayacaklar sizi" dedi. tamam dedim kapattık.

    aynı günün akşamı oldu, adamların mesaisi zaten bitti, arayan soran yok doğal olarak. bugün samsung call center'dan birisi aradı.

    -cihaza yüklenen whatsapp uygulaması dolayısı ile ekranın yandığını ve samsung'un bunu garanti kapsamında değerlendirmediğini ve ekranın ücretli değişeceğini 3. parti yazılım dolayısı ile cihazın garanti kapsamında tamir edilemeyeceğini belirtti.

    - dedim ki doğru duydum değil mi? whatsapp kullandığım için ekran yandı ve garantiye girmiyor.
    - evet dedi.
    - bunu yazılı olarak rapora yazar mısınız whatsapp'tan dolayı oldu diye dedim.
    - servis bu şekilde belirtecektir dedi.
    - adama oled ekranlar hakkında bilgi de verdim bunun neden olduğunu tek bir uygulamadan olamayacağını da anlattım.
    - sora demez mi facebook vs den dolayı da olabilir diye.
    - dedim ki facebook 3. parti yazılım değil (hiç biri değil 2. partiler zaten o ayrı) zaten telefona yüklü halde geliyor bu böyleyse nasıl garantiye girmiyor? cevap yok. iphone'da yanmayan ekran samsung'da nasıl yanıyor uygulamadan dolayı diyorum iphone ekranını da samsung üretiyor. yine yanıt yok. teşekkür edip kapattım.

    işin kolayını bulmuşlar cihazın en pahalı yeri ekran olduğu için bunu kitleyelim müşteriye nasolsa eli mecbur ödeyecek kafası.

    teleservice'den gelen bütün mesajları, samsung'dan gelen bütün mesajları, ürünün fotoğraflarını ve ürünün faturasını, kargo gönderim belgesini, garantiden çıkardıkları ekranın görüntüsünü ve aynı yerde yazan ücret bilgisi ve hasarlı cihaz olarak yazan ekranı da kanıt olarak dosyaya ekleyip tüketici hakem heyetine tamamı ücret iadesi olarak başvurumu yaptım.

    telefonun kamerasından gayet memnundum ve değiştirmeyi de uzun süre düşünmüyordum. evde şuan kullanılan ve eskiden kalma 5'in üzerinde samsung cihazı var hatta bu entryi bile bir samsung tabletten giriyorum. ama ilk defa servise giden bir cihazı "whatsapp kullandı" diye garantiden çıkaran bir samsung ve teleservice var karşımızda. bir daha samsung telefon alırsanız aklınızda olsun whatsapp yüklediğiniz andan sonra telefonda herhangi bir sorun olursa telefonunuz garanti dışı. yani alınan bütün telefonlara zaten whatsapp ilk kurulan app'lerden birisi. bu da demek oluyor ki hiç bir cihaz garantiye gittiğinde parçalar samsunga pahalı gelirse garantiden işlem görmeyecek.

    daha önceden burada okuduğum teleservice rezaletleri sayesinde neyi nasıl yapacağımı da öğrenmiş oldum aynı sorunu yaşayıp buraya yazan arkadaşlara da teşekkür ediyorum. ekranı garantiden değiştirilenler de oldu, buraya yazdığı için değiştirilenler de var. hakem heyeti bunu red etse ya da ekran değişse dahi telefonu satıp bir daha samsung'un mağazasının önünden dahi geçmem. (olayın ios androidle alakası yok tamamen samsung türkiye ile alakalı)

    https://eksiup.com/66ec80940977 garantiye giden "hasarlı" telefonun servis tarafından çekilen fotosu

    https://eksiup.com/623e75af9982
    https://eksiup.com/2a9d453f4141
    tarafımdan samsung bayisinde çekilen s8 plus fotoğrafları ekranın sorunlu ve yanık olduğu ekranın renk değişiminden net olarak belli oluyor. olayın app falan olmadığının whatsapp'ın samsung uydurduğu bir hikaye olduğunun kanıtı.

    samsung sizi yüklediğiniz herhangi bi appten dolayı kafasına göre garanti dışı bırakabilir alırken tekrar düşünün.

    edit: herkese destekleri icin tesekkur ederim baya cok mesaj aldım bazı arkadaslar servis fisini merak etmis onu da yukledim. henuz samsung’dan ya da servisten bana ulasan olmadı. entryi komple ingilizceye cevirip gerekli yerlere de mail atıcam.

    servis kaydı
    https://eksiup.com/34c9147d1201

    edit2. az once teleserviceden abdullah bey ile görüştüm. verilen bilginin yanlış olduğunu yanığın whatsapptan kaynaklanmadığını telefonun ana sisteminden kaynaklandığını bunun facebook veya whatsapptan olsa bile garantiye gireceğini belirtti. telefonun ekranının garantiden değişeceğini ve ücretsiz olacağını belirtti. dedim bunun ekşisözlüğe yazdığım entry ile alakası var mı? ben bilmiyorum beni samsung bilgilendirdi dedi.

    burdan bu entryi okuduğunu bildiğim samsung çalışanına teşekkür ediyorum. telefon tekrar garantiye girip garantiden değiştirilecek. telefon gelsin satıp iphone alacağım.