olmasaydiknolacakti4
profili

  • instagram'daki kızların kafayı yemiş olması

    burada hayvan gibi analiz kasilabilir fakat ozet girmek herkes icin daha faydali olacaktir.

    yeni nesil vitrinci, sokaktan 10 tane genc insan cevirsen ve sana en kral dogum gunu partisini yapicaz fakat hic fotograf atamayacaksin desen cogu kabul etmez. ınsanlar pop star olma pesinde, derinlik pesinde degil, yasamlar sig, gorunum kim oldugundan cok daha onemli. ne yasadigin hakkinda insanlarin ne dusundugu, senin ne dusundugunden daha onemli. ınstagram kocalari turedi, 30 yasinda adamlar elde telefon kadinlarina takipci kasma pesinde. azizler filminde bu konu cok guzel islenmis.
    kisacasi, yeni nesil, yeni dunya boyle. bu degismeyecek, daha da kotulesecek. gercek olmayan, gercekten daha hos gelmeye devam edecek. buyuk memeler, estetik burunlar, yapili popolar her yanimizi saracak.
    kadinlar nasil bacak killarini aldirmayinca tum toplum "iyy" oluyorsa, ilerde duzgun burunlu olmayanlara "kezban" gozuyle bakilacak.

  • batı'nın doğu'ya üstünlüğünün sebebi

    ıslam.
    avrupalilar ronesans ve fransiz devriminden sonra bilime sarilirken, biz peygamber sidigi icmenin faydalarini konusmaya devam edince, kadinlari sosyal hayata entegre etmeyince, bati kalkti biz geride kaldik.

  • kader belliyse özgür irade nasıl var

    ateistim, ıslamin one surdugu kaderi anlamak kolay gelmisti bana. yuce yaraticinin senin iradenle yaptigin eylemin oncesini ve sonrasini bilmesi cok da mantiksiz degil. fakat beni alakadar eden kaderin ustundeki kader yani eylemlere bizim karar vermemiz degil de bizim yaptigimiz her hareketin neden sonuc iliski icinde bir disari vurum olmasi durumu. bir ornekle anlatayim, tarlabasinda dogan bir cocugun hirsizlik yapmasi secimi midir? yoksa kendine yasam suresinde verilen gorevini mi yapmaktadir? ya da basari gercekten basari midir? ovundugunuz herseyi dusunun, bunlari siz mi sectiniz gercekten? siz mi basardiniz? ossyi kazanmak icin gittiginiz lise+dershane+ aldiginiz ozel dersleri, bir anadolu koylusunun aldigi egitimle karsilastirip bunu basari olarak gormek ne denli dogru?

  • çin'de kavga sonrası köprüden aşağı uçan otobüs

    dusunsene yarin otobuse biniyorsun, tum kosusturmacalar, planlar, hayeller ve bin turlu sey var aklinda, iki tane yarrak kafa kavga ettigi icin oluyorsun, gozu obur tarafta acinca, "baba beni bi daha yollayin bu sayilmaz" derim herhalde.