turmex23
profili

  • binali yıldırım'a oy vermeyeceğim çünkü

    1- "bulut, mulut, teknoloji, bilisim islerine fazla kafa yormayin, siyirirsiniz. kullanin, nimetlerinden faydalanin ama sorgulamayin." demeci ile turkiyemizi ve guzel insanimizi uretim yapabilen mecralar olarak gormek yerine somurulecek kaynak olarak gordugunu alenen itiraf etmistir.

    2- istedigi kadar "sempatik" veya "halkin adami" gibi gozuksun (bazilarinin dedigi gibi).
    konusmasina, projelerine ve aciklamarina baktigimda bugunku 21 inci yuzyili dunyasinda, turkiye'yi global olcekte diger ulkelerle yarisacak vasifa, vizyona, karaktere veya zekaya sahip oldugu izlenimi vermiyor bana.

  • türkiye neden güney kore olamadı sorunsalı

    benim mastir zamaninda guney kore'li oda arkadasim vardi. bolca konusup sohbet ediyorduk.

    ızlenimlerime gore guney kore'yi diger ulkelerden ayiran ozellikler tamamen kulturel.

    onca isgal ve felaketten sonra halk tabaninin tumunde "han" diye bir kultur, milli bir his olusmus zamaninda.

    "han" biraz karmasik. herkese gore farkli ve ozel bir anlam tasiyormus ama genellemek gerekirse, "beraberce milletce ortak bir aci cekmislik, haksizligi giderme ihtiyaci, calisarak butun ulkelerden daha iyi seviyeye gelip intikam duygusunu o sekilde tatmin etmek." diye anlatilmisti bana.

    oda arkadasim seong-ho'ya gore han sayesinde ideoloji farkliliklari, gereksiz tartismalari kenara koymakla kalmayip ayni zamanda rusvet ve yolsuzlugu aninda yok etmisler. sonucta amac durustce, milletce cok calisarak herkesin onune gecmek.

    ne diyelim, darisi basimiza...

  • amerika'da yaşayan türklerin götünün kalkması

    kendimin de dahil oldugu insan grubu.

    goz ardi edilen soyle bir hakikat var ki, turkiye'de tanidik/torpil olmayinca birak yukselmeyi, calistiginin karsiligini bile alamiyorsun. ayrica liyakat sistemi olmadigindan mudurlerden veya ustlerden dogru duzgun herhangi bir sey ogrenemiyorsun ve hayatin boyunca yerinde sayiyorsun.

    butun bunlarin yaninda, adalet sistemi cok daha duzgun islediginden, muz cumhuriyetindeki mahkemelerden cikan fantastik kararlara abd'de karsilasmak oldukca zor. turkiye'de havalimanindan misafir karsilarken, haftaya silikon vadisine tasinip dunya'nin onde gelen teknoloji firmalarin birinde mudur olarak basliyorum. hadi benimkisi istisna olsun, abd'de calistigin sure ve verdigin caba ile turkiye'dekinden daha iyi standartlara genelde ulasiyorsun zaten. tecrube ile sabittir. siz masturbasyonunuza devam edin sayin dalyaraklar.